Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Την τιμώρησε

ΑΕΚ και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο άδειο "Σπύρος Λούης". Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α' μέρους με τον Λυμπερόπουλο, όμως οι "κυανέρυθροι" πήραν το βαθμό της ισοπαλίας στο 89' με γκολ του Μήτρογλου. Μπουνιά (!!!) του Ριέρα στον Καφέ έμεινε ατιμώρητη στο 48'...


Η ΑΕΚ συνέχισε το αρνητικό της σερί τον Φεβρουάριο. Για τέταρτο σερί ματς για το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε ήταν να... βάλει τέλος στο σερί των τριών διαδοχικών ηττών (δύο από τον Παναθηναϊκό -μία για κάθε διοργάνωση- και μία από τον Αρη και να σπαταλήσει την ευκαιρία που είχε να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στην "άτυπη" κούρσα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Η "Ένωση" που αγνοεί τη χαρά της εντός έδρας νίκης από το Δεκέμβριο του 2010 (όταν είχε κερδίσει με 4-0 την ΑΕΛ), μετράει πλέον έξι σερί ματς χωρίς νίκη στο "σπίτι" της σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες!

Από την άλλη ο Πανιώνιος που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε παθητικό ρόλο στο ματς δικαιώθηκε για την... τακτική του να μην ανοιχτεί και να ψάξει το γκολ που θα του έδινε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετά τους τρεις βαθμούς που πήρε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, "τσίμπησε" άλλον έναν από την ΑΕΚ και πλέον απέχει τρεις βαθμούς από την "καταδικαστική" 14η θέση που οδηγεί στη Football League.

Ήρωας και πάλι για τους "κυανέρυθρους" ο Κώστας Μήτρογλου. Το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Νέας Σμύρνης πέτυχε το τέταρτό του γκολ σε πέντε εμφανίσεις και δικαιώνει όλους όσους πάλεψαν για να τον αποκτήσουν από τον Ολυμπιακό. Εξάλλου κάθε του γκολ χαρίζει βαθμούς στους "κυανέρυθρους" και κρατά "ζωντανό" το όνειρο της παραμονής...
Τα πλάνα των δύο τεχνικώνΟ Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Ο Σάχα ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας αμυντική τετράδα τους Γιάχιτς και Καράμπελα στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τους Δέλλα και Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μάκος και Καφές ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι του «δικεφάλου», με τους Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο και Σκόκο να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης της «Ένωσης», ήταν ο Μπαχά.

Από την άλλη ο Τάκης Λεμονής «κατέβασε» την ομάδα της Νέας Σμύρνης με 4-3-3. Ο Μάχο ήταν ξανά ο βασικός γκολκίπερ, με τους Γιόνσον, Τσότσαλιτς, Σιόβα και Κοντοέ, να αποτελούν την αμυντική τετράδα (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ο Όμο ήταν ο «καθαρός» αμυντικός μέσος και είχε μπροστά του τους Γκαλίτσιο και Γουνδουλάκη. Ριέρα και Μπάλαμπαν ήταν στις πτέρυγες και ο Μήτρογλου ήταν ο μοναδικός προωθημένος των «κυανέρυθρων».
«Χτύπησε» στο τέλοςΗ ΑΕΚ από νωρίς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να πλησιάσει και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του -πρώην «κιτρινόμαυρου»- Γιούργκεν Μάχο. Ο Πανιώνιος ο οποίος ήταν στημένος με αμυντικούς προσανατολισμούς και έψαχνε την κόντρα για να «πληγώσει» τους «κιτρινόμαυρους» (που είναι ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις), είχε μπλοκάρει την ανάπτυξη των γηπεδούχων, ειδικά όταν η μπάλα έφτανε κάτω από τη μεσαία γραμμή προς την εστία του Αυστριακού τερματοφύλακα.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ που σε πολλά σημεία του πρώτου ημιχρόνου ήταν ανούσια και φλύαρη και είχε πρόβλημα ρυθμού, συνέχισε να πιέζει τους φιλοξενούμενους και να ψάχνει είτε με προσωπικές ενέργειες του Σκόκο, είτε με σέντρες από τις δύο πτέρυγες τον τρόπο για να ανοίξει το σκορ. Η... επιμονή των παικτών του «δικεφάλου» δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο, ο Καφές πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπλάνκο με μία δεύτερη προσπάθησε να «εκτελέσει» τον Μάχο, όμως ο Αυστριακός του είπε «όχι». Η φάση ωστόσο δεν είχε τελειώσει, αφού ο «Ζορό» πήρε το ριμπάουντ, έκανε το γέμισμα και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έλυσε το... γόρδιο δεσμό.

Την... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα
Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο κύλησε ακριβώς όπως το πρώτο. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μπάλα στην κατοχή της για το μεγαλύτερο διάστημα, όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της και οι παίκτες της είχαν λανθασμένες επιλογές λίγο πριν την τελική τους προσπάθεια. Από την άλλη ο Πανιώνιος δεν άλλαξε πλάνο, εξακολούθησε να παίζει αρκετά πίσω και έψαχνε την ιδανική κόντρα για να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Ο χρόνος περνούσε, οι δύο τερματοφύλακες παρέμεναν θεατές του αγώνα, Λεμονής και Χιμένεθ στη... σκακιέρα των πάγκων, προσπάθησαν να αλλάξουν κάποια πράγματα, προκειμένου ο πρώτος να «χτυπήσει» το ματς και ο δεύτερος να διασφαλίσει το προβάδισμα της ομάδας του.

Τελικά αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο πρώτος. Στο 89' ο Σάμαρης με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Γκαλίτσιο, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μήτρογλου, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ωσεί παρών στο γήπεδο, ξέφυγε της προσοχής του Μανωλά και με πλασέ σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σάχα και έβαλε την υπογραφή του σε ένα ακόμα ματς των «κυανέρυθρων» στην προσπάθεια που κάνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Απαράδεκτος ο Ριέρα
«Μελανό» σημείο του αγώνα, η ενέργεια του Ριέρα. Ο Ισπανός στο 48' έριξε μπουνιά από πίσω στον Καφέ, τον έριξε στο έδαφος, όμως κανένας από τους τέσσερις διαιτητές και ιδίως ο Μάνταλος και ο δεύτερος βοηθός του Τουμπακάρης δεν το πήραν είδηση, με αποτέλεσμα ο παίκτης του Πανιωνίου να μείνει στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...