Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ανατροπή τίτλου

 Ο Νταβίδ  Φουστέρ λύτρωσε για ακόμα ένα παιχνίδι τον Ολυμπιακό. Με το γκολ του Ισπανού στο 75ο λεπτό (το άλλο ο Τζιμπούρ στο 39), οι ερυθρόλευκοι πέρασαν νικηφόρα 2-1, από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στους 10 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος παίζει την Κυριακή το ντέρμπι με την ΑΕΚ και περιμένει τους «πράσινους» την επόμενη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη. Πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη μετά από 14 μήνες και 6 συνεχόμενες ήττες.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-2-3-1. Ο Βελλίδης  αντικατέστησε το Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια με το Βαγγέλη στο δεξί άκρο της άμυνας το Μίσελ στο αριστερό και τους Λαζαρίδη, Γκιάρο κεντρικό δίδυμο. Ο Φατί με τον Πρίττα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή με το Νέτο δεξια, τον Τόχα αριστερά και τον Κόκε πισω από τον μοναδικό επιθετικό που ήταν ο Μπομπάντιγια.
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως συνηθίζει άλλωστε. Ο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και οι Παπαδόπουλος Μέλμπεργκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μανιάτης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Ραούλ Μπράβο στο αριστερό. Ο Μοντέστο ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ των ερυθρολεύκων με τον Ιμπάγασα δίπλα του και το Φουστέρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Τζιμπούρ, αριστερά ο Ριέρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μιραλάς.

Χτύπησε ο «τρομοκράτης»Ο Ολυμπιακός έδειξε εξ αρχής τις προθέσεις του μπαίνοντας πιο δυνατά στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδι κυριαρχίας, με τον Άρη να αμύνεται να παραχωρώντας γήπεδο στους Πειραιώτες, και προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα
Το πρόβλημα που πρόεκυψε όμως με τον τραυματισμό του Μιραλάς άλλαξε τα σχέδια του Βαλβέρδε. Ο Βέλγος επιθετικός που τόσος θόρυβος έγινε την προηγούμενη μέρα για το αν θα παίξει ή όχι, ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση και αποχώρησε από το παιχνίδι στο 27ο λεπτό παραχωρώντας τη θέση του στο Ζαϊρί. Η αλλαγή αυτή έφερε το Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και το Μαροκινό στο δεξή άκρο.
Πριν την αλλαγή βέβαια τα σχέδια του Βαλβέρδε και του Ολυμπιακού είχε φροντίσει να τα χαλάσει ο Νέτο ο όποιος έδωσε  προβάδισμα στο σκορ στον Άρη
Ήταν το 17ο λεπτό όταν μετά την κεφαλιά του Λαζαρίδη προς τα πίσω ο Κόκε με τακουνάκι βρήκε μέσα στην περιοχή το Νέτο που πρόλαβε Πάρντο και Μέλμπεργκ και με πλασέ έγραψε το 1-0 για τους κίτρινους.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντίδραση και στο 27ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με το Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός έπιασε ένα δυνατό τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.
Ο Τζιμπουρ έδειχνε σε καλή κατάσταση ορεξάτος και αρκετά δραστήριος και επιβραβεύτηκε στο  39ο λεπτό.
Ο Ιμπαγάσα πέρασε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή για τον Τζιμπούρ, που με γυριστό αριστερό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αφού μέχρι τη λήξη του 45λεπτου δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη φάση μπροστά στις δυο εστίες.
Καθάρισε ο ΦουστέρΌπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το δεύτερο. Με τον Ολυμπιακό δηλαδή να πιέζει και τον Άρη να αμύνεται μαζικά προσπαθώντας να βρει τους χώρους να χτυπήσει στην κόντρα.
Στο 49 ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι και μάλλον είχε δίκιο. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ριέρα έπεσε στο έδαφος από τράβηγμα του Γκιάρο, ο Σιδηρόπουλος έδειξε "παίζεται" παρά τις "ερυθρόλευκες" διαμαρτυρίες...
Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το 75ο λεπτό με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργεί κινδύνους μπροστά από την εστία του Βελλίδη. Σε εκείνο το σημείο όμως μίλησε ο Φουστέρ. Ο Ισπανός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο λυτρωτής των ερυθρόλευκων καθώς ήταν την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από αριστερά, η απομάκρυνση του Μίσελ (δύο φορές μάλιστα) ήταν λανθασμένη, η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ ο οποίος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πρώτο στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Βελλίδη γράφοντας το 1-2.
Ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού παίρνοντας την πιο πολύτιμη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα καθώς τον φέρνει στο +10(με ένα ματς περισσότερο) μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση τίτλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...