Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Φιγουράρει στην 3η θέση η Καβάλα

Φάση από τον αγώνα Καβάλα - Ηρακλής Μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην Α1 των ανδρών έμεινε η Καβάλα, μετά τη νίκη της 79-65 επί του Ηρακλή, που ήταν η τέταρτη σε έξι αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Με κορυφαίο τον Μιλτ Παλάσιο (23π.), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη διατήρησε το αήττητο της έδρας της και υποχρέωσε τον «Γηραιό» στην τέταρτη ήττα του.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα και ξέφυγαν δύο φορές στην πρώτη περίοδο με έξι πόντους (14-8 στο 6΄ και 20-14 στο 9΄), αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα του Εϊτουταβίτσιους έφερε τον Ηρακλή στο 20-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Με κορυφαίο πάντα τον Λιθουανό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 32-28 στο 16΄, αλλά ως τη λήξη του ημιχρόνου η Καβάλα πέτυχε ένα σερί 12-0 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 40-32, με τον Παλάσιο να έχει 14 πόντους.

Ο «Γηραιός» απάντησε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ισοφάρισε (42-42), καθώς οι παίκτες του Πρίφτη επέμεναν σε πολλά -και κατά κανόνα άστοχα- τρίποντα. Ομως, η κυριαρχία της Καβάλας στα ριμπάουντ (44-27 στο σύνολο) και η εξαιρετική παρουσία του Παλάσιο με 4/5 τρίποντα, όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν 6/30, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ενωσης.

Με τους Σίμονς και Τζόροβιτς να αναλαμβάνουν δράση οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα και στην τελευταία περίοδο αύξαναν σταδιακά τη διαφορά και έφτασαν στο τελικό 79-65, αφού ο Εϊτουταβίτσιους «σίγησε» στο δεύτερο ημίχρονο και οι προσπάθειες των Εβερετ και Λαμπρόπουλου δεν ήταν αρκετές για τους Θεσσαλονικείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...