Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Με Σισσέ στην κορυφή

Ο Σισέ κερδίζει το πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο Στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός μετρούσε δυο ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις του. Με την εμφάνιση που έκαναν σήμερα οι γηπεδούχοι δύσκολα θα τις έκανε τρεις. Δεν ήθελε ωστόσο και πολύ να αφήσει δυο βαθμούς στο νησί. Όμως όταν το ματς οδηγείτο σε αδιέξοδο για τους πρωταθλητές ο Τζιμπρίλ Σισέ φώναξε "παρών". Αυτός κέρδισε το πέναλτι, αυτός το εκτέλεσε, αυτός σφράγισε το τελικό σκορ. Το περιβραχιώνιο τον "ανέβασε" ακόμη πιο πολύ.

Δεν ήταν σπουδαία η απόδοση του Παναθηναϊκού σήμερα. Όμως στο τέλος μίλησε η κλάση των παικτών του και κυρίως του Γάλλου σταρ. Η Κέρκυρα δεν θύμιζε την Κέρκυρα των άλλων εποχών.’ντεξε μέχρι το 79΄. Μετά δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για ν αντιδράσει. Με τη νίκη αυτή ο Φερέιρα ξεκίνησε με το δεξί τους αγώνες του στο πρωτάθλημα.

Στην προσπάθειά του να φρεσκάρει την ομάδα ο Φερέιρα ξεκούρασε τους Γκαρσία και Κατσουράνη και στη θέση τους έβαλε τους Καραγκούνη, Πλεσί. Ο Πορτογάλος στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα διατήρησε το σχήμα 4-2-3-1. Τον ρόλο του επιθετικού χαφ ανέθεσε στον Καραγκούνη, ο οποίος τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν επί... Νιόπλια. Με τον Πλεσί δίπλα στον Ζιλμπέρτο, η γαλλική παροικία είχε 4 μέλη της στην 11αδα.

Παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα αγωνιζόταν στην έδρα της ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τους 11, που είχε χρησιμοποιήσει στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον ’ρη. Έπαιξε με τρία αμυντικά χαφ(Παρασκευαίδης, Μακρής, Στολτίδης) κι έναν επιθετικό (Τσίγκας), στον οποίο έδιναν βοήθειες οι Καλατζής (από δεξιά), Επστάιν (από αριστερά).

Ο Σισέ μπήκε... αγριεμένος στο ματς και στο 1΄ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο Παναθηναϊκός το σκορ αλλά ο Καραγκούνης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Έχοντας .. ούριο άνεμο οι "πράσινοι" ανέλαβαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Με πλαγιοκοπήσεις, κυρίως από αριστερά με τον Χριστοδουλόπουλο, τον οποίο αδυνατούσε να σταματήσει ο Γκουστάβο, πάτησαν αρκετές φορές την περιοχή της Κέρκυρας, αλλά πάντα τους έλειπε κάτι για να... πανηγυρίσουν.

Ο Κωνσταντόπουλος στάθηκε στο ύψος του στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου στο 25΄ και τυχερός στις φάσεις του 26΄και του 30΄, αφού τα σουτ του Μαρίνου δεν βρήκαν στόχο. Ήταν, που ήταν στραβό το κλήμα το "έφαγε" και ο Παμπορίδης, καθώς στο 39΄ αγνόησε την... χερούκλα του Βενέτη σε σουτ του Ζιλμπέρτο.

Στο ίδιο διάστημα η Κέρκυρα, η οποία είχε την ατυχία να χάσει από τραυματισμό τον Καλατζή στο 5΄ (στη θέση του μπήκε ο Γιάντσης) προσπαθούσε να χτυπήσει τον αντίπαλό της στην αντεπίθεση. Έφτασε σε θέση βολής μια φορά, στο 18΄ με τον Στολτίδη (ο οποίος ωστόσο ξεκίνησε πίσω από την άμυνα) και στις υπόλοιπες 6 επιθέσεις της έπεσε στην παγίδα του οφσάιντ.

Οι δυο ομάδες δεν άλλαξαν προσανατολισμούς στο β΄ ημίχρονο. Οι "πράσινοι", που από τα μέσα του α΄ 45λεπτου είχαν τον Δημούτσο (αντί του Μαρίνου, που χτύπησε) στην 11αδα, έπρεπε

να περάσουν μέσα από ένα ... δάσος από πόδια για να φτάσουν απέναντι στον Κωνσταντόπουλο. Βλέποντας πως μέχρι το 60΄ η ομάδα του δεν είχε κάνει φάση ο Φερέιρα έριξε στον αγώνα τους Πετρόπουλο, Κατσουράνη (αντί των Πλεσί, Καραγκούνη) και άλλαξε την τακτική του σε 4-4-2.

Ο Κατσουράνης στο 66΄, σε μια από τις ελάχιστες "στρωτές" επιθέσεις του Παναθηναϊκού "εξαπέλυσε" τον Σισέ, ο οποίος είδε τον Κωνσταντόπουλο να του αρνείται το 11ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 72΄ ο Τεννές αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την Κέρκυρα περνώντας τον Φλαβίνιο στη θέση του Μακρή. Η αλλαγή δεν του βγήκε. Αντίθετα βγήκε εκείνη του Φερέιρα με τον Κατσουράνη. Ο διεθνής μέσος σε μια φάση- καρμπόν με του 66΄ τροφοδότησε τον Σισέ στον κενό χώρο και ο Γάλλος κέρδισε το πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο. Αυτή τη φορά, ο γκολκίπερ της Κέρκυρας δεν μπόρεσε να του στερήσει το 11ο γκολ. Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" παραλίγο να χύσουν την καρδάρα με το γάλα αλλά τα λάθη των Καντέ και Μπουμσόνγκ δεν στοίχισαν. Για να έρθει ο Σισέ στο 93΄ και να κάνει ακόμη ...καθαρότερη τη νίκη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...