Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Χιμένεθ: Ήταν προτεραιότητα η παραμονή Σκόκο


Ο Χιμένεθ στην προπόνηση της ΑΕΚ Χαρούμενος από το αίσιο τέλος της ανανέωση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Νάτσο Σκόκο, εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως ήταν προτεραιότητα για την ομάδα του η διατήρηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο έμψυχο δυναμικό, ενώ συμπλήρωσε πως πως δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας δυνατής ΑΕΚ, η οποία θα επιστρέψει στους τίτλους. Ο τεχνικός της Ένωσης επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν ορισμένους ποδοσφαιριστές να αποχωρούν τον Ιανουάριο από το ρόστερ της ομάδας, ενώ μίλησε και για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η νίκη είναι "μονόδρομος" όπως υπογράμμισε.

Αρχικά, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Είναι μία μέρα χαράς σήμερα στην ΑΕΚ. Για μένα ήταν μία προτεραιότητα αυτή. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στους ιδιοκτήτες της ομάδας. Είναι ένας από τους λόγους που επέμενα πολλές φορές να έρθει ο Δεκέμβριος. Πριν έρθει ο Δεκέμβριος καταφέραμε και βάλαμε μία. πέτρα για να χτίσουμε την καινούργια ΑΕΚ. Ωστόσο, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Αύριο μπορεί να κερδίσουμε, αλλά μπορεί να έχουμε και αρνητικό αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε. Όταν έρθει ο Δεκέμβριος. θα δείτε. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Το ήξερε ο κ. Αδαμίδης ότι ήταν προτεραιότητα να μείνει ο Νάτσο».

Σχετικά με τις αποχωρήσεις παικτών, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Δεν θα παίρνουμε κεφάλια εδώ πέρα, όπως πολλοί θέλετε να πιστεύετε. Από την ΑΕΚ θα φύγουν παίκτες που δεν έχουν την πυγμή να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να δυναμώσουμε. Θέλουμε να γίνουμε δυνατοί και στις τρεις διοργανώσεις. Θέλω να φτιάξουμε μία ομάδα για την επόμενη χρονιά, αν δεν καταφέρουμε κάτι φέτος. Θα παλέψουμε! Να είναι σίγουρος ο κόσμος. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και πρέπει να φτιάξουμε τη συνέχεια».

Στην συνέχεια ο Χιμένεθ μίλησε και για τους φιλάθλους της ΑΕΚ: «Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο είναι έξυπνοι. Η ΑΕΚ δεν είναι μία ομάδα που έχει αρνητικά αποτελέσματα. Χρόνια έχει η ομάδα να πετύχει κάτι. Πρέπει να βάλουμε ένα στόχο. Σήμερα κάναμε μία αλλαγή, κρατώντας τον Σκόκο. Δεν γίνεται να σηκώσουμε κανένα κτίριο, αν δεν δουλέψουμε. Είμαστε σε μία φάση δημιουργίας. Θεωρώ έξυπνο τον κόσμο της ΑΕΚ. Τους χρειαζόμαστε πάντα. Πρέπει να απαιτούμε απ' όλους τα πάντα. Πρέπει να δείχνουμε τι είμαστε, ποιοι είμαστε. Πρέπει να τα δίνουμε όλα. Και επειδή θεωρώ ότι ο κόσμος είναι πιστός στην ομάδα μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστεύουμε σε αυτούς».

Όσον αφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Δεν. πωρώνω ούτε φτιάχνω τους παίκτες μου για ένα μόνο ματς. Εγώ προπονώ τους παίκτες μου, ώστε να είναι έτοιμοι να κερδίζουν τις μάχες. Δεν αξίζει να κερδίζουν μόνο μία μάχη. Ας χάνουμε μία μάχη, αρκεί να κερδίζουμε τον πόλεμο. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η διαφορά, ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει αυτή την απόσταση. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά του προϋπολογισμού, αν δεν κάνω λάθος είχαν 12 καινούργιους παίκτες το καλοκαίρι. Αυτοί είναι αναγκασμένοι να κερδίζουν τίτλους και εμείς να μεγαλώνουμε για να κερδίσουμε ξανά τίτλους».

Τέλος, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στη "μάχη" του με τον συμπατριώτη του, Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο είναι φίλος και συνάδελφος. Μετά το παιχνίδι θα τον δω και θα τον αγκαλιάσω. Στο παιχνίδι είναι αντίπαλος. Ο μεγαλύτερος εχθρός. Είχαμε πολλά παιχνίδια που είχαμε παίξει αντίπαλοι με τον Ερνέστο. Όπως και σαν προπονητές είχαμε βρεθεί αντίπαλοι. Μπορείτε να. δουλέψετε και να δείτε τα μεταξύ μας αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...