Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Μπορεί στο πρωτάθλημα να έχει πραγματοποιήσει πολύ άσχημο ξεκίνημα ωστόσο η Ευρώπη φαίνεται πως του ταιριάζει φέτος. Ο ΠΑΟΚ, με τέρμα του Ιβιτς ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και ωραία ενέργεια του Κοντρέρας, νίκησε με 1-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην κατάμεστη Τούμπα και μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στο Europa League.

Με δυσάρεστο οιωνό κλήθηκε να παραταχθεί απέναντι στους Κροάτες ο "δικέφαλος". Σχετίστηκε με τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην ποδοκνημική, ώρες πριν τον αγώνα, ο Αλβες Λίνο, γεγονός που τον έθεσε εκτός αποστολής, διαφοροποιώντας το πλάνο του Παύλου Δερμιτζάκη, που προόριζε τον Βραζιλιάνο για το βασικό σχήμα. Συνέπεια ήταν για το αριστερό άκρο της άμυνας να επιλεγεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, με τον Ανίς Μπουσαϊντι να καλύπτει το δεξί.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παρέταξε την ομάδα του με το... αγαπημένο του 4-2-3-1, αφήνοντας στον πάγκο, προκειμένου να ξεκουραστεί, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Την εστία του Δικεφάλου υπερασπίστηκε ο Κρέσιτς, κεντρικό αμυντικό ήταν οι Τσιρίλο και Κοντρέρας, αριστερό μπακ ήταν ο Μπουσαϊντί, ενώ δεξιά ο Σνάουτσνερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), Ελ Ζαρ (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μουσλίμοβιτς.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, προτίμησε το κλασικό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κελάβα, κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Μπίσκαν και Τονέλ, αριστερά ο Κουφρέ, δεξιά ήταν ο Βρσάλκο, αμυντικά χαφ οι Σαμίρ και Μπαντέλι, αριστέρά ήταν ο Λούις Ιμπάνιες, δεξιά ο Ματίας Τσάγκο ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν ο Ετό με τον παλιό μας γνώριμο από την θητεία στον Παναθηναϊκό, Ρουκάβινα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, η... κακοδαιμονία συνεχίστηκε για τον ΠΑΟΚ. Στο τέταρτο του παιχνιδιού τραυματίστηκε ο Μπουσαϊντι και άλλαξε εκ νέου το πλάνο. Ο Τυνήσιος αντικαταστάθηκε αναγκαστικά, στη θέση του μπήκε ο νεαρός Λευτέρης Σακελλαρίου (επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σνάουτσνερ να γυρνά στη φυσική θέση του (δεξιά).

Και οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο αποδείχτηκαν "διαβασμένες" αμυντικά, αφήνοντας ελάχιστους διαδρόμους για ουσιαστική επιθετική παρουσία μπροστά στις δύο εστίες. Η επιστροφή των ομάδων στον (κάκιστο) αγωνιστικό χώρο από τα αποδυτήρια, βρήκε τον ΠΑΟΚ ορεξάτο, πιεστικό, δεδομένο που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: το γκολ...

Στο 55' ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Ιβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία της Ντιναμό και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια, ο "Δικέφαλος" του βορρά δεν έχασε την ενέργεια του, πίεσε περισσότερο για δεύτερο γκολ, οι Κροάτες, ωστόσο, απώλεσαν τη σημαντικότερη (διπλή) ευκαιρία για να σκοράρουν στο 76' με τον Σαμίρ. Στα δύο σουτ του τελευταίου, όμως, λειτούργησαν άριστα τα αντανακλαστικά του Κρέσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...