Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Νίκη-ανάσα για τον Εργοτέλη


Ο Λεάλ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ επί της Ξάνθης Νίκη-οξυγόνο πήρε ο Εργοτέλης που επιβλήθηκε 2-1 της Λάρισας στο Παγκρήτιο. Σε ένα σκληρό παιχνίδι με δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, μία αποβολή για τους φιλοξενούμενους και 11 κίτρινες κάρτες, η ομάδα του Ηρακλείου κατέκτησε τους τρεις βαθμούς και... πανηγύρισε μετά από σχεδόν 1,5 μήνα. Ο Εργοτέλης έφτασε τους 13 βαθμούς και ξεπέρασε τη χθεσινή του αντίπαλο στον πίνακα της Super League, παίρνοντας βαθιά ανάσα. Για τη Λάρισα από την άλλη, η οποία αγωνίστηκε περισσότερη από μία ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα και ίσως άξιζε κάτι παραπάνω, ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα μετά από τρεις ισοπαλίες, αλλά και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο σύστημα, αλλά και τα ίδια ακριβώς πρόσωπα με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δασκαλάκης, ενώ την τετράδα της αμυντικής γραμμής αποτελούσαν οι Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι. Οι Ολίσε και Μπέτο ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι του Εργοτέλη, με τους Ρομάνο, Φραγκουλάκη, Λεάλ να έχουν πιο δημιουργικό ρόλο και τον Μπούντιμιρ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.
Ο Γιάννης Παπακώστας από την άλλη, ξεκίνησε με τους Ταλ, Ταυλαρίδη, Νταμπίζα και Βενετίδη μπροστά από τον Αμπάρη, τους Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο και Σίμιτς στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ απόντος του Τουμέρ Μετίν έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Βούζα, ο οποίος πλαισίωνε τον Κουζέν στην επίθεση της ΑΕΛ.

Τρία γκολ και αποβολή στο ημίωρο

Ο Εργοτέλης, που δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη Λάρισα στην έδρα του, έψαχνε τη δεύτερη μόλις νίκη στο έκτο φετινό ματς στο "σπίτι" του. Οι "κιτρινόμαυροι" ανέλαβαν το ρυθμό της αναμέτρησης και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με γκολ του Ρομάνο με προβολή, μετά το αρχικό σουτ του Λεάλ και ασταθή απόκρουση του Αμπάρη. Οκτώ λεπτά αργότερα η Λάρισα έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Κανόμπιο από τη μικρή περιοχή μετά από ασίστ του Σίμιτς, αλλά στο 26 η πλάστιγγα έγειρε και πάλι εναντίον της.
Ο Ταλ κράτησε τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή, την ώρα που ο Κροάτης επιθετικός ετοιμαζόταν να σουτάρει, με τον Σταθόπουλο να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και να αποβάλει τον Σενεγαλέζο αμυντικό των φιλοξενούμενων. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Λεάλ, βάζοντας και πάλι τον Εργοτέλη στη θέση του οδηγού, με το 2-1 να μένει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Μπλάζεκ "ανέβασε" τη Λάρισα

Ο Εργοτέλης είχε το προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Λάρισα ήταν αυτή που έπρεπε να "παλέψει" κόντρα στα δεδομένα. Και το έκανε. Ο Παπακώστας που μετά την αποβολή του Ταλ αντικατέστησε τον Βούζα με τον Βελάσκο, προχώρησε και σε δεύτερη αλλαγή στην ανάπαυλα, με τον Μπλάζεκ να περνά στη θέση του Σίμιτς. Ο Τσέχος ήταν απειλή για τους γηπεδούχους, που εμφανίστηκαν νωθροί στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και από τα πόδια του προήλθαν κάποιες καλές στιγμές για τους Θεσσαλούς. Η ΑΕΛ, ωστόσο, δεν μπόρεσε να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση, με τις καλύτερες ευκαιρίες της να σημειώνονται στο 81 και το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από απευθείας εκτελέσεις φάουλ των Βενετίδη και Μπλάζεκ αντίστοιχα.

Χαμένο πέναλτι χωρίς συνέπειες

Στο φάουλ του Μπλάζεκ, το οποίο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Δασκαλάκης, αυτός που βρισκόταν σε αναμμένα κάρβουνα ήταν ο Σέρχιο Λεάλ. Ο Ουρουγουανός είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού στο 87 είχε χάσει πέναλτι και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία να "σφραγίσει" τη νίκη της ομάδας του. Ο Λεάλ αυτή τη φορά επέλεξε μία ιδιαίτερη εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ, αλλά για καλή του τύχη το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...