Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ηταν ένα ντέρμπι που φανερά θα κρινόταν στο γκολ. Ο Αρης με σκόρερ τον Χαβίτο στο 76ο λεπτό ήταν αυτός που ευτύχησε να το πετύχει, νικώντας έτσι τον ΠΑΟΚ με 1-0. Οι «κίτρινοι» είχαν να νικήσουν στο γήπεδο της Τούμπας 12 ολόκληρα χρόνια, από τον Αύγουστο του 1998 (1-4). Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στις καθυστερήσεις ο Τσιρίλο.

Με το... αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον Δικέφαλο ο Παύλος Δερμιτζάκης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Τσιρίλο και Μαλεζάς, δεξιά ο Σνάουτσνερ, ενώ αριστερά ήταν ο νεαρός Σακελλαρίου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια στα άκρα, με τον Ίβιτς στο κέντρο και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προτίμησε το 4-4-2, που βέβαια άλλαζε κατά την διάρκεια του αγώνα. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, δεξί μπακ ήταν ο Νέτο και αριστερά ο Μισέλ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ναφτί μαζί με τον Πρίττα, αριστερά ήταν ο Μενδρινός που βοηθούσε και στο κέντρο κάποιες φορές, δεξιά ήταν ο Χαβίτο, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ρουίθ και Τσέζαρεκ.

Ο αγώνας στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι που έχουν ποτέ διεξαχθεί! Δεν υπήρχαν καν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, εκτός κι αν υπολογίσει κανείς κάποια μακρινά σουτ που δεν δυσκόλεψαν καθόλου τους Σηφάκη, Κρέσιτς. Τουλάχιστον μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού οι δύο αντίπαλοι έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργικότητα κι αυτό "αναστάτωσε" κάπως τους περίπου 30.000 φιλάθλους (μόνο του ΠΑΟΚ) που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας.

Έτσι, στο 67' βγήκε μία ωραία πάσα του Κόκε στον Χαβίτο, μέσα στην περιοχή αλλά πολύ πλάγια, με τον Κρέσιτς να εξουδετερώνει το σουτ του Ισπανού. Στο 72' από εξαιρετική ασίστ του Ιβιτς ο Μουσλίμοβιτς βγήκε μόνος με τον Σηφάκη, αλλά δοκίμασε να πλασάρει πάνω στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ετσι φτάσαμε στην φάση του 76ου λεπτού, όταν ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ, ο Κρέσιτς απέκρουσε και ο Χαβίτο πήρε το ριμπάουντ για να γράψει από κοντά το 0-1 "παγώνοντας" την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει με κάποιες προσπάθειες των Παπάζογλου, Ελ Ζαρ, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Έτσι, ο Αρης φεύγει θριαμβευτής από την έδρα του μεγάλου αντιπάλου του για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να παίρνει τα εύσημα, τη στιγμή που τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ επιδεινώνονται. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπρούνο Τσιρίλο για αντιαθλητικό χτύπημα στον Κόκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...