Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ειναι ακόμα ζωντανή

Κι όμως η Λάρισα ζει! Το τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό της δίνει ακόμα ελπίδες για παραμονή και πλέον μετά το 2-0 κόντρα στο «τριφύλλι» ετοιμάζεται για τον τελικό της Νέας Σμύρνης την άλλη εβδομάδα κόντρα στον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα τραγικά λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού και πήραν αυτή την σπουδαία νίκη, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες.


Για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και μέχρι τα πλέι οφ τουλάχιστον. Έξαλλος ο Φερέιρα με την άμυνα του και τον Νίνη, που τον έβγαλε πριν το ημίχρονο. Από την άλλη μεριά, εξαιρετικός ο Τσιμπάμπα, ενώ πολύ καλά στάθηκε η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ, που εξαφάνισε τον Σισέ.

Με Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη, Λέτο και Νίνη στην ενδεκάδα του ο Παναθηναϊκός μπήκε με άκρως επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο του AEL FV Arena, ενώ ο Κωστένογλου, παρέταξε την Λάρισα με τον Κουζέν στην κορυφή και τους Τσιμπάμπα και Πανκράτ στα άκρα.

Οι επιθετικές βλέψεις του «τριφυλλιού» φάνηκαν από την αρχή, αφού μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Βύντρα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αμπάρη έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Γκοβού, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ και ο Μελίσσης βρήκε την μπάλα με το δεξί του χέρι που το είχε υψωμένο, αλλά ο Παμπορίδης δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, καθώς ήταν αρκετά μακριά από την φάση.

Στα πρώτα 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς, αλλά κόντρα στη ροή του η Λάρισα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 22’ με τον Πανκρατ να πλασάρει μέσα από την περιοχή με το αριστερό νικώντας τον Τζόρβα, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ.

Το γήπεδο πήρε φωτιά και ο κόσμος έδωσε ώθηση στους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τσιμπάμπα να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Βύντρα.

Μετά και το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και δυο λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Λέτο να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Λέτο και πάλι εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και σταμάτησε στο δοκάρι του Αμπάρη. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παίκτες της Λάρισας ήταν πολύ σκληροί στα τάκλιν τους ρίχνοντας πολλές φορές τους αντιπάλους τους στο χόρτο.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκνευρισμένος από την πολύ κακή απόδοση του Σωτήρη Νίνη τον αντικατέστησε με τον Στέργο Μαρίνο. Η εικόνα της αναμέτρησης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ίδια με αυτή του πρώτου.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και πατούσε πολύ συχνά την περιοχή του Αμπάρη, ενώ η Λάρισα προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Τζόρβα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να πιέζει πολύ και να μην δέχεται πολύ πίεση, έβγαλε από το παιχνίδι τον Γκοβού και στη θέση του έριξε τον Πετρόπουλο, δίνοντας ακόμα πιο επιθετικό τόνο στο «τριφύλλι», που για του τελευταίο μισάωρο έπαιζε με δυο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Πάντως, οι "πράσινοι" δεν προσπάθησαν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...