Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τα έφερε ολα τούμπα

«Τα πάντα για πρόκριση με ΑΕΚ»
Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιτόλο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1 και ανέβαλε τη στέψη του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Τζιμπούρ στο 12ο λεπτό, όμως ο ΠΑΟΚ με τον Κουτσιανικουλη στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με το Βιτόλο στο 71ο λεπτό έκανε την ολική επαναφορά και πήρε τη νίκη.


Γρήγορο προβάδισμα, απάντηση στο τέλοςΠαρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες του ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά και έδειξε από την αρχή την πρόθεση του να ελέγξει το ρυθμό του ματς. Οι Πειραιώτες όπως συνηθίζουν σε όλα τους τα παιχνίδια πίεζαν πολύ ψηλά με αιχμή του δόρατος τον Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός έχοντας την κάλυψη των Μοδέστο και Ντουντού, ένιωθε αρκετά απελευθερωμένος ρίχνοντας έτσι το βάρος και στα οργανωτικά του καθήκοντα.
Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε αποτελέσματα καθώς οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12ο λεπτό. Ο Ιμπαγάσα έκλεψε την μπάλα από τον Κοντρέρας λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή, έβγαλε αμέσως την κάθετη για τον Τζιμπούρ ο οποίος μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή πλάσαρε τον Κρέσιτς και έγραψε το 0-1.
Από κει και μετά ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε αφήνοντας το γήπεδο και την πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ, δείχνοντας έτσι την πρόθεση του να χτυπήσει στην κόντρα.

Μάλιστα σε μια αντεπίθεση οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το 0-2 και να είχαν τελειώσει πρόωρα το  ματς εάν στο 16ο λεπτό ο Ζαϊρί κατάφερνε να στείλει την μπάλα στο άδειο τέρμα από τα δυο μέτρα, ύστερα από έξοχο γύρισμα του Ρόμενταλ.
Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ προήρθε από τον ..Ντουντού! Ο Βραζιλιάνος γυρνάει δυνατά την μπάλα στον Πάρντο που βρίσκεται έξω από την εστία του, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν μπορεί να διώξει την μπάλα η οποία καταλήγει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ματς όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χτυπήσει κόντρα στη ροή του ματς
Στο 45ο λεπτό ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και μοιραία στην αντεπίθεση δέχθηκε την ισοφάριση. Ο Ζαϊρί εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μοδέστο έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε από όλους ο Τζιμπούρ από πλάγια θέση έκανε το σουτ, ο Κρέσιτς αλλοίωσε την τροχιά της με το πόδι και ο Σαβίνι απομάκρυνε.

Στην κόντρα ο Ρόμενταλ έκανε το πρώτο λάθος, ο Φωτάκης έβγαλε τον Κουτσιανικούλη στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, Πάρντο στο ημικύκλιο της περιοχής στην προσπάθεια του να απομακρύνει πέτυχε τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε με σουτ να γράψει το 1-1.
Ανατροπή με ΒιερίνιαΤο γκολ στην λήξη του ημιχρόνου έδωσε στον ΠΑΟΚ άλλη ψυχολογία με αποτέλεσμα οι παίκτες του δικεφάλου να μπουν με πολύ μεγαλύτερο πάθος στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 48 ο Έττο είχε δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή ενώ στο 51 ο Μουσλίμοβιτς μόνος του απέναντι από τον Πάρντο νικήθηκε από τον Ισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Χάβος αποφάσισε στο 58 να ρίξει το Βιερίνια στο ματς δείχνοντας ότι δεν αρκείται με την ισοπαλία και λίγα λεπτά αργότερα ο Βαλβέρδε απάντησε με το Φουστέρ να μπαίνει στη θέση του πολύ κακού αγωνιστικά Ντουντού
Ο Βιερίνια ήταν αυτός μάλιστα που στο 69ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Πορτογάλος σε μονομαχία του με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή βρέθηκε στο εδαφος και ο Κωνσταντινέας έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Βιτόλο που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με 2-1 στο 71ο λεπτό.
Αμέσως ο Βαλβέρδε άλλαξε τα πλάνα του και περνώντας τους Ουρτάδο και Πάντελιτς στο ματς αντί των Ρόμενταλ και Ιμπαγάσα που έδειχναν κουρασμένοι, τράβηξε τον Τζιμπούρ στα άκρα με το Σέρβο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια κατάφερε να παγώσει το ρυθμό στη συνέχεια του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους καθώς ούτε ο Ουρτάδο αλλά ούτε και ο Μοδέστο έχουν δημιουργικές ικανότητες και έτσι ο Φουστέρ κατά κύριο λόγο αναγκαζόταν να γυρνάει αρκετά πίσω για να πάρει τη μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο ψυχωμένα  στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μια νίκη που τον έφερε και πάλι στις θέσεις των πλέι οφ ενώ έδειξε και πανέτοιμος για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...