Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Επέστρεψε στις νίκες

Με τον Τζιμπρίλ Σισέ να δημιουργεί και τους Πετρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο να εκτελούν ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο αποτυχημένο του σερί κερδίζοντας 3-1 τον Ηρακλή στο "Καυτατζόγλειο"


Η έμπνευση του Φερέιρα με τους Σισέ-Πετρόπουλο δίδυμο στην επίθεση αποδείχτηκε πετυχημένη «με το καλημέρα». Τόσο στο α΄ ημίχρονο όσο και στο δεύτερο. Ο Τζιμπρίλ ήταν ο δημιουργός και των δυο γκολ, που σημείωσε ο 24χρονος φορ.
Ο Γάλλος δεν σταμάτησε εκεί. Έκανε «χατ-τρικ» στις. ασίστ στο 84΄ καθώς από δική του προσπάθεια ο Χριστοδουλόπουλος (που είχε μπει στη θέση του Πετρόπουλου) πέτυχε το τρίτο γκολ και κλείδωσε τη νίκη.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις φετινές του επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη κάνοντας sweep.  Δηλαδή τρεις νίκες, επί ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή. Αν ο τίτλος κρινόταν στη συμπρωτεύουσα, θα ήταν δικός του.
Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Αυτή ήταν η 21η τους συνολικά νίκη επί του Ηρακλή στις 50 τελευταίες τους αναμετρήσεις στο «Καυτατζόγλειο».
Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε κατώτερος προηγούμενων εμφανίσεών του. Μπόρεσε να μπει προσωρινά στο ματς χάρη σε ένα ξέσπασμα του στο τρίτο 15λεπτο του α΄ ημιχρόνου αλλά στην επανάληψη χάθηκε.

Tα πλάνα των προπονητώνΜε δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Χοσέμι, Γιάκομπ, Γκαρσία, Σολτάνι και του τραυματία Κατσαμπή, ο Γιώργος Παράσχος χρειάστηκε να φτιάξει την 11αδα από την αρχή. Η επιστροφή των Λίμα, Αραμπατζή του έδωσε τουλάχιστον λύσεις στα πλάγια μπακ.
Έτσι παρέταξε την ομάδα του με το εξής σχήμα: Τερματοφύλακας ο Ελευθερόπουλος, στην άμυνα οι Αραμπατζής (δεξιά), Λίμα (αριστερά), Κυριαζής, Παπαστεριανός (στόπερ), στη μεσαία γραμμή οι Ντάνι, Κανακούδης (κόφτες) και οι Μάρα, Μαχόπ, Ζερκά πίσω από τον προωθημένο  Επαλέ.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του, τους Λέτο, Γκοβού, επέλεξε να τροποποιήσει την αγαπημένη του τακτική (4-3-3) και να παίξει 4-4-2 με δίδυμο στην επίθεση του Σισέ και Πετρόπουλο. Στον Γάλλο είχε δώσει εντολή να κινείται ως περιφερειακός φορ.
Το ρόλο του δεξιού χαφ εμπιστεύτηκε στον Μαρίνο ενώ κράτησε το Νίνη στον πάγκο. Οι υπόλοιποι ήταν οι γνωστοί: Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (κεντρικοί χαφ) και ο Καραγκούνης στην αριστερή πτέρυγα.

«Πετρογκόλ Ι»
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να σβήσει τις κακές εντυπώσεις από τους προηγούμενους δυο αγώνες του και κατάφερε στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση να ανοίξει το σκορ.
Ο Σισέ, κινούμενος ως δεξιός εξτρέμ, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του για να αφήσει πίσω του τον Παπαστεριανό και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Πετρόπουλο. Αυτός δεν είχε παρά να βουτήξει για να καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει και στο 8΄ άγγιξε την ισοφάριση με τον Μάρα, ο οποίος πλάσαρε τον Τζόρβα. Πρώτα όμως ο διεθνής γκολκίπερ και στη συνέχεια ο Σαριέγκι, που έτρεξε να καλύψει την εστία, έσωσαν τον Παναθηναϊκό.
Ακολούθησε ένα καλό δεκάλεπτο των «πράσινων» στη διάρκεια του οποίου ο Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε δυο σωτήριες αποκρούσεις στα σουτ των Σισέ (10΄), Καραγκούνη (11΄) ενώ είδε ένα ακόμη σουτ του 34χρονου μέσου, να φεύγει ελάχιστα άουτ (20΄).
Ο Ηρακλής μέχρι το 30΄ αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Τζόρβα. Όμως μετά από το φάουλ του Λίμα στο 32΄, το οποίο λαχτάρησε τον διεθνή τερματοφύλακα, φάνηκε να «ξυπνάει».
Τρία λεπτά αργότερα, οργάνωσε  μια καλή επίθεση από τα δεξιά. Ο Αραμπατζής επωφελήθηκε από τον τραυματισμό του Σπυρόπουλου και τρύπησε την άμυνα. Στη συνέχεια ο Επαλέ ντρίμπλαρε τον Μαρίνο και έδωσε την πάσα στον Μαχόπ για το 1-1.
Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε μόνο το προβάδισμα στο σκορ αλλά και τον Σπυρόπουλο ο οποίος βγήκε στο 38΄ για να πάρει τη θέση του ο Ιωαννίδης. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες να έχουν από μια ευκαιρία (Σισέ 43΄), Επαλέ 45΄). 

«Πετρογκολ ΙΙ»
Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο.  Με γκολ του Παναθηναϊκού στο 51΄. Το οποίο είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές. Με τη μόνη διαφορά ότι η σκηνή διαδραματίστηκε από αριστερά. Ο Σισέ μπήκε στη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την πάσα στον Πετρόπουλο για το 1-2.
Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει για τα καλά την «μπουγάδα» στο 56΄ με τη βοήθεια του Κυριαζή ο οποίος γύρισε τη μπάλα παρακινδυνευμένα στον Ελευθερόπουλο και αυτή «έγλυψε» το δεξί δοκάρι. 
Ο Παράσχος «ανακάτεψε την τράπουλα» στο 69΄  ρίχνοντας στον αγώνα τους Καϊτα και Ρόμπλες αντί των Αραμπατζή και Κανακούδη. Στο ίδιο λεπτό ο Φερέιρα απέσυρε τον Πετρόπουλο και έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο, γυρίζοντας το σύστημα του σε 4-3-3.
Ο Λάζαρος έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια στο 77΄ αλλά τη χάλασε στο τέλος με το σουτ, που πραγματοποίησε. Δεν αστόχησε (δεν γινόταν εκεί που βρέθηκε) στο 84΄ για να πετύχει εξ επαφής το 1-3 μετά από ασθενή απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...