Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Β. ΤΣΙΑΡΤΑΣ – «Αν ήμουν παίκτης της ΑΕΚ θα ντρεπόμουν»

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Τσιάρτας που έχει φάει αυτά τα παιχνίδια με το κουτάλι μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για όλα τα θέματα που αφορούν το στρατόπεδο των Κιτρινόμαυρων.
Τσιάρτας: Θα έπρεπε να ντρέπονταιΑναλυτικά μίλησε στον «Novasport fm» για:
Το σημερινό ντέρμπι:
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο η κάθε ομάδα θέλει για δικούς της λόγους. Ο Παναθηναϊκός για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες που έχει για να πλησιάσει στην κορυφή, η ΑΕΚ από την πλευρά της για να μην αποστασιοποιηθεί πολύ από τα πλέι οφ στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι στο τέλος ένα ντέρμπι και το γόητρο είναι αυτό που κάνει κάθε ομάδα να διεκδικεί τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς και ο καλύτερος ας κερδίσει. Παίζοντας τα δύο ματς του Κυπέλλου, η ΑΕΚ νομίζω ότι στο πρώτο ματς έπαιξε αρκετά έξυπνα και είχε καλή τακτική παρουσία, ενώ αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και παρουσίασε μια δυναμικότητα που τον έφτασε μισό βήμα από την πρόκριση. Δεν έχουν πολλά να κρύψουν μεταξύ τους. Η ομάδα που θα είναι πιο συγκεντρωμένη, αυτή που θα βγάλει τον καλύτερό της εαυτό στο γήπεδο και εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της θα πάρει και τη νίκη».


Την ΑΕΚ: «Υπάρχει άμυνα να κάθεσαι πίσω, άμυνα να διώχνεις την μπάλα, άμυνα να πιέζεις στο μισό γήπεδο, άμυνα να πιέζεις ψηλά, αλλά και να έχεις την μπάλα. Αν έχεις την κατοχή τότε παίζεις την καλύτερη άμυνα. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Χιμένεθ θέλει να παίζει μπάλα η ομάδα. Είναι δύσκολο να γίνεται σε κάθε παιχνίδι αυτό, το καταλαβαίνω, αλλά η ΑΕΚ παρουσιάζει τρομερά σκαμπανεβάσματα και σίγουρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν παρουσιάζεται η ίδια ομάδα σε κάθε ματς. Δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια οι καλύτεροι, αφού αλλά παίζουν ρόλο και οι τραυματισμοί, η κούραση, οι κάρτες. Είναι σημαντικό να έχεις βάθος πάγκου, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την απουσία κάποιου βασικού. Είναι άλλο να βάζεις έναν αναπληρωματικό και άλλο να κάνεις τόσες αλλαγές σε κάθε ματς».

Τα συνεχή εγκώμια του Χιμένεθ για Δέλλα και Λυμπερόπουλο: «Αν ήμουν μέλος της ΑΕΚ και ο προπονητής μίλαγε συνέχεια για παίκτες που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, θα ντρεπόμουν. Οι αναφορές που κάνει σε αυτούς ο Χιμένεθ είναι προσβλητικό για τους υπόλοιπους. Δεν έχω κάτι μαζί τους, αφού άλλωστε πιστεύω ότι δείχνουν επαγγελματισμό και αγαπούν πολύ την ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, τι σκέφτονται οι νεότεροι, των οποίων θα έπρεπε να έχει πληγωθεί ο εγωισμός και το φιλότιμο για να παρουσιαστούν καλύτεροι. Άλλοι σκέφτονται το συμβόλαιό τους και άλλοι τη μεταγραφή τους»

Τα νυχτοπερπατήματα παικτών της ΑΕΚ: «Κάθε ποδοσφαιριστής είναι και άνθρωπος και θέλει να βγει λίγο έξω. Κανένας προπονητής δεν έχει πρόβλημα να ξεσκάνε οι παίκτες, αρκεί να είναι για λίγο ή σε μέρα που δεν επηρεάζει. Το να βγεις ύστερα από μία ήττα είναι αντιεπαγγελματικό. Πολλοί μπορεί να περιμένουν να φύγουν για έξω ή να περιμένουν να παίξουν μόνο στα ντέρμπι, αλλά όταν κάποια ομάδα τους παρακολουθεί δεν έρχεται μόνο στα ντέρμπι. Για να πειστούν για ένα παίκτη οι σύλλογοι σήμερα κοιτάνε πάρα πολλές παραμέτρους, όπως τη διάρκεια στην απόδοσή του, το πώς προπονείται, την συμπεριφορά του και έξω από το γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...