Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διεκπεραίωσε την υποχρέωση...


Ο Πάντελιτς λύτρωσε τον Ολυμπιακό... Με γκολ των Πάντελιτς και Φουστέρ ο Ολυμπιακός απέδρασε νικηφόρα από την Κρήτη και απολαμβάνει και πάλι τη μοναξιά της κορυφής. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν με 2-0 του Εργοτέλη στο 45λεπτο που απέμενε για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι που είχε διακοπεί στις 14 Νοεμβρίου.

Η 10η αγωνιστική λοιπόν ολοκληρώθηκε έστω και με δέκα μέρες καθυστέρηση με τον Εργοτέλη όμως να φωνάζει για την φάση που προηγήθηκε του πρώτου γκολ των ερυθρολεύκων. Οι Πειραιώτες πάνε πλέον στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχοντας αέρα 3 βαθμών από το δεύτερο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό...

Αγώνας είχε αρκετές ιδιαιτερότητες αφού οι προπονητές και οι παίκτες θα είχαν μόνο 45 λεπτά στη διάθεση τους και έτσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλοντας να εξασφαλίσει τη νίκη και τους 3 βαθμούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη με επιθετικό σχήμα και σύστημα 4-4-2 Με δύο επιθετικούς Μιραλάς και Πάντελιτς, αριστερά τον Ριέρα, δεξιά τον Ρόμενταλ και στο κέντρο Ντουντού με Ουρτάδο. Στην άμυνα και πάλι ο νεαρός Ποτουρίδης μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά ο Μοντέστο, με τον Πάρντο βέβαια κάτω από τα δοκάρια.
Ο Καραγεωργίου παράταξε τον Εργοτέλη με το κλασικό 4-3-3 έχοντας το Δασκαλάκη στη θέση του τερματοφύλακα και τους Χίμπλινκερ, Σασιασβίλι, Γιαλούση και Ρουμπάκη στην άμυνα, τους Σαρρή, Ολίσε και Φραγκουλάκη στη μεσαία γραμμή, το Λεάλ δεξιά, το Χαντί αριστερά και το Μπούντιμιρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το άγχος και η λύτρωση
Ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά το παιχνίδι ξέροντας ότι έχει μόνο 45 λεπτά για να φτάσει στη νίκη. Στο 49ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ όμως ο Δασκαλάκης έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Πάντελιτς.
Στο 66 ο Ριέρα σέντραρε παράλληλα από αριστερά αλλά ο Χίμπλινγκερ πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στο Πάντελιτς που περίμενε σε άδειο τέρμα.

Όσο η μπάλα δεν έμπαινε μέσα το άγχος κυριαρχούσε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού και ο Βαλβέρδε έψαχνε την κίνηση που θα βοηθούσε την ομάδα του.
Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 78ο λεπτό. Ο Ριέρα πήρε την μπάλα από δεξιά και με μια πολύ γλυκιά σέντρα με το αριστερό έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Πάντελιτς ο οποίος αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλακη. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την φάση που προηγήθηκε του γκολ καθώς ο βοηθός έδειξε άουτ στη διεκδίκηση του Ριέρα με τον αμυντικό του Εργοτέλη όμως ο Γιάχος υπέδειξε κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ.
Το τελικό 2-0 για τον Ολυμπιακό διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Φουστέρ ο οποίος με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Δασκαλάκη.

Η λήξη του μάτς βρήκε τους παίκτες των δυο ομάδων να διακατέχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα. Για τους Πειραιώτες υπήρχε ικανοποίηση για την νίκη και την επιστροφή στην κορυφή, ενώ για τους Κρητικούς προβληματισμός για την ήττα που τους καθηλώνει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...