Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τον... πάτησε η Skoda

Η Ξάνθη όχι απλά νίκησε τον Ατρόμητο, αλλά τον διέσυρε με 3-0 στα Πηγάδια, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει στην βαθμολογία και πλέον να του δημιουργήσει και άγχος, καθώς τον έστειλε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Ανώτερη η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, επικράτησε χάρη στα γκολ των Αντεφέμι, Καζάκη, Πόι.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, επέλεξε να παρατάξει την Ξάνθη με 4-4-2. Ο Γκσμπούρνινγκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα δεξί μπακ ήταν ο Κομεσίδης, αριστερό ο Στιούαρτ και στο κέντρο της οι Βάλλας, Κωστούλας. Στο κέντρο, ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Μπόατενγκ, Αντεφέμι, στις πτέρυγες οι Μαρσελίνιο, Κιντάνα και στην επίθεση οι Σουάνης, Πόι.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης εμπιστεύτηκε για μία ακόμα φορά το αγαπημένο του 4-3-3. Ο Ιτάνζ ήταν κάτων από τα δοκάρια και στην άμυνα οι (από δεξιά) Νάστος, Σαμπού, Μπαζίνσκι, Μελισσάς. Στο κέντρο ανασταλτικοί μέσοι οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και οργανωτικό ρόλο είχε ο Τάτος. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Καμαρά, Σαγκανόφσκι και στην κορυφή της επίθεσης ο Αναστασάκος.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν πως ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να πάρουν το παιχνίδι. Η ανάγκη τους για βαθμούς, προκειμένου να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη, τους έκανε να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξουν το γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να το πετύχουν και γιατί οι επιθετικοί τους ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, αλλά και γιατί ο Ιτάνζ είχε πολύ καλή παρουσία κάτω από την εστία του. Ταυτόχρονα, ο Ατρόμητος έμοιαζε εγκλωβισμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ.

Οτι δεν κατάφερε η Ξάνθη στο πρώτο μισό του αγώνα, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η μαχητικότητα του Σουάνη και η ικανότητα του Αντεφέμι να βρίσκεται πάντα μέσα στην φάση, έφεραν το 1-0 στο 48ο λεπτό. Το γκολ των γηπεδούχων, έκανε τον Δώνη να ξεκινήσει τις κινήσεις για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγώνα τον Σαρμιέντο στην θέση του Μελισσά. Ο Ατρόμητος έγινε πιο επιθετικός και ταυτόχρονα η Ξάνθη οπισθοχώρησε προκειμένου να παίξει με αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Περιστερίου ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει τον αγώνα, όμως ο Γκσμπούρνινγκ κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ του Σαγκανόφσκι. Κι αφού δεν τα κατάφερε εκεί να πετύχει το γκολ, ο Ατρόμητος το δέχτηκε. Σε μία από τις αντεπιθέσεις, ο Μπόατενγκ γύρισε στον αμαρκάριστο Καζάκη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ ουσιαστικά τελείωσε το ματς, καθώς έκανε το 2-0. Απλά και για την ιστορία, ο Πόι κατάφερε να βάλει το "κερασάκι στην τούρτα" με το τρίτο γκολ που σημείωσε για την Ξάνθη στην εκπνοή του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...