Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Άλωσε την Τούμπα ο Ατρόμητος

Φωτάκης και Καμαρά σε φάση από το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ατρόμητος Έχει χάσει πολλούς πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του, αλλά όταν παίρνει τέτοιες νίκες εκτός, τότε δικαιούται να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο λόγος για τον Ατρόμητο που επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με γκολ του Σφακιανάκη στο 56' και κατέκτησε τρεις "χρυσούς" βαθμούς.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε πέναλτι, το οποίο σπατάλησε ο Μιχαηλίδης. Αυτή τη φορά, όμως, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο να νικήσει και τα λάθη του και να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά στη σεζόν μακριά από το γήπεδό του.

Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα, εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα, η οποία τον άφησε αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Απόντος του Βλάνταν Ίβιτς, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Τα πλάνα των προπονητών

Στο 4-5-1 που επέλεξε ο Μάκης Χάβος, τα στόπερ του ΠΑΟΚ ήταν οι Τσιρίλο, Κοντρέρας, μπακ οι Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου και κάτω από τα δοκάρια ο Κρέσιτς. Ο Γκαρσία με τον Φωτάκη ήταν οι δύο που είχαν αμυντικά καθήκοντα στο χώρο του κέντρου, με πιο μπροστά τους Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.

Με το ίδιο σύστημα παρέταξε και τον Ατρόμητο ο Γιώργος Δώνης. Στο τέρμα ήταν ο Μιχαηλίδης και τετράδα στα μετόπισθεν οι Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα και Μελισσάς, με τη βοήθεια των αμυντικών μέσων Νεμπεγλέρα, Σφακιανάκη. Οργανωτικό ρόλο είχε ο Τάτος, στις πτέρυγες έπαιξαν οι Καραγκούνης, Σαγκανόφσκι και το ρόλο του "καθαρόαιμου" επιθετικού είχε ο Καμαρά.

Ξεκίνησε απειλητικά ο Ατρόμητος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον ΠΑΟΚ με ένα γρήγορο γκολ. Στα πρώτα πέντε λεπτά ο Ατρόμητος είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Καραγκούνη, Καμαρά, ενώ στο 15' ο Σενεγαλέζος επιθετικός έχασε μοναδικό τετ α τετ, σουτάροντας πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο από την άλλη, σημειώθηκε στο 17' με τον Ελ Ζαρ να πιάνει το γυριστό μετά τη σέντρα του Κριστιάνο, αλλά� όχι όπως θα ήθελε. Το παιχνίδι ισορρόπησε στη συνέχεια και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Έχασε πέναλτι ο Μιχαηλίδης...

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 41' και ήταν και αυτή για τους φιλοξενούμενους, που βάση της εικόνας τους άξιζαν το γκολ. Ο Καμαρά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γκαρσία, αλλά ο Μιχαηλίδης που ανέλαβε την εκτέλεση του μετά από αρκετές� διαβουλεύσεις έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κρέσιτς. Ο διεθνής τερματοφύλακας "πέταξε" μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Ατρόμητο και να αλλάξει τα δεδομένα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της αναμέτρησης.

Το χαμένο πέναλτι του Μιχαηλίδη, αλλά και το διάλειμμα του ημιχρόνου δε φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες του Δικέφαλου. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ίδιο νωθρά και στην επανάληψη, την ώρα που ο Ατρόμητος συνέχιζε στον ίδιο απειλητικό ρυθμό. Μόνο που στο δεύτερο μέρος οι Περιστεριώτες ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Ο Σφακιανάκης το "χρυσό" γκολ

Στο 56' ο Τάτος βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Σαγκανόφσκι μέσα στην περιοχή, ο Πολωνός σούταρε, ο Σφακιανάκης πήρε το "ριμπάουντ" μετά την απόκρουση του Κρέσιτς και δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Περιστερίου είχε καταφέρει να κάνει το παιχνίδι της και να εγκλωβίσει τον ΠΑΟΚ και ο Χάβος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του. Ο νεαρός τεχνικός προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με τις αλλαγές των Παπάζογλου και Κουτσιανικούλη (στις θέσεις των Ελ Ζαρ και Κριστιάνο αντίστοιχα) και εν μέρει τα κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός και είχε κάποιες καλές στιγμές για την ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι καλά οργανωμένοι αμυντικά και με τον Μιχαηλίδη να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση στον "κεραυνό" του Γκαρσία στο 85' κράτησαν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Χωρίς Φωτάκη στη Λάρισα

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα και έμεινε αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις, ενώ η χθεσινή κακή εμφάνισή του ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Φωτάκη πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ο Έλληνας μέσος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρσέλο Ολιβέιρα και θα απουσιάσει από το κρίσιμο εκτός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...