Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Υπήχθη στο άρθρο 99 η ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Ιστορική είναι η σημερινή (29/12) μέρα για τον ΠΑΟΚ, αφού η ΚΑΕ υπήχθη στο άρθρο 99!
Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ ετοίμαζαν εδώ και καιρό αυτό το «χτύπημα» και σήμερα πληροφορήθηκαν τα ευχάριστα νέα, αφού η εταιρία υπήχθη στο άρθρο 99. Ενα άρθρο που υπάγεται στο νόμο για τις πτωχεύσεις και είναι ευεργετικό αναφορικά με τα χρέη των ομάδων οι οποίες ουσιαστικά «κερδίζουν χρόνο» και μπορούν να αναπνέουν πιο ελεύθερα, μην έχοντας για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο χρόνων το φόβο εναντίον τους αποφάσεων, κατάπτωσης των εγγυητικών και τα συναφή.
Βέβαια, η υπαγωγή στο άρθρο 99 δε σημαίνει ότι τα προβλήματα του ΠΑΟΚ λύθηκαν ή ότι τα χρέη διαγράφηκαν. Από το Πρωτοδικείο θα οριστεί ειδικός επιδιαιτητής ο οποίος θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της ΚΑΕ. Ο εν λόγω επιδιαιτητής πρέπει εντός τριμήνου να προχωρήσει σε διακανονισμό με το 51% αυτών που έχουν λαμβάνειν από την ομάδα (στο προγενέστερο άρθρο 44 το σχετικό ποσοστό ήταν 60%). Όποιος πιστωτής δε θέλει να προχωρήσει στο σχετικό διακανονισμό, θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον δύο χρόνια για να κινηθεί εναντίον της ομάδας. Ακόμα ένα κέρδος είναι το γεγονός ότι πλέον θα υπάρχει επιδιαιτητής για να κρίνει το δίκαιο των απαιτήσεων όσων διεκδικούν χρήματα. Γιατί κάποιες φορές ίσχυσε το ρητό «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται»...
Ουσιαστικά, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (όπως είχε συμβεί τον περασμένο Απρίλιο με την ΑΕΚ) προχωρά σε ρύθμιση χρεών στην οποία φυσικά, όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες του μεσολαβητή, πρέπει να φανεί συνεπής ώστε να αποφύγει η ομάδα την πτώχευση (η οποία θα επέλθει αν η ομάδα δεν πληρώσει ακόμα και μία δόση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...