Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πέρασε και απο τον Βόλο

Με τον Νταβίντ Φουστέρ να πετυχαίνει το 7ο προσωπικό του γκολ ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του συνονόματου στο Βόλο και επανέφερε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 7 βαθμούς. Οι Πειραιώτες με μια ακόμα επιβλητική εμφάνιση πέτυχαν την 8η συνεχόμενη νίκη τους στην επαρχία διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία τους και έβαλαν τις βάσεις για να πανηγυρίσουν το Μάιο την κατάκτηση του τίτλου. Πρώτη συμμέτοχη με την φανέλα του Ολυμπιακού για το Ράφικ Τζιμπούρ. Στην κερκίδα με τους οπαδούς για ακόμα ένα παιχνίδι βρέθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Πριν το ματς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μαζί με τον ομόλογο του του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο πήγαν στην παιδική κερκίδα η οποία ουσιαστικά χωρίζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου από αυτούς του Πειραιά.

Τα πλάνα των προπονητών
Έχοντας σημαντικές απουσίες όπως αυτή του Σανκαρέ ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Ολυμπιακό του Βόλου με το Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Τόμας, Ζελέσι, Ντολεζάι και Ρόκας στην αμυντική γραμμή. Ο Αλβάρεζ είχε το ρόλο του αμυντικού μέσου με τον Μπερτόλντι δεξιά του και τον Καπετάνο αριστερά του στην τριάδα του κέντρου, ενώ στην επίθεση ο Μπρέσκα έπαιζε δεξιά, ο Μόνχε αριστερά και στην κορυφή ο Σολάκης στο κλασικό 4-3-3
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σπάνια αλλάζει το αγαπημένο του 4-2-3-1, έτσι και στο Βόλο ξεκίνησε με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τους Ραούλ Μπράβο και Τοροσίδη στα δυο άκρα της άμυνας, ,με τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μοντέστο στο καινούργιο του πλέον ρόλο του αμυντικού χαφ με τον Ιμπαγάσα δίπλα του και τον Φουστέρ μπροστά τους σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Ο Ριέρα κινήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Μιραλάς στο δεξί και ο Πάντελιτς σε ρόλο σέντερ φορ.

Γρήγορο γκολ με Φουστέρ
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι πιέζοντας σε όλα το μήκος και πλάτος του γηπέδου προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών. Στο 10ο λεπτό λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά όμως ο Μπρέσκα πιεζόμενος από τον Μπράβο δεν κατάφερε να προλάβει την πολύ καλή κάθετη πάσα του Καπετάνου, με τον Πάρντο να βγαίνει και να μαζεύει την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού με το Ριέρα να δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος.

Στο 13ο λεπτό ύστερα από φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς επιχείρησε το γυριστό σουτ από τα αριστερά της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι Πειραιώτες άρχισαν να πιέζουν για το γκολ το όποιο κατάφεραν τελικά να το πετύχουν στο 19ο λεπτό ύστερα από υπέροχη συνεργασία των δυο Ισπανών, Ριέρα και Φουστέρ.

Ο Ριέρα έφυγε από αριστερά μπήκε στην περιοχή, άδειασε το Ντολεζάι με πολύ όμορφη ντρίμπλα και έστρωσε στον Φουστέρ που δεν δυσκολεύτηκε με όμορφο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 και σημειώνοντας το 8ο φετινό του γκολ.

Οι ποδοσφαιριστές του Βόλου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους όταν αυτοί υπήρχαν, και να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά. Να παίξουν στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός του Πειραιά όμως είχε φάνει αρκετά διαβασμένος και φρόντισε να καλύψει καλά όλους τους χώρους της άμυνας του, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σαν αυτά που αντιμετώπισαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφυγε εκπληκτικά στην κόντρα, ο Ριέρα άλλαξε παιχνίδι, ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή από δεξιά και επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ
Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βόλου να παίξει στην κόντρα. Ο Μόνχε σέντραρε αριστερά ο Μέλμπεργκ με διπλή προσπάθεια έδιωξε προ του Σολάκη.

Επιθετικός μονόλογος για τους Πειραιώτες.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά, επέβαλαν το ρυθμό τους με ολοφάνερη την πρόθεση τους να καθαρίσουν το ματς όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.
Στο 58 έχασαν μάλιστα πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο γκολ, όμως ο Φουστέρ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Γιακούποβιτς ύστερα από την κάθετη πάσα του Μιραλάς, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 61ο λεπτό ο Βαλβέρδε έριξε στο παιχνίδι το Τζιμπούρ στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Ολυμπιακού.
Τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι του Βόλου κατάφεραν να φύγουν υποδειγματικά στην αντεπίθεση με τον Μπρέσκα να ταλαιπωρεί το Ραούλ Μπράβο με συνεχόμενες ντρίπλες αλλά το σουτ του Σλοβάκου τράνταξε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πάρντο.

Στο 69ο λεπτό ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Βόλου ύστερα από φάουλ του Ιμπαγάσα από δεξιά, όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ. Καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Φουστέρ, στο 80ο λεπτό έβγαλε το Τζιμπούρ απέναντι από τον Γιακούποβιτς. Ο Αλγερινός επιχείρησε το σουτ, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απόκρουσε με τα πόδια κρατώντας το 0-1.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 οι πειραιώτες έφτασαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ όμως Γιακούποβιτς έσωσε ξανά την εστία του από σίγουρη παραβίαση. Χολέμπας και Τοροσίδης άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Γερμανός βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιακούποβιτς, αλλά ο κορυφαίος της ομάδας του Βόλου απόκρουσε και πάλι με τα πόδια.
Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν για την 8η νίκη τους στην επαρχία χωρις να δεχθούν γκολ. Μια νίκη που έφερε και πάλι τη διαφορά στο +7 και τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...