Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μηδενισμό ζήτησε ο Ιωαννίδης!

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα του Γιάννη Ιωαννίδη με τον Ολυμπιακό, καθώς ο πρώην προπονητής των «ερυθρολεύκων», ο άνθρωπος που έχτισε τη μεγάλη ομάδα των τίτλων στη δεκαετία του ’90, έκανε νέα προσφυγή για τις διαφορές του με την ΚΑΕ που χρονολογούνται από το 2000. Συγκεκριμένα, ο «ξανθός» ζήτησε να του επιδικαστεί το ποσό των 2.350.000 ευρώ φτάντοντας στο σημεό να ζητήσει μηδενισμό της ομάδας.

 
Το ποσό που ζητάει ο πρώην προπονητής δεν αφορά δεδουλευμένα, αλλά αμοιβές του για την περίοδο 2000-02, όταν η σύμβαση καταγγέλθηκε από την τότε διοίκηση Κόκκαλη. Το ποσό ανεβαίνει στα 2,35 εκατομμύρια ευρώ, λόγω επαυξήσεων από τους τόκους τόσων ετών. Για το ενδεχόμενο μη πληρωμής του από την ομάδα, ο Ιωαννίδης ζητουσε να καταπέσει πλήρως η εγγυητική επιστολή του Ολυμπιακού και να μηδενίζεται η ομάδα για κάθε επόμενο αγώνα, μέχρις ότου καλυφθεί η οφειλή.

Η προσφυγή κατατέθηκε δια του δικηγόρου του στις 31.1.2011 και εκδικάστηκε τη Δευτέρα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπου και απορρίφθηκε. Στον Ιωαννίδη επιδικάστηκε το ποσό των 225.000 ευρώ, που είναι υπόλοιπο από τις 300.000 που είχαν επιδικαστεί το 2005. Τότε ο βουλευτής εισέπραξε το ποσό των 75.000 ευρώ, καθώς η διοίκηση των Αγγελόπουλων προέβη σε δική της προσφυγή και μπλόκαρε το υπόλοιπο.

Η υπόθεση δεν έχει λυθεί, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση από τα πολιτικά δικαστήρια. Το ρεζουμέ είναι ότι ο Ιωαννίδης επανήλθε δριμύτερος στη διεκδίκηση την οποία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Ρουπακιώτης, είχε παγώσει κατά την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

Είναι προφανές ότι στον Ολυμπιακό είναι έξαλλοι με αυτή την εξέλιξη. Πέρα από τη συναισθηματική σημασία που μπορεί να έχει ένας δικαστικός αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον άνθρωπο που τον ανάστησε αγωνιστικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως η απαίτηση Ιωαννίδη αφορά μια περασμένη εποχή της ομάδας, όταν κουμάντο στην ΚΑΕ έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν κάνει έναν αγώνα για να φέρουν τον Ολυμπιακό στο τωρινό του στάτους και από την πλευρά τους έχουν δίκιο να δυσανασχετούν όταν η εταιρία τους σύρεται στα δικαστήρια για οφειλές με τις οποίες δεν έχουν την παραμικρή σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...