Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αποσύρεται ο Φαν Ντε Σαρ

Ένας απο τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες όλων των εποχώς ο Έντβιν Φαν ντε Σαρ θα αποσυρθεί απο την ποδοσφαιρική δράση κλείνοντας έτσι μια μεγάλη καριέρα ως τερματοφύλακας.

Ο πρώην διεθνής με τα χρώματα της Ολλανδίας πορτιέρο, ξεκίνησε την καριέρα του στον Άγιαξ όπου και έπαιξε για εννιά ολόκληρα χρόνια κερδίζοντας τίτλους, όπως το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ολλανδίας, το Ουέφα και το Τσάμπιονς Λίγκ. Στη συνέχεια έκανε το βήμα εκτός της γενέτηρας του και πήρε μεταγραφή στην "κυρία" του ιταλικού πρωταθλήματος, τη Γιουβέντους. Δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Ιταλία (1999-2001) πριν μετακομίσει την Αγγλία για λογαριασμό της Φούλαμ.

Ο ανταγωνισμός για τη θέση κάτω από τα γκολποστ στη Γιουβέντους με τον Μπουφόν οδήγησε τον Ολλανδό στο Λονδίνο. Το "ασχημόπαπο" όπως τον αποκαλούν, αγωνίστηκε μέχρι το 2005 με τη φανέλα της Φούλαμ, κερδίζοντας το Ουέφα Ιντερτότο με τον σύλλογο. Έπειτα ο Φαν Ντερ Σαρ έφυγε από το Λονδίνο, όχι όμως από την Αγγλία, στην οποία και παρέμεινε, μετακομίζοντας στο Μάντσεστερ και στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.


Η συνέχεια είναι γνωστή. Με τους κόκκινους διαβόλους κέρδισε τα πάντα εκτός του F.A Cup.Κορυφαία στιγμή του η απόκρουση του πέναλτυ του Ανελκά στη Μόσχα, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, για να χαρίσει στην ομάδα του τον τίτλο. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Ολλανδός σήκωσε το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο.


Ο ίδιος είπε πως δεν αποσύρεται λόγω της ηλικίας αλλα για να σταθεί δίπλα στην γυναίκα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...