Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Γεύση από Κύπελλο

 Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε δυο γκολ μέσα σε 6 λεπτά (45+-51) και έφτασε σε εύκολη νίκη 2-0 επί του Ατρομήτου. Έπρεπε να φτάσει ο Φεβρουάριος για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός Βόλου την πρώτη νίκη στο γήπεδό του. Άργησε λίγο αλλά ήταν εμφατική, καθώς έδωσε στους γηπεδούχους το πάνω χέρι τόσο στη βαθμολογία όσο και στην ψυχολογία ενόψει της συνάντησής τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Ο Πέτερ Ντολεζάι, όπως και στο ματς του α΄ γύρου, πλήγωσε τον Ατρόμητο σημειώνοντας το δεύτερο γκολ (3ο συνολικά στο πρωτάθλημα για τον Ούγγρο μπακ). Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Χουάν Μαρτίν, που ήταν υποψήφιος για αλλαγή.
Ο Ατρόμητος έχασε τον Μιχαηλίδη στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού και τον Ολιβέιρα στο 82΄ με κόκκινη κάρτα. Αποβλήθηκαν από τους πάγκους κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου οι παράγοντες του Ολυμπιακού και Ατρόμητου, Γιαννόπουλος και Αγγελόπουλος αντίστοιχα.
Τα πλάνα των προπονητώνΜε την επιστροφή των Ούμπιντες (από τραυματισμό) και Σανκαρέ (από τιμωρία) ο Σάκης Τσιώλης είχε περισσότερες λύσεις στα χέρια του. Σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου με την Κέρκυρα ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε σε 5 αλλαγές στην 11αδα.
Επανέφερε στην κορυφή της επίθεσης τον Μαρτίν στο σχήμα  4-5-1, τοποθετώντας πίσω του, τον Μπρέσκα και στα άκρα τους Ούμπιντες (δεξιά), Μόνχε (αριστερά). Τους δυο ρόλους των αμυντικών χαφ έδωσε στους Καπετάνο, Αλβάρεζ.
Η 4αδα στην άμυνα ήταν η. γνωστή. Με Σανκαρέ, Ντολεζάι στο κέντρο και Σέλεζι, Ζαραδούκα στα πλάγια. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε, ο μόνιμος Γιακούποβιτς.
Εξαιτίας των πολλών προβλημάτων ο Γιώργος Δώνης είχε μόνο 17 παίκτες στην αποστολή. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε επίσης 5 αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Διαγόρα.
Κάτω από τα γκολπόστ επέστρεψε ο Μιχαηλίδης (αντί του Ιτάνζ), ο οποίος κατεύθυνε την 4αδα των μπακ (Νάστος, Δάρλας στα άκρα, Ολιβείρα, Σαμπού στο κέντρο) και των δυο αμυντικών χαφ (Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης).
Το 4-2-3-1 του Δώνη συμπλήρωναν οι Τάτος σε ρόλο κεντρικού χαφ με τους Καμαρά, Σαγκανόφκσκι (εναλλάξ στις δυο πτέρυγες) και τον Καραλή στην κορυφή της επίθεσης (προτιμήθηκε από τον Αναστασάκο που έμεινε στον πάγκο).
Ο ΝτολεζάιΤο α΄ ημίχρονο είχε λίγες φάσεις, αρκετές κίτρινες (4) και πολλά λάθη από τους 22 ποδοσφαιριστές. Επιφύλασσε όμως μια ευχάριστη έκπληξη στις καθυστερήσεις για τους 4.000 περίπου οπαδούς του Ολυμπιακού: το γκολ του Μαρτίν.
Περίπου 80 οπαδοί του Ατρόμητου ταξίδεψαν στο Βόλο και μπήκαν στο γήπεδο πολύ πριν από τη «σέντρα» αλλά καθώς η ΠΑΕ δεν είχε πάρει εισιτήρια εκδιώχθηκαν. Κατά την έξοδό τους αντάλλαξαν «γαλλικά» με τους γηπεδούχους.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την υπεροχή αλλά δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Μιχαηλίδη. Ο 36χρονος πορτιέρο ανησυχούσε μόνο από τα «στημένα» του Καπετάνου, τα οποία προκαλούσαν συναγερμό στην μικρή περιοχή.
Ο Μιχαηλίδης πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση στο 23'  στην κοντινή κεφαλιά του Ντολεζάι, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε τραυματιστεί σε σύγκρουσή του με τον Σαμπού. Σε φάση-καρμπόν στο 37΄ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά την κεφαλιά του Ντολεζάι.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, που έδειξε ο Γιάχος (εξαιτίας του τραυματισμού του Μιχαηλίδη), ο Μπρέσκα βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ατρόμητου και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μαρτίν (1-0).
Ο ΜαρτίνΟ Αργεντινός, που είχε κινηθεί στα ρηχά, ήταν υποψήφιος για αλλαγή στο β΄ ημίχρονο αλλά με το γκολ που σημείωσε ρίζωσε στην 11αδα. Και όχι μόνο αυτό αλλά άθελα του συνέβαλε στο 2-0, που πέτυχε ο Ντολεζάι στο 51΄ ύστερα από φάουλ του Ούμπιντες.
Ο Δώνης αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στο 46΄ περνώντας τον Ιτάνζ στη θέση του Μιχαηλίδη ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει. Βλέποντας ότι χανόταν το ματς ο προπονητής του Ατρόμητου προχώρησε σε δυο απανωτές αλλαγές στο 56΄.
Με την είσοδο των Σαρμιέντο, Αναστασάκου (αντί των Νάστου, Καραλή) ο Δώνης γύρισε τον Νεμπεγλέρα σε ρόλο δεξιού μπακ. Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να μειώσει στο 59΄ αλλά βρήκε απέναντί του τον Γιακούποβιτς ο οποίος πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε σουτ του Σφακιανάκη.
Καθώς οι Περιστεριώτες είχαν ανοιχτεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο για την περιοχή του Ιτάνζ. Ο Γάλλος πρόλαβε στο τσακ τον Μαρτίν στο 63΄. Στο ίδιο διάστημα ο Τσιώλης κοίταξε να διασφαλίσει τα νώτα του ρίχνοντας στο παιχνίδι το Ρόκα (αντί του Ουμπίντες  και  αργότερα το Σολάκη (αντί του Μαρτίν).
Ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες στο 82΄ λόγω αποβολής του Ολιβέιρα. Το επεισόδιο ξεκίνησε από ένα φερ-πλέι που δεν τηρήθηκε. Ο Βραζιλιάνος μπλέχτηκε στον καυγά και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Γιάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...