Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ψυχρολουσία στο ΟΑΚΑ

Ένας κακός Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα-σοκ με 68-67 από την Λιέτουβος Ρίτας στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Οι πράσινοι έχοντας κατά νου και το επιβλητικό 80-58 στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, μπήκαν μουδιασμένοι στο παιχνίδι και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να ξεφύγουν στο σκορ.

Αν και η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτουργούσε καλά, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, επιθετικά οι λύσεις ήταν περιορισμένες και έτσι η Λιέτουβος είχε την ευκαιρία να ακολουθεί στο σκορ.

Ούτε στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανοίξει το τρυθμό του αλλά κάθε φορά που ανέβαζε τη διαφορά στους 7 πόντους, οι Λιθουανοί απαντούσαν.

Έτσι φτάσαμε στο δραματικό φινάλε. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία καλή άμυνα στα 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ έχανε με 1 πόντο. Ο Διαμαντίδης κέρδισε φάουλ ενώ απέμεναν 7 δευτερόλεπτα και ευστόχησε στις βολές, βάζοντας τους πράσινους μπροστά στο σκορ, όμως ο Τέπιτς έκανε αχρείαστο φάουλ στον Ελ Αμίν ο οποίος αποδείχθηκε ψύχραιμος.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν 3 δευτερόλεπτα στη διάθεση τους και την επαναφορά κάτω από το κέντρο, όμως ο Νίκολας που είχε 0/4 τρίποντα, αστόχησε και έτσι η Λιέτουβος πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Πλέον αν η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει την Μάλαγα την Πέμπτη, κάτι που είναι το πιο λογικό, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Παναθηναϊκού, Κάχα και Λιέτουβος.

Την τελευταία αγωνιστική, οι πράσινοι παίζουν στην Ισπανία με την Μάλαγα και η Λιέτουβος υποδέχεται την Κάχα. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τότε θα θέλει νίκη της Λιέτουβος για να πάρει την πρώτη θέση.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πλέον υπάρχει και περίπτωση να μείνει εκτός. Αυτό θα συμβεί αν χάσει από την αδιάφορη Μάλαγα και η Λιέτουβος νικήσει την Κάχα Λαμποράλ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 8, Νίκολας 10 (0/5 τρίποντα), Σάτο 2, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 1, Καϊμακόγλου 6.

Λιέτουβος Ρίτας: Μπαμπράουσκας 1, Στρόμπερι 5, Μπιέλιστα 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλανκούνας 6, Νιούλεϊ 16 (2), Νάλγκα 5,  Γιασάιτης 4, Ελ Αμίν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...