Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τόπο στα νιάτα

Η Εθνική μας ομάδα τίμησε τον μεγάλο Οτο Ρεχάγκελ για τις ανεπανάληπτες και μοναδικές χαρές που μας έχει προσφέρει. Στα αγωνιστικά η Εθνική, νίκησε 1-0 τον Καναδά και έδειξε ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φετφατζίδη (πέτυχε και το μοναδικό γκολ) και Μήτρογλου, οι παίκτες του Σάντος έκρυψαν την μπάλα για 30’ στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν ότι η νέα γενιά περιμένει και έχει όρεξη να διακριθεί!


Ο Φερνάντο Σάντος, μπορεί να είχε πει ότι το παιχνίδι με τον Καναδά ήταν πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με της Μάλτα, ωστόσο δεν ήταν απλά ένα φιλικό! Ηταν το παιχνίδι που τιμήθηκε ο προπονητής που μας έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες χαρές στο χώρο του ποδοσφαίρου! Ο άνθρωπος που πήρε την Ελλάδα από το... πουθενά και την έβαλε στις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου! Ο Οτο Ρεχάγκελ, περί ου ο λόγος, φανερά συγκινημένος τιμήθηκε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο και μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη αποθεώθηκαν, όπως τους άξιζε άλλωστε, από τον κόσμο της Λάρισας.

Στα αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο για την Ελλάδα ήταν άχρωμο, άγευστο και άοσμο! Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος φύλαγαν τα πόδια τους και δεν τα έβαζαν στην φωτιά! Με αποτέλεσμα οι φάσεις στο πρώτο μέρος να είναι ελάχιστες. Μάλιστα στα πρώτα 45’ οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Φετφατζίδης δεν προσέφεραν καθόλου, με αποτέλεσμα η εθνική να είναι ασύνδετη. Στο 20’ έγινε η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα, με τον Σαλπιγγίδη να "κατεβάζει" τη μακρινή πάσα και να βγαίνει απέναντι στον Μπόργιαν αλλά καθυστερεί απελπιστικά, βγαίνει και πολύ πλάγια και το γύρισμα του προς την εστία δεν ήταν ανησυχητικό για τον τερματοφύλακα των Καναδών. Στο 32’ οι Καναδοί έφτασαν κοντά στο γκολ. Υστερα από τραγικό λάθος του Κατσουράνη που άφησε τη μπάλα για τον... Σίμπσον με τον τελευταίο μετά από αρκετά μέτρα να πλασάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άλλαξε άρδην την εικόνα του και αυτό οφείλεται κυρίως σε δύο... αλλαγές! Η είσοδος του Μήτρογλου, γέμισε την περιοχή, έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει και με το καλημέρα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, δείχνοντας ότι η εθνική ομάδα έχει ανάγκη τον... «Γερμανό» της. Η δεύτερη «μεταγραφή» ήταν αυτή του Φετφατζίδη! Ο νεαρός μέσος αφού σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο έδειξε στην επανάληψη το πλούσιο ταλέντο του. Συνδυάστηκε άψογα με τον Μήτρογλου και με την φαντασία του δημιούργησε πολλές φάσεις και πέτυχε ένα γκολ! Στο 63’ ο νεαρός μέσος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του αμυντικού του Καναδά και με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Φετφατζίδη στην Εθνική. Εξι λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου ένιωσε ένα σφίξιμο στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Η απουσία του πάντως, ήταν αισθητή, καθώς με το που έγινε αλλαγή έπεσε και η απόδοση της Εθνικής μας ομάδας. Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η εξαιρετική απόκρουση του Χαλκιά μετά από πολύ καλό και φαλτσαριστό σουτ του Ντε Ροσάριο.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ στα τελευταία λεπτά και το μόνο αξιόλογο ήταν ότι στις καθυστερήσεις και ενώ ο Καναδάς είχε κερδίσει κόρνερ, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ανέβηκε στην περιοχή της Εθνικής μας, προκειμένου να ισοφαρήσει! Το αποτέλεσμα ήταν στην κόντρα ο Φετφατζίδης να σουτάρει σε κενή εστία από το κέντρο και να το χάσει. Το 1-0 δεν άλλαξε και η εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...