Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πέρασε άνετα απο την Λαμία ο Ολυμπιακός

Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει εις βάρος του Πανελληνίου Συγκέντρωση και οργάνωση είχε ζητήσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από τους παίκτες του πριν το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Αυτό ήταν και το παράπονο του, το οποίο τους είχε... εκφράσει μετά την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ την περασμένη Πέμπτη. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πράξη τις οδηγίες του Σέρβου κόουτς, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης τους με τους "Ολυμπιονίκες" και πέρασαν νικηφόρα από το "Χαλκιοπούλειο" της Λαμίας.

Με σκορ 92-65 έκαναν το 6 στα 6 στο φετινό Πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και μετά από τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τον Πειραιά με καλύτερη διάθεση πια. Τόσο οι παίκτες, όσο ο "σοφός" που χάρηκε με την πολύ καλή εμφάνιση των Παπανικολάου (15π.), Μαυροκεφαλίδη (18π.).

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Σπανούλης και η παρέα του πραγματοποίησαν δυναμικό ξεκίνημα και γρήγορα ξέφυγαν στο σκορ (15-25 και 17-32 σκορ α' δεκαλέπτου). Δράστης ήταν αρχικά ο Παπανικολάου και στη συνέχεια ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος με 6 συνεχόμενους πόντους του έφτασε τη διαφορά στο +20 (20-40). Οι Πειραιώτες δεν ήταν μόνο εύστοχοι στα τρίποντα, αλλά έτρεχαν και αιφνιδίαζαν τους αντιπάλους τους, ενώ είχαν την υπεροχή και κάτω από τα καλάθια (σ.σ. στο α' δεκ. μάζεψαν 12 ριμπάουντ, έναντι 3 του Πανελληνίου).

Με φωνές ο Θανάσης Σκουρτόπουλος προσπαθούσε να "ξυπνήσει" τους παίκτες του, ζητώντας τους να βρουν διαδρόμους και να διασπάσουν την πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Ούντριχ και Παπαμακάριος τον άκουσαν και στο ημίχρονο η διαφορά είχε μειωθεί λίγο (41-56).

Στο δεύτερο μέρος, οι "Ολυμπιονίκες" μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν κάτι καλύτερο, βελτίωσαν την άμυνα τους και βγήκαν σε αιφνιδιασμούς, ο Όστοιτς πήρε προσπάθειες και σκόραρε, αλλά η "επαγρύπνηση" δεν κράτησε πολύ, καθότι με Νεστέροβιτς κοντά στο καλάθι και Τεόντοσιτς από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε το ρυθμό του και το δρόμο προς το καλάθι. Σημαντικές βοήθειες έδωσε μετά και ο Νίλσεν που με το τέλος της τρίτης περιόδου (53-75) είχε φτάσει τους 8π.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ συνεχίστηκε (34 έναντι 18 στις αρχές του δ' δεκ.), με Μπουρούση και Νεστέρβιτς να κάνουν πάρτι. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος γύρισε την άμυνα του Πανελληνίου σε ζώνη, αλλά στην αντίπερα όχθη ο Παπανικολάου συνέχισε να βρίσκει διαδρόμους και να σκοράρει.

Το παράδειγμα του ακολούθησε και ο Μαυροκεφαλίδης, την ώρα που ο "Ντούντα" κάθιζε στον πάγκο τον Σπανούλη (δεν είχε μεγάλη συγκομιδή πόντων, έδωσε 4 ασίστ) και πέρναγε στη θέση του τον νεαρό Κατσίβελη. Ο Μπέιλι (12π.) και ο Ούντριχ (10π.) δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την -εις βάρος των "Ολυμπιονικών"- κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...