Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τουλάχιστον κράτησε τη διαφορά

Δεν τα κατάφεραν Ολυμπιακός και Σπανούλης στη Μαδρίτη Έχασε το παιχνίδι στη Μαδρίτη, αλλά όχι και την πρώτη θέση στον όμιλο του. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε απόψε από τη Ρεάλ στην 6η αγωνιστική της Euroleague με 68-82, κράτησε όμως τη διαφορά πόντων της νίκης του στο ΣΕΦ (82-66) και το προβάδισμα στη μεταξύ τους "μονομαχία".

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν τα πήγαν καλά ούτε στον επιθετικό τομέα -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τεόντοσιτς, 21π.), ούτε στον αμυντικό, ενώ "έπασχαν" και από συγκέντρωση. Η "βασίλισσα" στην αντίπερα όχθη εμφανίστηκε τελείως διαφορετική μετά τον καταποντισμό της από τη Σαρλερουά και ο -υπό αμφισβήτηση- Μεσίνα είπε τον τελευταίο λόγο, μετά την πολύ καλή απόδοση των Ροντρίγκεθ (19π.), Γκιουλ (16π.) και Ρέγιες (10π.).

Πολύ κακό το ξεκίνημα των παικτών του Ίβκοβιτς από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Τα συστήματα τους έβγαιναν δύσκολα και οι επιθέσεις ακόμη δυσκολότερα, ενώ και η αστοχία τους από τα 6.25 δεν έκανε τη ζωή τους ευκολότερη.

Απ' την άλλη, οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν παθιασμένοι εξ αρχής, σταμάτησαν τους Τεόντοσιτς και Σπανούλη με πολύ καλή άμυνα και δεν επέτραπαν να πάει η μπάλα στο low post. Ο Μαυροκεφαλίδης (6π. στο α' δεκ) προσπαθούσε να κρατήσει τους Πειραιώτες κοντά στο σκορ και το δεκάλεπτο έληξε με τη Ρεάλ να προηγείται με 24-14.

Η εικόνα του παιχνιδιού δε διαφοροποιήθηκε κατά πολύ στο β', με εξαίρεση το γεγονός ότι ο Τεόντοσιτς έδειξε να "ξυπνά" και να απειλεί -όσο μπορούσε- (μείωσε σε 42-34) με σύμμαχο τον Νεστέροβιτς, ενώ Ρέγιες και Ροντρίγκεθ κρατούσαν το προβάδισμα για την ομάδα του Μεσίνα (44-34 ημ.). Ο Τεόντοσιτς πήρε κι άλλο... τα πάνω του στην τρίτη περίοδο (έφτασε τους 12π.), αλλά οι αδυναμίες και τα πολλά κενά στην άμυνα της ομάδας του δεν έδιναν και πολλά περιθώρια, ενώ ο "Kill Bill" πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 25' (53-45)!

Ο Μίλος συνέχισε να προσπαθεί (μείωσε σε 57-50, 28'), αλλά τα λάθη των "ερυθρολεύκων" δεν τους επέτρεψαν νε πλησιάσουν περισσότερο, την ώρα που οι γηπεδούχοι πόσταραν τον Σουάρες και ξέφευγαν (58-50 γ' δεκ.). Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 της "βασίλισσας" (63-50 με Τόμιτς).

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν να γυρίσουν το ματς, αλλά νέα επιθετικά λάθη και κάποια -λίγο υπερβολικά- σφυρίγματα των ρέφερι δε βοήθησαν. Ο "Ντούντα" χαμήλωσε το σχήμα της ομάδας του με τρεις γκαρντ, Παπαλουκάς-Σπανούλης-Τεόντοσιτς, με τον τελευταίο να συνεχίζει το επιθετικό κρεσέντο του, νε μειώνει το σκορ (65-52 και 70-59. Απ' την άλλη πλευρά Γιουλ και Ροντρίγκεθ συνέχισαν να αντιστέκονται και ο Ολυμπιακός να πετά ευκαιρίες στα σκουπίδια και το τελικό αποτέλεσμα να έρχεται φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 42-34, 58-50, 82-68
Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λάτισεβς (Λετονία)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ετορε Μεσίνα): Τομιτς 12, Πριτζιόνι 3 (1), Σουάρεθ 8 (1), Ρέγιες 10, Ροντρίγκεθ 19 (1), Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα 5 (1), Φίσερ 5, Γιουλ 16 (3), Τάκερ 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 10, Σπανούλης 11, Μπουρούσης 4, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Νίλσεν, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 21 (3), Χαλπερίν, Λούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...