Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Έπειτα απο την αποτυχία στο κύπελλο και τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα ο Αρης επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα που οι "κίτρινοι" πετυχαίνουν παραπάνω από ένα γκολ σε παιχνίδι τους. Το σκορ άνοιξε ο Χαβίτο στο 18', ενώ στο 25' ο Λαζαρίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του.

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Καμαρά να ταλαιπωρεί την άμυνα του Αρη έφτανε στην περιοχή του Σηφάκη, απειλώντας με γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλοί μπροστά, ωστόσο πίσω άφηναν ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μιχαηλίδη, τους οποίους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ραούλ Κούπερ.

Ρουίς και Κόκε έκαναν συνεχώς κινήσεις στα πλάγια, ενώ Χαβίτο και Κάλβο με την ταχύτητα τους περνούσαν τους αντιπάλους τους. Το γόρδιο δεσμό για λογαριασμό των γηπεδούχων έλυσε στο 18' ο Χαβίτο με τη βοήθεια του Μαρσέλο Ολιβέιρα. Ο Ισπανός ,μετά από λάθος του Σκόνδρα μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του.

Μετά από επτά λεπτά ο Λαζαρίδης με βολέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιχαηλίδη και με αυτόν τον τρόπο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Αρη. Ο Ατρόμητος είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας μπροστά και στο 34' ο Νεμπεγλέρας "ανάγκασε" τον Σηφάκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 42' ο Μπαζίνσκι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι "κίτρινοι" θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια και με τρία γκολ διαφορά, όμως ο Μιχαηλίδης στο 39' βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Ρουίς.

Ο Γιώργος Δώνης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλάζοντας θέσεις στους Νάστο, Σκόνδρα. Ο τελευταίος πήγε στα δεξιά και ο έμπειρος αμυντικός στα αριστερά με σκοπό να σταματήσει τις επελάσεις του Χαβίτο.

Ο τεχνικός του Ατρόμητου στη συνέχεια απέσυρε τους δύο μικρούς της ενδεκάδας και έριξε στη μάχη τους Σαγκανόφσκι, Τάτο μετατρέποντας το σύστημα του σε 4-3-3. Αντίθετα ο Κούπερ πρόσεξε πρώτα τα μετόπισθεν, έτσι ώστε να διαφυλάξει το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε πάρει από το πρώτο μέρος. Ο Αργεντινός έδινε εντολή για πίεση ψηλά, έτσι ώστε να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας στους αντιπάλους του και σε περίπτωση λάθους να βγουν οι παίκτες του στην αντεπίθεση.

Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν τους Τάτο, Σφακιανάκη να πάρουν την μπάλα με αποτέλεσμα οι "κυανόλευκοι" να μην μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλώνονται σε πάσες προς τα πίσω.

Στο 79' ο Περόνε απείλησε για πρώτη φορά με διαγώνιο σουτ, ωστόσο ο Σηφάκης αντέδρασε για ακόμα μία φορά σωστά. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Αρη έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν.

Ετσι ο Αρης πανηγύρισε τη δεύτερη του νίκη στην έδρα του φέτος φτάνοντας τους 12 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους επτά βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...