Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΒΕΡΗ ΛΑΡΙΣΑ,ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ Η ΞΑΝΘΗ

Η ΑΕΛ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, καθώς επικράτησε στο "Αλκαζάρ" της Skoda Ξάνθη με 3-0 και πανηγύρισε το πρώτο της "τρίποντο" μετά από αυτό της πρεμιέρας επί του Ατρομήτου. Τέταρτη ήττα για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου και τρίτη στα τελευταία τέσσερα ματς στα οποία έχει πάρει μόλις ένα βαθμό...

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κανόμπιο. Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ με πέναλτι βολίδα στο 19' και ολοκλήρωσε το θρίαμβο σκοράροντας και στο 54'. Ενδιάμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 27' ο Ιγκλέσιας είχε γράψει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στο 79' Ο Κουζέν "σημάδεψε" από πολύ κοντά το οριζόντιο δοκάρι...

Η ΑΕΛ αλλά και ο Γιάννης Παπακώστας χρειαζόταν επειγόντως μία νίκη την οποία οι "βυσσινί" ήθελαν να συνδυάσουν με μία καλή εμφάνιση. Η Skoda Ξάνθη "κατέβηκε" στον αγωνιστικό χώρο του "Αλκαζάρ" αρκετά "πληγωμένη" και ήταν ο... ιδανικός αντίπαλος για να ξεσπάσει η γηπεδούχος.

Η ΑΕΛ φρόντισε με το "καλησπέρα" να δείξει τις διαθέσεις της. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ευτύχισε στη δεύτερη επίσκεψή της στα καρέ του Γκσπούρνινγκ να κερδίσει πέναλτι (με τον Κουζέν να ανατρέπεται από τον Μπέρτο), το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κανόμπιο (σ. σ. το "παρθενικό" του στη Σούπερ Λιγκ).

Πριν... κωπάσουν οι πανηγυρισμοί και συγκεκριμένα στο 27', ο Ιγκλέσιας εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του Κωστούλα που μετρούσε λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκσπούρνινγκ, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, η Skoda Ξάνθη δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Αμπάρη, ο οποίος παρέμενε θεατής του αγώνα.

Στο β' σαρανταπεντάλεπτο οι "βυσσινί" ξεκίνησαν φουριόζοι. Στο 48' άγγιξαν το γκολ με τους Μετίν και Κανόμπιο να συνεργάζονται άψογα, όμως ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ.

Στην επόμενη όμως "επίσκεψή" τους ο Τούρκος βρήκε σε θέση βολής τον Κανόμπιο και ο τελευταίος κατάφερε να "πληγώσει" για τρίτη φορά τον Αυστριακό τερματοφύλακα δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της ΑΕΛ.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου αντέδρασε μετά το 3-0, δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες, όμως ο Αμπάρης ή οι αμυντικοί του, όποτε χρειάστηκε δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν το σκορ.

Κινδύνεψαν ωστόσο να δεχθούν και άλλο γκολ από τους γηπεδούχους καθώς ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις... Η ήττα όμως δεν πήρε διαστάσεις διότι οι "βυσσινί" σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν με κορυφαία αυτή του Κουζέν στο 79', με τον επιθετικό από τη Γκαμπόν να "σημαδεύει" το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής...

Η ΑΕΛ με τη νίκη της αυτή, πήρε την "ανάσα" που χρειαζόταν, ενώ η Skoda Ξάνθη "βιδώθηκε" κάτω από την επικίνδυνη "ζώνη" του βαθμολογικού πίνακα της Super League και κινδυνεύει να μείνει ακόμα και τελευταία αν Πανιώνιος και Πανσερραϊκός κατακτήσουν την Κυριακή τους τρεις βαθμούς με αντιπάλους την ΑΕΚ και Καβάλα αντίστοιχα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...