Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το γκολ του έκοψε τα πόδια

Προερχόμενη από το -21 της Μόσχας η ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της φάσης  των 32 του Europa League και πάγωσε την Τούμπα και τις ελπίδες του δικεφάλου για πρόκριση.
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το γνωστό πλέον 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σνάουτσνερ. Αριστερά ήταν ο Λίνο και στο κέντρο οι Τσιρίλο, Κοντρέρας. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Γκαρσία, Βιτόλο. Μπροστά τους από τα δεξιά οι Τσουκαλάς, Ιβιτς, Βιεϊρίνια και μόνος μπροστά ο Σαλπιγγίδης.
Από την άλλη πλευρά ο Λεονίντ Σλούτσκι, προτίμησε το 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Ακινφέεφ και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ναμπάμπκιν, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς και Σενίκοφ. Στο κέντρο, κεντρικά χαφ ήταν οι Σεμπέρας, Μαμάεφ, δεξιά ο Τόσιτς και αριστερά ο Τσάουνα. Στην επίθεση οι Ντουμπιά, Νέσιντ.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Μέχρι το 20ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έδειχνε αποφασισμένος να πάρει τα ηνία του αγώνα και να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε και το δικαίωμα να πιστεύει πως θα μπορέσει να πάρει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Όμως οι προσπάθειες των παικτών του Χάβου δεν είχαν αποτέλεσμα.
Από κει και πέρα, η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως γιατί ο Γκαρσία έμοιαζε να είναι μόνος του στο κέντρο. Ο Βιτόλο φάνηκε επηρεασμένος από την μακρόχρονη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους και δεν μπόρεσε να προσφέρει ουσιαστικά. Πρόβλημα υπήρξε και από την πλευρά του Τσουκαλά, καθώς ο νεαρός δεν έδειξε σε κανένα σημείο να προσαρμόζεται στην θέση του δεξιού χαφ. Παράλληλα οι Ρώσοι είχαν μπλοκάρει έξυπνα τον Βιεϊρίνια και ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός παιχνιδιού.
Ένα στιγμιαίο λάθος του Τσιρίλο, που δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας σε μία σέντρα, έδωσε το δικαίωμα στον Νέσιντ να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Σλούτσκι και πλέον και η ψυχολογία μεταφέρθηκε στην πλευρά της ρωσικής ομάδας.
Στην επανάληψη, ο Χάβος αφού πρώτα είδε τον Χαλκιά να μην μπορεί να συνεχίσει και την θέση του να παίρνει ο Κρέσιτς, διόρθωσε κάπως την κατάσταση καθώς αντικατέστησε τον Βιτόλο με τον Ελ Ζαρ. Ο Τσουκαλάς πήγε δίπλα στον Γκαρσία και έτσι ο ΠΑΟΚ βρήκε την φρεσκάδα που έψαχνε στον χώρο του κέντρου. Στην συνέχεια ο Ελληνας τεχνικός έριξε στον αγώνα και τον Αθανασιάδη στην θέση του αργού Ιβιτς, με αποτέλεσμα να αλλάξει και το σύστημά του σε 4-4-2.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε να ανεβάζει την απόδοσή του, όμως τελικά, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και πλέον θα πάει στην Μόσχα ελπίζοντας μόνο σε θαύμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...