Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Όλα μηδέν

Χαμένοι βγήκαν αμφότεροι οι μονομάχοι στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που βρήκε ισόπαλους Άρη και ΠΑΟΚ με 0-0. Το ματς είχε ατμόσφαιρα, νεύρα, πολλούς ξένους παίκτες αλλά ελάχιστες φάσεις. Εκτός από την μηδενική ορατότητα στο γήπεδο εξαιτίας των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Άρη πριν από την έναρξη, μηδέν ήταν και το θέαμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο τερέν με βασική επιδίωξη να μη χάσουν. Αυτό τουλάχιστον το κατάφεραν μένοντας στο 0-0. Στην πραγματικότητα αμφότεροι έχασαν βαθμούς στο κυνήγι των στόχων τους στο πρωτάθλημα. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ήταν στην πραγματικότητα μια «ξένη υπόθεση», αφού οι 17 από τους 22 ποδοσφαιριστές ήταν ξένοι (9 είχε ο Άρης στην 11αδα και 8 ο ΠΑΟΚ).

Ο ήρωας του αγώνα της Τούμπας, Χαβίτο, στο τελευταίο του παιχνίδι με τους «κίτρινους» πριν φύγει για τη Λα Κορούνια, πήρε ορισμένες πρωτοβουλίες αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει καμιά φάση, όπως είχε κάνει στον α' γύρο. Ο Νέρι Καστίγιο έκανε το ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς μπήκε στον αγώνα στο 63΄ στη θέση του Τσέζαρεκ αλλά κυμάνθηκε σε ρηχά νερά εκτός από ένα σουτ στο 90΄ που λαχτάρησε τον Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ, παραμονές της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, προσπάθησε να κρατήσει δυνάμεις και δεν ρισκάρισε σε καμιά στιγμή του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος, στον δεύτερο αγώνα του στον πάγκο του Άρη μετά την αποχώρηση του Κούπερ, ευτύχησε να έχει στη διάθεσή του, τους Ρονάλντο και Κόκε, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Τους ξεκίνησε και τους δυο στην 11αδα ενώ άφησε στον πάγκο τους νεοαποκτηθέντες Καστίγιο και Σακάτα. Ο Έλληνας τεχνικός επέμεινε στο σχήμα 4-2-3-1, με τον Τσέζαρεκ στην κορυφή της επίθεσης. Για το δεξιό άκρο της άμυνας «ψήφισε» Βανγκέλι έναντι του Νέτο. Οι άλλοι τρεις της οπισθοφυλακής ήταν οι Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ. Την ανασταλτική δουλειά ανέλαβαν οι Φατί, Πορτίγια και την επιθετική οι Χαβίτο (δεξιά), Τόχα (αριστερά), Κόκε (πίσω από τον φορ).

Έχοντας τραυματίες τους Φωτάκη και Βιτόλο ο Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε στη μεσαία γραμμή τους Γκαρσία και Τσουκαλά. Ευτυχώς για αυτόν ο Ουρουγουανός εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή στην 11αδα. Για την κορυφή ο Χάβος προτίμησε τον Μουσλίμοβιτς από τον Αθανασιάδη. Κατά τα άλλα η 11αδα δεν είχε άλλες αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς, στο κέντρο άμυνας ήταν οι Τσιρίλο, Κοντρέρας και στα άκρα, οι Σνάουτσερ (δεξιά), Λίνο (αριστερά). Ο Ίβιτς είχε τον πιο δημιουργικό ρόλο από τους χαφ ενώ τα στηρίγματα του Μουσλίμοβιτς στην επίθεση αποτελούσαν οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά). Εκτός αποστολής έμεινε ο Αρίας του οποίου δεν είχε εκδοθεί το δελτίο.

Φτωχό θέαμα
Το θέαμα στο α' ημίχρονο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Αμέτρητα ήταν τα λάθη και ελάχιστες οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ούτε στα δάχτυλα του ενός χεριού δεν μετριόνταν. Περίσσευαν επίσης τα νεύρα, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Κωνσταντινέα να δείξει 3 κίτρινες (Μίσελ- Τσιρίλο, Χαλκιάς).

Ο Άρης, με την υποστήριξη των οπαδών του, έβγαλε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι. Τουλάχιστον αυτός δημιούργησε δυο φάσεις που... μύριζαν γκολ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που στην ουσία δεν ανησύχησε σε καμιά περίπτωση τον Σηφάκη. Ο Τόχα στο 13΄ έκανε κακό κοντρόλ και ο Χαλκιάς πρόλαβε να πέσει στα πόδια του ενώ στο 34΄ ο Χαβίτο «έστρωσε» τη μπάλα στον Κόκε, που σούταρε αλλά πάνω στα σώματα.

Στο ίδιο διάστημα, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μόνο. υποψίες φάσεων. Από ένα σουτ του Βιεϊρίνια (31΄), που τουλάχιστον υποχρέωσε τον Σηφάκη να κυλιστεί στο χορτάρι και ένα ακόμη του Γκαρσία (43΄), που βρήκε σε ετοιμότητα το διεθνή τερματοφύλακα.

Ντεμπούτο Καστίγιο
Οι δυο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές στην έναρξη του β' ημιχρόνου. Ο Άρης μπήκε ξανά πιο αποφασισμένος στο γήπεδο και στο 49΄ έκανε τις καρδιές των οπαδών του να χτυπήσουν δυνατά καθώς ο Χαβίτο σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά την πρόσκρουσή της στο κεφάλι του Τσιρίλο.

Η επιθετικότητα του Άρη οδήγησε σε δυο ακόμη σουτ (54΄ Φατί, 58΄ Βανγκέλι) που δεν βρήκαν στόχο ενώ ο ΠΑΟΚ «απάντησε» πάλι από στημένη φάση (σε κόρνερ του Γκαρσία ο Σηφάκης στο 62΄έδιωξε θεαματικά τη μπάλα). Βλέποντας το αδιέξοδο στην επίθεση ο Μιχαλήτσιος επιστράτευσε στο 63΄τον Καστίγιο αντί του Τσέζαρεκ. Στον Μεξικανό έδωσε τον ρόλο του Κόκε, ο οποίος προωθήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με τη σειρά του ο Χάβος αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα ρίχνοντας στον αγώνα τον Κουτσιανικούλη αντί του Ίβιτς. Ο μικρόσωμος χαφ πήγε στα αριστερά, ο Βιεϊρίνια μετακινήθηκε στα δεξιά και ο Σαλπιγγίδης ανέβηκε κοντά στον Μουσλίμοβιτς. Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Έτσι η επόμενη κίνηση του Χάβου ήταν να βάλει τον Αθανασιάδη αντί του Μουσλίμοβιτς. Και του Μιχαλήτσιου να βάλει τον Μενδρινό αντί του Πορτίγια (γύρισε τον Τόχα στον άξονα). Στο 83' ο Χαβίτο επιχείρησε δίχως αποτέλεσμα να νικήσει τον Χαλκιά και στο επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης, που δεν έχει σκοράρει ποτέ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποχώρησε μέσα σε αποδοκιμασίες δίνοντας την θέση του στον Φιλομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...