Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Αλέφαντος σχολιάζει....


Ο Νικόλας Αλέφαντος, μέσα από το προσωπικό του blog στο katimagiko.gr αναφέρεται στα λάθη του Χιμένεθ στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, τον εξαιρετικό στο ρόλο του, Πάμπλο Γκαρσία, το ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου αλλά και τον Ισπανό Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος φημολογείται πως θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού....


Το σχόλιο του Αλέφαντου στο katimagiko.gr:

«Να ξεκινήσω απ’ τα ματς για το Κύπελλο. Στο πρώτο ματς που έγινε το απόγευμα ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός στο α’ ημίχρονο και γενικώς είχε το πάνω χέρι μέχρι το 70'. Δεν έπαιζε το σίχαμα ποδόσφαιρο, δεν έπαιζε εκείνο το αργό ποδόσφαιρο με πασίτσες, αλλά έβγαινε γρήγορα μπροστά, όπως μου αρέσει, και από τα άκρα. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ήταν μία συνέχεια της εμφάνισής του με τον Παναθηναϊκό.Είχε τρία καλά χαφ που έτρεχαν, Νεμπεγλέρα, Σφακιανάκη, Σαρμιέντο, έβγαλε φάσεις στο α’ ημίχρονο που μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με 3-0! Ο δε Καμαρά μπροστά ήταν πάρα πολύ καλός.

Στο β’ ημίχρονο ο Ατρόμητος έδωσε λίγο χώρο στον Ολυμπιακό Βόλου και όταν ανοίχτηκε ο Βόλος για να βγει μπροστά, του έβαλε ο Ατρόμητος και το 2ο γκολ. Με ένα πολύ ωραίο γκολ του Νεμπεγλέρα έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Καμαρά, που τους περνούσε σαν σταματημένους και κάλπαζε. Όπως και το πρώτο γκολ ήρθε πάλι από προσπάθεια του Καμαρά. Ασύλληπτος ήταν ο Καμαρά επειδή βρήκε χώρους. Αυτός αν είχε εκτελεστική δεινότητα, θα ήταν μεγάλος παίκτης.

Όταν όμως έγινε το 2-0, ο Δώνης αυτοκτόνησε στο κοουτσάρισμα. Ο Ολυμπιακός Βόλου που δεν ήταν καλός, έκανε δύο αλλαγές μετά το 2ο γκολ, έβγαλε Καπετάνο-Μάρτιν κι έβαλε Ακόστα και Σολάκη. Εσύ σαν Δώνης τι κάνεις; Πέτα τρίτο σέντερ μπακ μέσα να κλειδώσεις το 2-0. Είχε κρεμάσει ο Ατρόμητος. Στο γκολ που έβαλε ο Σανκαρέ πήδηξε για την κεφαλιά μόνος του! Και πότε έβαλε τελικά τον Μελισσά, πότε έβαλε τρίτο σέντερ μπακ ο Δώνης; Στο τέλος, αφού είχε φάει το γκολ, όταν ήταν πια αργά. Πολύ αργά κατάλαβε το λάθος του. Βγήκε ζωντανός ο Βόλος στο Περιστέρι και τώρα στη ρεβάνς θα γίνει μεγάλη μάχη. Ο Ατρόμητος αυτοκτόνησε, μπορούσε να έχει κάνει μεγάλη νίκη που θα του έδινε προβάδισμα για την πρόκριση.

Στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ όπου έμεινε ο ΠΑΟΚ με 9 παίκτες, είδα μία ομάδα που έπαιζε ηρωικά. Έτσι όπως ήταν ο ΠΑΟΚ και έτσι όπως ήταν η ΑΕΚ, ακόμα και με 7 παίκτες να έμενε ο ΠΑΟΚ, δεν θα έχανε! Κατέβηκε με τακτική ο ΠΑΟΚ, έπαιζε άμυνα εκπληκτικά, έχει ένα πλάνο φέτος, δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που πήρε στην Ευρώπη. Παρ’ ότι είχε προβλήματα με έξω τον Βιεϊρίνια και έξω τον Βιτόλο, ήταν πολύ σωστά στημένος, απροσπέλαστος. Ο δε Γκαρσία είναι εκπληκτικός στο ρόλο του, το έχω ξαναπεί. Μην ενοχλείστε, να μάθετε να βλέπετε μπάλα και να μιλάτε ελεύθερα για μπάλα και αντικειμενικά. Ο μισός ΠΑΟΚ είναι ο Γκαρσία παρά την ηλικία του. Το δε δίδυμο των σέντερ μπακ, ο Κοντρέρας ειδικά και ο Τσιρίλο είναι φοβεροί, το έχω ξαναπεί. Να κοιτάμε και τι λεφτά κοστίζει ένας παίκτης σε μια ομάδα, τι του δίνεις και τι σου δίνει.

Η ΑΕΚ κατέβηκε χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Ρε Χιμένεθ, θα μας τρελάνεις; Τα έχεις κάνει μούσκεμα, δεν επιτρέπεται να αλλάζεις την ομάδα συνεχώς, δεν έχεις κάνει έναν κορμό, δεν επιτρέπεται πρώτα απ’ όλα να αφήνεις τον γκολτζή σου έξω, τον φιλότιμο και γκολτζή Μπλάνκο! Και να βάζεις τον Μπαχά. Επειδή τον έφερες εσύ; Ανύπαρκτος ο Μπαχά. Ο δε Σκόκο δεν έχει καλή ψυχολογία, εκεί που παίζει χαραμίζεται, πού πας με Μπαχά και Λυμπερόπουλο σε τέτοια ηλικία να παίζει πίσω από τον φορ και να γυρνάει ως τα χαφ, σχόλασες!

Κάνει παλαβά πράγματα ο Χιμένεθ, οι δε παίκτες που έφερε είναι αργοί. Ο Ματέος είναι καλύτερος του Νασούτι; Ο Μίτσελ είναι αργός, τι παίζει ρε Χιμένεθ, γιατί τον παίρνεις. Ο Μπαχά το ίδιο, δεν κτίζονται έτσι οι ομάδες, δεν είναι γρήγορη και στιβαρή η ΑΕΚ.

Πάμε τώρα στον Μαθία, τον 37χρονο σκάουτερ λέει που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και ήταν ο άνθρωπος του Μπενίτεθ. Μάλιστα. Σε ανύποπτο χρόνο έχω πει εδώ ότι η Λίβερπουλ διαλύθηκε εξαιτίας των μεταγραφών της! Απίθανες μεταγραφές, απαράδεκτες μεταγραφές, παλτά επί παλτών, πεταμένα λεφτά, τη διέλυσε τη Λίβερπουλ ο Μπενίτεθ με τον σκάουτέρ του. Μόνο που ήθελε να φέρει τον Χριστοδουλόπουλο στη Λίβερπουλ ο Μαθία, φτάνει! Αρχίσανε πάλι οι μεγαλοστομίες επειδή κάποιος είναι ξένος, τα ίδια έλεγαν και για τον Φρέιτας στον Παναθηναϊκό και τα είδαμε, έφερε τον Γκαρσία που ήταν σε κατάσταση στυμμένης λεμονόκουπας. Είναι απλή η κατάσταση, ένας Ισπανός προπονητής πάει να φέρει αρχισκάουτερ ένα δικό του. Ας προσέξει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κύριος Μαρινάκης τα λεφτά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...