Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γκαρσία: "Δεν είναι ώρα για δάκρυα"

Μετά από νίκες συνήθως δεν μιλάει. Οταν όμως θέλει κάτι να πει, το λέει μετά από ήττες. Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Ουρουγουανό μέσο του ΠΑΟΚ, που με αφορμή την χθεσινή ισοπαλία της ομάδας του, μίλησε στο "Αθλητικό Μετρόπολις" και είπε πολλά για την πορεία της ομάδας του και τις προοπτικές της στη νέα σεζόν.

Για την χθεσινή απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου είπε: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν παίζει καλά αν και προσπαθεί πολύ. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως πρέπει για να ξαναμπούμε στη σωστή ρότα. Τόσο στα ευρωπαϊκά όσο και στα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν μπορούν να έρχονται πάντα οι επιτυχίες, άλλωστε αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Για να μπορέσει όμως ο ΠΑΟΚ να έχει επιτυχίες πρέπει να παίζουμε με χαρά και καρδιά".

Για το τι πιστεύει πως φταίει τόνισε: "Δεν γνωρίζω πως μπορεί να βιώνει ο κάθε ποδοσφαιριστής το κάθε παιχνίδι. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, που πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι, όμως πρέπει να μιλάμε για το τώρα. Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να κερδίσουμε τον τίτλο. Αρχής γενομένης πρέπει να κερδίσουμε στην Ξάνθη για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν πιστεύω πως είναι θέμα άμυνας, αν η άμυνα σε μια ομάδα έχει προβλήματα, τότε είναι συνολικό πρόβλημα, καθώς η αμυντική λειτουργία ξεκινάει από την επίθεση. Πιστεύω πως θα φτάσουμε ξανά στα περσινά επίπεδα στην άμυνα, όμως χρειάζεται πάθος και χαρά για να φτάσουμε στις νίκες ξανά".

Ο Ουρουγουανός αρνήθηκε να σχολιάσει την προετοιμασία της ομάδας του το καλοκαίρι και την αντικατάσταση από την τεχνική ηγεσία του Μάριο Μπερέτα: "Ότι αφορά τον Μπερέτα έχει περάσει ανεπιστρεπτί και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξανααναφερθώ σε οτιδήποτε σχετικό. Για ένα πράγμαγμα πρέπει να μιλάμε, μόνο για τη δική μας βελτίωση, το τώρα και πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο".

Για τα συναισθήματα που επικρατούν εξ αιτίας των βαθμολογικών απωλειών, συμπλήρωσε: "Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει αίσθημα πικρίας σε όλη την ομάδα, πάντα υπάρχει όταν δεν κερδίζουμε, όμως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προπόνηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα, πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση κερδίζοντας το αμέσως επόμενο παιχνίδι".

Κλείνοντας υπογράμμισε: "Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα να παίζουν στην ενδεκάδα, όμως είναι απόφαση του προπονητή ποιους θα χρησιμοποιήσει. Η ομάδα πρέπει να έχει όλα τα όπλα έτοιμα. Εμένα φυσικά και θα μου άρεσε να παίζω σε όλα τα παιχνίδια, όμως σέβομαι πως παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και πρέπει να υπάρχει ξεκούραστο ρόστερ. Υπόσχομαι πως τα πράγματα θα αλλάξουν και οι παίκτες θα υπερασπιστούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου. Ειδικά τη φετινή χρονιά θα δείξω πόσο αγαπώ την ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...