Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Χιμένεθ: «Καλύτερος σήμερα ο Καράμπελας»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έψαξε για δικαιολογίες αναφορικά με την ήττα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφερόμενος στη διαφορά των 24 βαθμών από τον Ολυμπιακό είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Με την ιστορία και τη φανέλα μόνο δεν παίρνεις νίκες. Το επίπεδο των παικτών μας είναι αυτό, καλύτερος παίκτης ήταν ο Καράμπελας».

 
Αναλυτικά: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Με την ιστορία και τη φανέλα μόνο δεν κερδίζεις παιχνίδια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που με αυτές τις συνθήκες μπορούν να αγωνίζονται. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα. Αλλά δεν φταίει κανείς για αυτό ούτε οι παίκτες που είναι στην ομάδα ούτε αυτοί που ήρθαν τώρα. Χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός για να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Για μένα καλύτερος παίκτης σήμερα ήταν ο Καράμπελας με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και αυτός είναι αποτέλεσμα δουλειάς, πολύ δουλειάς. Το επίπεδο των παικτών είναι αυτό που είναι».

Και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε την κατοχή της μπάλας και θεωρώ πως στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαμε κάποιες καλές στιγμές για να φτάσουμε στο 2-2. Εκεί που διεκδικήσαμε την ισοφάριση δεχτήκαμε και τρίτο τέρμα. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και κυρίως για τον τρόπο που φάγαμε τα γκολ. Θεωρώ πως έγιναν λάθη. Δεν γίνεται να δίνουμε γκολ με τέτοια ευκολία. Είμαι όμως ευχαριστημένος και περήφανος για τους παίκτες και την αφοσίωση που είχαν και κυνήγησαν την ισοφάριση. Θέλω να συνεχίσουμε με δυνατή ψυχολογία».

Για τις επιλογές του στην ενδεκάδα και τη μη χρησιμοποίηση από την αρχή του Σκόκο τόνισε: «Οτιδήποτε βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι εντολή δική μου. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε να παίξουμε ένα 4-4-2 με δύο εξτρέμ που μπορούν να παίξουν και στον άξονα όπως είναι ο Μίτσελ και ο Λαγός. Έτσι θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερο χώρο σε Λυμπερόπουλο και Μπάχα. Στο δεύτερο ημίχρονο που μπήκε ο Σκόκο του είπα να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι ένας παίκτης που όταν έχει επιθετικογενείς αμυντικούς μπροστά του έχει πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο που μπήκε οι αντίπαλοι είχαν κουραστεί και έτσι μπορούσε να κάνει την ζημιά. Εμείς οι προπονητές δεν στηριζόμαστε μόνο στην ενδεκάδα αλλά και στους 18 παίκτες που έχουμε μαζί μας».

Για την προσθήκη ή όχι του Ντίνο Ντρπιτς σχολίασε: «Έχουμε ένας ποδοσφαιριστή που έρχεται χωρίς λεφτά για να κάνει προπονήσεις. Θα δουλέψει μαζί μας και αυτό με κάνει περήφανο, αλλά το μέλλον της ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει άλλο προφίλ. Όταν κάποιος αισθάνεται άρρωστος πρέπει να τον γιατρέψουμε και να τον κάνουμε καλά. Αν είμαστε εργατικοί θα έχουμε αποτέλεσμα της καλής δουλειάς».

Για τον Μπλάνκο υπογράμμισε: «Μας λείπει αυτός που δεν παίζει. Ο Μπάχα έπαιξε καταπληκτικά έπαιξε με πλάτη, έχει βέβαια άλλα στοιχεία σε σχέση με τον Μπλάνκο. Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έκανε στα πλάγια. Το ίδιο χαρούμενος είμαι και με τον Μπλάνκο, που χωρίς να είναι ακραίος έχει μάθει να κινείται εκτός περιοχής και αποδίδει καλά. Σε μια φάση μάλιστα είχε την ευκαιρία σε τετ α τετ που κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Με τρεις επιθετικούς στο γήπεδο ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, αλλά πληρώσαμε τα δικά μας λάθη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...