Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο Κολοσσός "άναψε" το... φιτίλι

Η ΑΕΚ επικράτησε μέσα στην Τούμπα του ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη στο γκολ του Τραϊανού Δέλλα στο 48' με κεφαλιά "ψαράκι" και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη Ατρόμητο. Το ντέρμπι των "δικεφάλων" στιγματίστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων και είχαν ως συνέπεια τη διακοπή του αγώνα για τουλάχιστον είκοσι λεπτά...

Δυστυχώς ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να είναι γιορτή, εξελίχθηκε σε μία -ακόμα- τραγική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΟΚ. Η ρεβάνς των δύο "δικεφάλων" στην Τούμπα στιγματίστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι "φίλοι" της ομάδας της Θεσσαλονίκης και είναι βέβαιο ότι θα της κοστίσει ακριβά!

Αδιαφορώντας για το όνομα των ομάδων που αγωνίζονταν δεν θα αναφερθούμε στα δεκάδες βεγγαλικά που έπεσαν πριν την έναρξη του αγώνα. Ένα ακόμα δείγμα ότι οι άνδρες ασφαλείας αλλά και η αστυνομία ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ τη δουλειά τους. Ούτε για το γνώριμο σκηνικό εις βάρος ενός φιλοξενούμενου παίκτη όταν πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ... Θα σταθούμε στη φάση του 57' όταν από το χέρι ενός ηλίθιου ένας πυρσός προσγειώθηκε στο σώμα του Σάχα και του έκαψε τη φανέλα. Αν ο εν λόγω κύριος είχε "σημαδέψει" καλύτερα, ενδεχομένως να είχαμε θρηνήσει νεκρό απόψε...

Όμως υπήρξε και συνέχεια. Στο 89' και ενώ η ΑΕΚ κρατούσε και με τα δύο χέρια το "εισιτήριο" για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των γηπεδούχων (της Θύρας 4) μπούκαραν εξαγριωμένοι στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις. Το παιχνίδι διακόπηκε για τουλάχιστον 20', πριν όλοι επιστρέψουν στο μισοάδειο γήπεδο προκειμένου να αλλάξουν τρεις πάσες, να ολοκληρωθεί ο αγώνας και να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ τα χειρότερα...

Επεισόδια είχαμε και μετά τη λήξη του ματς. Στον Σταύρο Αδαμίδη δεν επετράπη να κάνει δηλώσεις, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν στο στόχαστρο και η νύχτα είναι μεγάλη. Άλλη μία μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γράφτηκε και το αγωνιστικό μέρος περνάει σε δεύτερη μοίρα...

"Εκτελεστής" ο "Κολοσσός"
Σε αυτό η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια. Ο Μανόλο Χιμένεθ διάβασε και προετοίμασε καλύτερα την ομάδα του από ότι ο Μάκης Χάβος. Η ΑΕΚ απειλήθηκε μόνο μία φορά στα 89' του ματς. Ήταν η φάση του 38' όταν από τη μπαλιά του Γκαρσία ο Ίβιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά κλώτσησε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Η "απάντηση" της ΑΕΚ ήρθε στο 39' με τον Σκόκο να αστοχεί με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι μετά την υπέροχη σέντρα του Μπλάνκο.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο το γρήγορο γκολ του Δέλλα "πάγωσε" την... καυτή Τούμπα και αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους που όσο κυλούσε η ώρα δεν έβρισκαν τρόπο να αντιδράσουν. Ο Χάβος παρά τις αλλαγές που έκανε δεν βρήκε λύσεις, οι "κιτρινόμαυροι" με κορυφαίο τον Ντιόπ που "καθάριζε" ότι περνούσε από δίπλα του δεν αγχώθηκαν ούτε στιγμή και ο στόχο της πρόκρισης επιτεύχθηκε έστω και αν οι παίκτες της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να το πανηγυρίσουν όπως θα ήθελαν.

Τα αρχικά πλάνα
Ο τελευταίος «κατέβασε» τον ΠΑΟΚ με το «μόνιμο» 4-2-3-1. Ο Κρέσιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σνάουτσνερ και Λίνο να αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας και τους Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο της. Βιτόλο και Γκαρσία ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια να αγωνίζονται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Ίβιτς ως κρυφό επιθετικό και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3. Ο Σάχα ήταν για έναν ακόμα αγώνα ο βασικός γκολκίπερ. Γεωργέας και Καράμπελας ήταν οι δύο ακραίο μπακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και οι Δέλλας και Ματέος οι κεντρικοί αμυντικοί. Ντιόπ, Μάκος και Μίτσελ αποτελούσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Λυμπερόπουλο, Σκόκο και Μπλάνκο να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα του «δικεφάλου».

Και τώρα η κούπα
Η ΑΕΚ επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος μετά από δύο χρόνια. Τελευταία φορά που είχε δώσει το "παρών" σε τελικό της διοργάνωσης ήταν στις 2 Μαΐου του 2009, όταν είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό με 15-14 στα πέναλτι (4-4 στην παράταση). Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα διεκδικήσει στις 30 Απριλίου τον πρώτο της τίτλο μετά τις 27 Απριλίου του 2002, όταν είχε επικρατήσει στον τελικό του Ολυμπιακού με 2-1, κόντρα στον πρωτάρη Ατρόμητο που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου.

* * * Αξίζει να αναφέρουμε ότι με απόφαση του παρατηρητή, ακυρώθηκε η συνένετυξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...