Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ευρωπαϊκή μαντινάδα του Λεάλ!

Ο Γκονζάλες Λεάλ αποδείχτηκε «χρυσή αλλαγή» καθώς λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα πέτυχε το νικητήριο γκολ (2-1) του Εργοτέλη επί της Καβάλας.

Χάρη σε αυτή τη νίκη η κρητική ομάδα έπιασε τους «αργοναύτες» στην 5η θέση και κάνει όνειρα πλέι-οφ. Ο Εργοτέλης έδειξε χαρακτήρα καθώς κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Καραγεωργίου η οποία κράτησε για 7η αγωνιστική το αήττητο, θα μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα αλλά βρήκε απέναντί του τον εξαιρετικό, Μάριο Γκαλίνοβιτς.
Η Καβάλα, που «κατέβηκε» με 10 ξένους και τον Πετκάκη προηγήθηκε με το 10ο φετινό γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Όμως ο Μπέτο ισοφάρισε στο 45΄ και έδωσε πνοή στους Κρητικούς. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά ο Λεάλ.
Τα πλάνα των προπονητών
Με εξαίρεση τον Φραγκουλάκη ο Νίκος Καραγεωργίου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11αδα του. Στην τριπλέτα της επίθεσης στο 4-3-3, που επέλεξε, προτίμησε τον Βερπακόφσκις αντί του Λεάλ.
Στην άμυνα χρησιμοποίησε τους Ρουμπάκη (δεξιά), Βίσιο (αριστερά), Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι (στο κέντρο) και στην μεσαία γραμμή τους Τζούνιορ, Ολίσε (σε ανασταλτικό ρόλο) και Μπέτο (σε δημιουργικό).
Ο Χένρικ Κάσπερτσακ, εκτός από τον τιμωρημένο Χργκόβιτς, έχασε την τελευταία στιγμή και τον Καρντόσο από μυϊκό τραυματισμό, γεγονός που τον ανάγκασε να τροποποιήσει τα πλάνα του στη μεσαία γραμμή.
Παρέταξε τους Ντιε, Ντικρόκ ως αμυντικά χαφ και τους Αμπντούν, Ρίος, Ονουάτσι στην τριάδα πίσω από τον Νικουλάε, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Στη θέση του Χργκόβιτς επιστράτευσε τον Πετκάκη (δεξιά έπαιξε ο Πφέρτζελ) ενώ στο δίδυμο των στόπερ, τους Τόμασιτς, Ντουγκλάο.
Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες για γκολ. Όμως ο Βερπακόφσκις, στην πρώτη (10΄) είδε τον Γκαλίνοβιτς να ίπταται και να αποκρούει και στην δεύτερη (15΄) τη μπάλα να καταλήγει άουτ μετά από την εξ επαφής κεφαλιά του.
Το 10ο του Ονουάτσι
Εκεί, που η περιοχή της Καβάλας είχε «πάρει φωτιά», ήρθε το. 0-1. Ενώ οι παίκτες του Εργοτέλη διαμαρτύρονταν για ένα μαρκάρισμα του Πετκάκη επί του Βερπακόφσκις εντός περιοχής οι φιλοξενούμενοι στο 21΄, χάρη στον Αμπντούν, βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Ονουάτσι εκτέλεσε τον Δασκαλάκη.
Είχε που είχε προβλήματα η κρητική άμυνα, μετά το γκολ απέκτησε ακόμη πιο πολλά. Στο 35΄ (πάλι) ο Αμπντούν έδωσε «στο πιάτο» το γκολ στον Ρίος αλλά η κεφαλιά του Αργεντινού δεν ανησύχησε τον Δασκαλάκη.
Ο Εργοτέλης έμεινε ζωντανός στη φάση αυτή και λίγο πριν από την εκπνοή του 45λεπτου κατάφερε να «ξαναμπεί» στο παιχνίδι με γκολ που πέτυχε ο Μπέτο στο 45΄ με κεφαλιά ύστερα από ασίστ του Ρομάνο.
Ο Βραζιλιάνος είχε «προειδοποιήσει» την Καβάλα καθώς στο προηγούμενο λεπτό είχε εξαπολύσει βολίδα, που «μετά βίας» απέκρουσε  ο Γκαλίνοβιτς. Το γκολ επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε δίχως άγχος στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Κάσπερτσακ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Πετκάκη με τον Σιόντη. Αμέσως ο Σιόντης πήγε στη δεξιά πτέρυγα και ο Πφέρτζελ μετατέθηκε στην αριστερή.
Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος ο Εργοτέλης έκλεισε την Καβάλα στην περιοχή της και ο Γκαλίνοβιτς στο 48΄ πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουσε σε σουτ του Ρομάνο.
Στο 56΄ ο Καραγεωργίου φρέσκαρε την επίθεσή του ρίχνοντας στον αγώνα τον Λεάλ αντί του Βερπακόφσκις. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Ουρουγουανός παραλίγο να σκοράρει αλλά στο 57΄ δεν «έπιασε» το σουτ, όπως θα ήθελε και η ευκαιρία χάθηκε.
Ο τραυματισμός του Μπέτο
Ο σκόρερ Μπέτο στάθηκε άτυχος στο 60΄ καθώς στην προσπάθεια του να ζευγαρώσει τα τέρματά του χτύπησε στο κεφάλι (σε σύγκρουση με τον Ντουγκλάο) και έφυγε υποβασταζόμενος από το τερέν. Στη θέση του, τρία λεπτά αργότερα, μπήκε ο Ορφανός.
Η αλλαγή του Λεάλ έπιασε τόπο στο 72΄ καθώς ο Ουρουγουανός «ζάλισε» το Σιόντη και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος (5ο φετινό γκολ) για να βάλει τον Εργοτέλη (2-1) στο τιμόνι του οδηγού.  Βλέποντας ότι το ματς γύρισε ο Κάσπερτσακ έβαλε τον Περεϊρίνια αντί του Ρίος (74΄).
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν σφραγίσουν τη νίκη στο 76΄ αλλά ο  Μπούντιμιρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαλίνβοιτς στο τετ α τετ. Στο 79΄ ο Κάσπερτσακ τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας τον Ογκμπέτσε αντί του Πφέρτζελ.
Αλλά ο Εργοτέλης ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 3ο γκολ στο 85΄ με τον Ρομάνο, ο οποίος είδε τον Τόμασιτς να αποκρούει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Η Καβάλα τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες καθώς στο 90΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Τόμασιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...