Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι παίκτες κλειδιά για το ντέρμπυ

Σίγουρα σε μια ομάδα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και όλοι συνεισφέρουν για να επιτευχθεί ενα θετικό αποτέλεσμα. Είναι ενας παίκτης όμως που μπορεί να κάνει την διαφορά, να φωνάξει την στιγμή που πρέπει, να ηρεμήσει την ομάδα όταν πρέπει,με λίγα λόγια να επιβάλλει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αυτοί οι παίκτες χαρακτηρίζονται ως παίκτες <<βαρόμετρα>> ή ως παίκτες <<κλειδιά>>.
 
 Στον Ολυμπιακό αρχικά, δυσκολεύτηκα να σκεφτώ ποιος παίκτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως <<βαρόμετρο>>, καθώς αρκετοί παίκτες έχουν συνεισφέρει σε πολλούς αγώνες με τον δικό τους τρόπο. Αν με ρωτούσαν στην αρχή της χρονιάς ποιος παίκτης πιστεύεις οτι θα ηγηθεί της ομάδας, θα απαντούσα αδιαμφησβήτατα ο Ριέρα. Είναι ενας ποδοσφαιριστής που προσφέρει ποιότητα στην ομάδα του λιμανιού αλλά η αδιαφορία του πολλές φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός οτι δεν έχει βοηθήσει στα μεγάλα παιχνίδια ρίχνουν την απόδοσή του. Το δίλημμα που υπάρχει είναι ανάμεσα στον Ιμπαγάσα και στον Φουστέρ οι οποιοι ηγούνται σε αυτόν τον νέο Ολυμπιακό του Βαλβέρδε, ο πρώτος με την ικανότητά του στο χειρισμό της μπάλας και ο δεύτερος με τα σημαντικά γκολ που σκοράρει. Όλα τα στοιχεία όμως που χρειάζεται ενας ηγέτης τα συγκεντώνει ο Ιμπαγάσα. Αυτός ο 34χρονος βραχύσωμος μέσος έχει την ικανότητα να οργανώνει το παιχνίδι όπως εκείνος θέλει, να φωνάζει όταν πρέπει, να πρεσάρει οταν χάνει την  μπάλα, να μαρκάρει σαν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ οταν βγαίνει η αντίπαλη ομάδα σε αντεπίθεση και φυσικά να σκοράρει, στοιχεία που τον κάνουν το βασικότερο στέλεχος στην ομάδα του Πειραιά. Για το συγκεκριμένο ματς όμως έχει και ενα μείον: οτι δεν έχει αρκέτες παρουσίες σε ντέρμπι αιωνίων και έτσι δεν θα είναι μέσα στο κλίμα, ωστόσο διαθέτει ανάλογες εμπείριες απο το εξωτερικό και με την βοήθεια των συμπαικτών του θα ενταχθεί σίγουρα στο κλίμα.

    Απο την άλλη μεριά ηγέτης του Παναθηναϊκού εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι ο Σισέ. Ο γάλλος φορ έχει πάρει "απο το χέρι" τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί στις νίκες άλλες φορές με τα σημαντικά γκολ του και άλλες φορές με τις ασσιστ του. Σε περιόδους που η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα ο Σισέ ηταν έκει και έδειχνε στους συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν, γι αυτό άλλωστε πήρε και το περιβραχιόνιο απο τον Καραγκούνη. Μπορεί να μην παίζει στο κέντρο οπως συνηθίζεται να αγωνίζονται οι ηγέτες άλλα ο συγκεκριμένος έχει τον τρόπο να επιβάλλει τον ρυθμό της ομάδας και απο την επίθεση με το πάθος και την ενεργητικότητα που τον διακατέχουν. Ηγέτης σε τέτοια ματς θα μπορούσε να είναι ο Καραγκούνης ο οποίος έχει φάει με το κουταλάκι τα ντέρμπι αιωνίων ή ο Κατσουράνης που γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, παρόλα αυτά ο πρώτος έχει χάσει την θέση του στην εντεκάδα και ο δεύτερος ταλαιπωρειται απο ίωση τελευταία. Και ο γάλλος όμως παρόλο που έχει αγωνιστεί μονο σε 3 τέτοιου είδους  παιχνίδια δείχνει να έχει ενταχθεί στο κλίμα και να έχει αντιληφθεί το μίσος μεταξύ των δύο ομάδων. Αν ο Παναθηναϊκός έχει στην μέρα του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος σίγουρα θα βασανίσει αρκετά την ερυθρόλευκη άμυνα.


Το άρθρο προέρχεται από: http://enpatrais.blogspot.com/2011/02/blog-post_3228.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...