Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή της Αγγλίας

Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τη δυναμική τους στην 25η αγωνιστική της Premier League. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τσέλσι συνέχισαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους, με τους “κόκκινους διαβόλους” να παραμένουν έτσι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικράτησε με 3-1 της Άστον Βίλα στο “Ολντ Τράφορντ”, διατηρώντας τη διαφορά της από την 2η Άρσεναλ στους πέντε πόντους και από την 4η Τσέλσι στους δέκα.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έκανε το πρώτο του πραγματικά καλό ματς φέτος. Ο διεθνής στράικερ χρειάστηκε μόλις 54 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος το βολέ του Φαν ντερ Σαρ και την αδράνεια της άμυνας της Βίλα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους συνδυάστηκε με τον Νάνι για να γράψει το 2-0.

Ο Ντάρεντ Μπεντ στο 58' έβαλε προσωρινά και πάλι στο ματς την Άστον Βίλα, μειώνοντας σε 1-2, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Βίντιτς έδιωξε άμεσα τις όποιες... σκιές πήγαν να δημιουργηθούν, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Πλήγμα για τη Γιουνάιτεντ ο τραυματισμός του Ντάρεντ Φλέτσερ, ο οποίος αποχώρησε από το ματς στο 34' για να δώσει τη θέση του στον Άντερσον.

Ανατροπή για Άρσεναλ και Τσέλσι

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ κόντρα στην Έβερτον, αλλά τελικά με ανατροπή στο σκορ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 των “ζαχαρωτών”, διατηρώντας στο ακέραιο τις ελπίδες της. Το “Έμιρεϊτς” “πάγωσε” στο 24', με τον Λουίς Σαχά να γράφει το 0-1, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το 70'. Σε αυτό το σημείο όμως οι Φάμπρεγκας και Αρσάβιν συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ρώσο άσο να γράφει το 1-1. Η πίεση των “κανονιέρηδων” συνεχίστηκε και η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 75', με τον Φαν Πέρσι να σεντράρει και τον Κοσιελνί με κοντινή κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Τσέλσι η οποία πέρασε με 4-2 από το “Στάδιο του φωτός”, επικρατώντας της Σάντερλαντ. Η τελευταία προηγήθηκε μόλις στο 4' με τον Μπάρντσλεϊ, όμως στο 15' ο Ελμοχαμαντί “γκρέμισε” εντός της μεγάλης περιοχής τον Άσλεϊ Κόουλ και ο Φρανκ Λάμπαρντ με πέναλτι έγραψε το 1-1. στο 23' ήταν η σειρά του Καλού να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη έξοδο του Γκόρντον για να πλασάρει από μακριά για το 1-2, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Ρίτσαρντσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-2.

Από εκεί και πέρα όμως η αναμέτρηση ήταν μονόλογος γα την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά πήρε το προβάδισμα εκ νέου στο σκορ στο 60' με τον Τέρι, για να διαμορφωθεί στο 93' το τελικό 2-4 από τον εξαιρετικό και ίσως κορυφαίο του ματς Νικολάς Ανελκά.

Χαμένοι και οι δύο στο "Χόθορνς"

Τέλος, η αγωνία, όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, συνεχίζεται για τις Γουέστ Μπρόμιτς και Γουίγκαν που έμειναν στο 2-2 στο “Χόθορνς”. Ο Οντεμβινγκί μόλις στο 5' έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά με δύο στημένες φάσεις η Γουίγκαν ανέτρεψε το σκηνικό, χάρη στα γκολ του Ν'Ζόγκμπια στο 20' και του Γουότσον στο 43'. Τελικά, η Μπρόμιτς κατάφερε να πάρει κάτι από αυτό το ματς, με τον Φορτουνέ στο 79' να νικάει τον κατά τα άλλα εξαιρετικό Αλ Χάμπσι για το τελικό 2-2.

Tα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ – Έβερτον 2-1
70' Αρσάβιν, 75' Κοσιελνί - 24' Σαχά
Άρσεναλ: Τσέσνι, Σανιά, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Φάμπρεγκας, Ροζίτσκι (62' Αρσάβιν), Γουόλκοτ, Σονγκ (46' Ντιαμπί), Γουίλσιρ (68' Μπέντνερ), Φαν Πέρσι.
Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα, Ντιστέν, Νέβιλ (78' Τζαγκιέλκα), Κόουλμαν (78' Ανιτσέμπε), Μπιλιαλέντινοφ (65' Όσμαν), Αρτέτα, Φελαϊνί, Ρόντγουελ, Σαχά.

Σάντερλαντ – Τσέλσι 2-4
4' Μπάρντσλεϊ, 26' Ρίτσαρντσον – 15' πεν. Λάμπαρντ, 23' Καλού, 60' Τέρι, 93' Ανελκά
Σάντερλαντ: Γκόρντον, Μπάρντσλεϊ, Ρίτσαρντσον, Ονουόχα (87' Κουκ), Μπραμπλ, Φέρντιναντ, Μαλμπράν (81' Κόλμπακ), Χέντερσον, Ελμοχαμαντί, Σεσενιόν, Γκιάν.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Α. Κόουλ, Μποσίνγκβα (90' Φερέιρα), Τέρι, Εσιέν, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ (77' Ραμίρες), Ντρογκμπά, Καλού (81' Μαλουντά), Ανελκά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 3-1
1' και 45' Ρούνεϊ, 63' Βίντιτς – 58' Μπεντ
Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Ο'Σέι, Γκιγκς, Κάρικ, Νάνι, Φλέτσερ (34' Άντερσον), Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ.
Άστον Βίλα: Φρίντελ, Νταν, Κλαρκ, Κόλινς, Γουόκερ, Ντάουνινγκ (80' Ρίο-Κόκερ), Γιανγκ, Ολμπράιτον (69' Χέσκεϊ), Μακούν, Πετρόφ (74' Αγκμπονλαχόρ), Μπεντ.

Γουέστ Μπρόμιτς – Γουίγκαν 2-2
5' Οντεμβινγκί, 79' Φορτουνέ – 20' Ν'Ζόγκμπια, 43' Γουότσον
Μπρόμιτς: Μάιχιλ, Όλσον, Τσεχ, Χάρα (77' Ριντ), Μπραντ, Τόμας, Μουλουμπού, Σάρνερ, Βέλα (58' Τσόι), Οντεμβινγκί, Κοξ (65' Φορτουνέ).
Γουίγκαν: Αλ Χάμπσι, Γκοχούρι, Γκ. Κάλντγουελ, Μπόις, Φιγκερόα (70' Σ. Κάλντγουελ), ΜακΚάρθι (62' Τόμας), Γουότσον, Ν'Ζόγκμπια, Ντιαμέ, Ντι Σάντο (76' Μόουζες), Ρονταγιέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...