Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

"Θα εκμεταλλευτώ τον Μαρινάκη"

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Γεράσιμος Βεντούρης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα του. Ειδική αναφορά έκανε στην σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στο θέμα του Μπερνάρντ Κουμορτζί, αλλά και στον... Γιώργο Κιντή.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση εξάρτησης! Απλά, θα συνεχίσω να εκμεταλλεύομαι κατά κόρον την προσωπική σχέση που έχω με τον κ. Μαρινάκη και όσο μπορώ θα φέρνω παίκτες όπως ο Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό. Κανένας δεν μπορεί να με κατηγορήσει για αυτό», είπε χαρακτηριστικά για την σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Στην συνέχεια ξεκαθάρισε πως "πάγωσε" η μεταγραφή του Κουμορτζί, αν και είχε βρεθεί η "χρυσή τομή" στον οικονομικό τομέα για την παραχώρησή του στους "ερυθρόλευκους", αλλά και το πως δεν προχώρησε η παραχώρησή του στον Παναθηναϊκό, καθώς οι "πράσινοι" ενώ αρχικά είχαν προσφέρει και χρήματα και παίκτες στην συνέχεια έδιναν μόνο ποδοσφαιριστές στον Πανιώνιο.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Υπήρχε μία συμφωνία να παραχωρηθεί και ο Κουμορτζί. Η συμφωνία ήταν προφορική, αλλά μόνο για τα έμψυχα ανταλλάγματα, όχι για το οικονομικό. Τελικά, μετά τις διαμαρτυρίες του κόσμου στο ματς με τη Ξάνθη, με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μαρινάκης και μου είπε να μην προχωρήσουμε με τη μεταγραφή γιατί έχει δημιουργηθεί στον κόσμο λανθασμένη άποψη. Θέλω επίσης να σας πω για τον Κουμορτζί ότι ήταν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Είχε γίνει μία πρόταση, όχι επίσημα από την ομάδα, αλλά από τον μάνατζερ του Γκανέζου, με χρηματικό αντίτιμο, αλλά και έμψυχα ανταλλάγματα. Επήλθαν, όμως, αυτές οι διοικητικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό, συν του ότι τελευταία στιγμή ο κ. Αντωνίου μας είπε ότι χρήματα δεν προτίθεται να δώσει ο σύλλογος, μόνο δανεικούς και δεν προχώρησε, τελικά. Πλέον, δεν υπάρχει περίπτωση ο Κουμορτζί να φύγει. Το καλοκαίρι θα δούμε».
Οσον αφορά το θέμα του Γιώργου Κιντή, ο νυν πρόεδρος της ομάδας άφησε να εννοηθεί πως θα γίνουν ενέργειες από την ΠΑΕ προκειμένου να ερευνηθούν από την δικαιοσύνη τα ενδεχόμενα κακοδιαχείρισης των οικονομικών της ομάδας. «Η απόφαση για την παραχώρηση της ομάδας στον Γιώργο Κιντή ήταν ένα μεγάλο λάθος του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Ο εν λόγω κύριος διέλυσε αγωνιστικά την ομάδα. Έχουμε παίκτες που έχουν παχυλά συμβόλαια, ανεξήγητα. Το θέμα του κ. Κιντή θα απασχολεί και το επόμενο διάστημα τον Πανιώνιο. στα δικαστήρια».
Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, είπε: «Με την απόκτησή του έχει έρθει, ήδη, μία στροφή κομβική στην ομάδα. Αυτό μας είχε πει και ο Τάκης Λεμονής. Η ομάδα έχει ενισχυθεί και με την απόκτηση του Σβέρκος, ενώ σήμερα μας ενημέρωσαν ότι βγήκε η βίζα του Κβιρκβέλια, ο οποίος έρχεται αύριο στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα. Ο κ. Λεμονής πιστεύει ότι θα βοηθήσει πολύ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εκεί έχουμε τον Γιάννη Κοντοέ, που παίζει πάντα με ψυχή, αλλά όχι στη φυσική του θέση. Θέλω να σας πω και κάτι ακόμα. Είχαμε μιλήσει με τον Νικολάου, δεν προχώρησε, όμως, η περίπτωσή του και κλείσαμε τον Μπαλάφα. Αλλά το Σάββατο, λόγω του τραυματισμού του Φωτάκη, ο ΠΑΟΚ μας ενημέρωσε ότι θα κρατήσει τον παίκτη. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, πάντως. Επίσης, πήραμε έναν προπονητή καταξιωμένο, το οποίο θα τον αφήσουμε να δουλέψει απερίσπαστος».
Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Κοντοέ, Γουνδουλάκη, Μπέλιτς, Γιόνσον, τόνισε: ««Ο Γιάννης δεν συνδέεται με τον Πανιώνιο μόνο με συμβόλαιο, αλλά με. δεσμούς αίματος, όπως λένε και οι μαφιόζοι. Φυσικά και θα μιλήσουμε μαζί του και θέλουμε να τον κρατήσουμε, όπως και τους Μπέλιτς, Γουνδουλάκη και Γιόνσον. Κανονικά έπρεπε, ήδη, να έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε μαζί τους».
Οσον αφορά στο αν θα κρατήσει ο ερασιτέχνης την ομάδα ή αν θα προσπαθήσει να βρει κάποιον για να την παραχωρήσει τόνισε: Μέλημά μας είναι να βρεθεί επενδυτής. Αυτό το ευχόμαστε και θα το επιδιώξουμε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε. Οικονομικά, πάντως, η ΠΑΕ είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Η όποια πίεση υπάρχει, υπάρχει γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς ημερολογιακά στις υποχρεώσεις μας. Αν βρεθεί επενδυτής, θα παραλάβει μία υγιή ΠΑΕ. Μέσα στις επόμενες μέρες ελπίζουμε να γίνει απόλυτα υγιής και η ομάδα, αγωνιστικά». Πάντως ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να δώσουμε την ομάδα σε άνθρωπο της νύχτας, όσο λεφτά κι αν αυτός διαθέτει. Θα σεβαστούμε την ιστορία μας, στην οποία έχουν καταγραφεί μεγάλα ονόματα, όπως είναι του Χρυσόστομου Σμύρνης, του Δημήτριου Δάλλα και άλλων πολλών. Δεν αποκλείεται όμως αν δεν γίνει κάτι, να προχωρήσουμε μόνοι μας, είτε με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, είτε και ως εταιρία λαϊκής βάσης».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει το θέμα του νέου γηπέδου, είπε: «Είναι καλή ερώτηση, αλλά δεν ξέρω αν έπρεπε να απευθυνθεί στον κ. Κουτελάκη (σημ. πρώην Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος έδωσε το παρών και στην συνέντευξη Τύπου του κ. Βεντούρη και είναι ουσιαστικά αυτός που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα για το αν και πως μπορεί να προχωρήσει το έργο). Το όραμα του γηπέδου είναι κάτι που σίγουρα πάντα μας ενθουσίαζε. Μακάρι να μπορούσα να πω αυτή τη στιγμή ότι είναι υλοποιήσιμο. Δεν μπορούμε να το δούμε σύντομα, με δεδομένη την τωρινή οικονομική συγκυρία. Γιατί μιλάμε για μια επένδυση και θα πρέπει να δούμε τα χρήματα που θα έπρεπε να έχει ως συμμετοχή ο Πανιώνιος, για να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο. Ευχή μου να αλλάξουν οι συγκυρίες και να μπορέσει ο κ. Τσακίρης ή και άλλοι Πανιώνιοι να μας κάνουν πραγματικότητα το έργο ζωής για την ομάδα. Δεν μπορούμε στην παρούσα φάση να πούμε ναι το προχωράμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...