Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μετά απο 4 ώρες ο Ολυμπιακός κέρδισε

Ο Ολυμπιακός νίκησε με καθυστέρηση περίπου… δύο ωρών τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με σκορ 79-60 , στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το παιχνίδι διεκόπη λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου, όταν οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι διαιτητές της αναμέτρησης διέταξαν την εκκένωσή του, η οποία και διήρκησε περίπου δύο ώρες! Οι ομάδες τελικά βγήκαν για ζέσταμα και έβγαλαν με μεγάλη καθυστέρηση την υποχρέωσή τους. Να σημειωθεί ότι ένα αντικείμενο χτύπησε τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Ντούσαν Ίβκοβιτς και προκάλεσε εκνευρισμό στον ίδιο, ενώ το άλλο τον διαιτητή του ματς Χρήστο Χριστοδούλου.

Το μάτς
Αμφίρροπη ήταν η πρώτη περίοδος στην Πυλαία. Οι δύο ομάδες είχαν ρίξει το βάρος τους κάτω από τα καλάθια και προσπαθούσαν οι μεν με τους Παπαδόπουλο και Γκετσέφσκι, οι δε με τους Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδη, να απειλήσουν. Οι φιλοξενούμενοι με αιχμές τους δύο ψηλούς πήραν προβάδισμα τριών πόντων (8-5). Ο ΠΑΟΚ- ο οποίος είχε 5/10 βολές και 33% στα δίποντα σε αυτό το διάστημα- κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά με καλάθι του Μάρσαλ (12-11). Ένα καλάθι του Νεστέροβιτς και ένα του Σπανούλη, έδωσαν αέρα 4 πόντων στους «ερυθρόλευκους» με την λήξη της περιόδου (17-13). Η δεύτερη περίοδος βάφτηκε «ερυθρόλευκη». Ο Ίβκοβιτς χαμήλωσε την πεντάδα του, χρησιμοποιώντας Τεόντοσιτς, Παπαλουκά και Σπανούλη, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να σφίξει ακόμα περισσότερο την άμυνά του, ενώ παράλληλα έβρισκε περισσότερες λύσεις και στην επίθεση. Ο Κέσελ με το πρώτο τρίποντο στον αγώνα έφερε την διαφορά στο +10 (26-16) με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα σερί 9-1. Ο ΠΑΟΚ είχε εγκλωβιστεί επιθετικά, την ίδια ώρα που οι Κέσελ και Τεόντοσιτς, έβρισκαν στόχο έξω από τα 6,75. Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε, έφτασε στην μέγιστη διαφορά της +17 (40-23) με καλάθι του Χαλπερίν για να κλείσει το ημίχρονο στο +15 για τον Ολυμπιακό (40-25). Με τρίποντο του Μπουρούση που έφερε την διαφορά στους 18 πόντους (43-25), ξεκίνησε η τρίτη περίοδος. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν με οκτώ αναπάντητους πόντους έριξαν την διαφορά στο -10 (47-37). Το γήπεδο σε αυτό το σημείο πήρε «φωτιά» με τον Ίβκοβιτς να ζητάει από τους παίκτες του να πάνε σε αργές επιθέσεις, για να «κόψουν» τον ρυθμό των γηπεδούχων. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα και περίπου 3 λεπτά πριν λήξει η περίοδος, ο αγώνας διεκόπη μετά από ρίψη αντικειμένων, ένα από τα οποία βρήκε τον διαιτητή Χριστοδούλου. Οι διαιτητές κλείστηκαν στα αποδυτήρια ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας. Μετά από περίπου δύο (!) ώρες και οι τελευταίοι πείστηκαν να αποχωρήσουν και το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι. Από εκεί και πέρα σε ένα κρύο γήπεδο και με τους παίκτες φανερά εκτός ρυθμού ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά και εντέλει να επικρατήσει με 79-60 και να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό. Ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους καλύτερος για τους νικητές, ενώ Μάρσαλ με 20 πόντους και Παπαδόπουλος με 17, οι καλύτερο για τους ηττημένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...