Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δέλλιος: "Μετράει ο τσαμπουκάς του κάθε παίκτη"

Ο Αλέκος Δέλλιος είναι από τους παλαιμάχους της νέας γενιάς του Αρη.
Είναι από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που σχετικά πρόσφατα σταμάτησαν την ενεργό δράση και ως εκ τούτου έχουν πιο «φρέσκα» στο μυαλό τους τα μεγάλα παιχνίδια του Αρη με τον ΠΑΟΚ. Ο πάλαι ποτέ βασικός γκολκίπερ των κιτρίνων, μιλά στο Novasports.gr για το ντέρμπι που έρχεται, για το που θα κριθεί το ματς, αλλά και για το τι θυμάται από τους αγώνες της δικής του εποχής, υπογραμμίζοντας πως ποτέ στη καριέρα του δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου!
-Αλέκο, πως περιμένεις ένα ακόμη Αρης - ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;
«Είναι ένα ντέρμπι που το διεκδικούν και οι δύο αντίπαλοι ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Αρης θέλει τη νίκη για να σώσει τη φετινή χρονιά! Και το λέω αυτό διότι με μια πιθανή νίκη, αλλάζει η ψυχολογία, οι ποδοσφαιριστές θα πιστέψουν εκ νέου στις δυνατότητές τους και θα μπουν πιο δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης για τα play-offs τα οποία οδηγούν στην Ευρώπη»
-Που θα κριθεί το ματς;
«Σίγουρα στη δύναμη, όπως συμβαίνει πάντοτε. Ετσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Ναι μεν παίζει ρόλο η τακτική, όμως κυρίως μετράει ο τσαμπουκάς του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το στοιχείο. Εχω παίξει αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο και αρκετά τέτοια παιχνίδια και σ΄ αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει»
-Η φυγή του Κούπερ μπορεί να επηρεάσει τον Αρη, ενόψει αυτού του αγώνα;
«Δεν νομίζω ότι μπορεί να επηρεάσει την ομάδα. Αλλωστε οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες, οφείλουν να δίνουν το 100% σε κάθε υποχρέωση που έχουν και να κοιτάζουν μπροστά. Και να σας πω κάτι; Δε νομίζω ότι ο κ. Κούπερ πρόσφερε αυτά για τα οποία ήρθε στον Αρη. Πάντοτε η ομάδα ήταν μέσα στη πρώτη τετράδα ή πεντάδα. Τον Κούπερ τον πήρε για να κάνει την υπέρβαση την οποία τελικώς δεν έκανε. Αλλά και ως αγωνιστική τακτική να το δει κανείς, αυτός ο προπονητής δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Να θυμηθώ το πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ή τον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό; Εκανε λάθη και αυτό πρέπει να το πούμε. Να μη κοιτάζουμε μόνο το όνομα, αλλά και το τι κάνει αυτό το όνομα εντός γηπέδου!»
-Θα ξεκινούσες τον Καστίγιο στην ενδεκάδα;
«Δεν μπορώ να ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Διότι υπάρχει το ενδεχόμενο αν και δεν είναι στο  100% να αποδώσει στο μέγιστο και να βοηθήσει την ομάδα, αλλά από την άλλη υπάρχει και ο κίνδυνος να μείνει από δυνάμεις και να εκτεθεί. Είναι δύσκολη απόφαση. Πάντως θεωρώ πως ίσως να μην  είναι έτοιμος για 90 λεπτά»
-Εχεις παίξει σε αρκετά Αρης - ΠΑΟΚ. Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι πιο έντονα;
«Θυμάμαι δύο παιχνίδια! Το 2-0 του 1999 το οποίο ήταν και το πρώτο μου κλασικό ντέρμπι. Είχαμε πετύχει δύο πολύ όμορφα γκολ με Κυζερίδη και Ναγκόλι Κένεντι... Ωραίες στιγμές! Και επίσης άλλο ένα 2-0 με τα δυο γκολ του Νιρέν Ντεμπά το 2003. Να ξέρετε ότι ως ποδοσφαιριστής του Αρη, δεν έχασα ποτέ από τον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος στη βασική ενδεκάδα και αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα!»
-Μια ευχή για το ντέρμπι;
«Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι μέσα σε όμορφη ατμόσφαιρα και να το ευχαριστηθούν αυτοί που θα πάνε, αλλά και αυτοί που θα το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...