Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Να δείξει ποιος είναι το αφεντικό

Την ευκαιρία να βάλει υποθήκη πρωτιάς και πρόκρισης έχει απόψε ο Παναθηναϊκός! Το τριφύλλι υποδέχεται τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και με νίκη κάνει αποφασιστικό βήμα για την παρουσία του στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας. Το χθεσινό ανέλπιστο διπλό της Λιέτουβος στη Βιτόρια έστειλε το μπαλάκι στο «πράσινο» γήπεδο και πλέον είναι στο χέρι των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνουν το 2Χ2 και να γίνουν το απόλυτο αφεντικό στον όμιλο.
Κάχα Λαμποράλ και Λιέτουβος μετρούν από ένα ροζ φύλλο, ενώ η Μάλαγα είναι στο μηδέν και το ζητούμενο είναι να παραμείνει εκεί απόψε, έτσι ώστε τα πράγματα στον όμιλο να γίνουν πιο ξεκάθαρα και κυρίως για το ποιος κυνηγά τι. Βέβαια, για την ελληνική ομάδα ο στόχος έχει οριοθετηθεί και δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση, η οποία πλέον μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ.Η Μάλαγα ήρθε στην Αθήνα με δύο σημαντικές απουσίες, τον Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ και τον Ούρος Τρίπκοβιτς, με τον πρώτο να είναι αυτός που κυρίως «πονά» τους Ισπανούς, αφού ξέμειναν με τον Φρίλαντ ως μοναδικό αξιόπιστο σέντερ.


Γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να… επιστρατεύσουν άρον-άρον τον Νέντζαντ Σινάνοβιτς, έτσι ώστε να μπορεί να παίρνει και κάποιες ανάσες ο Φρίλαντ.Για τον Παναθηναϊκό αυτό πάντως μικρή σημασία έχει, αφού θα κοιτάξει να κάνει το παιχνίδι του και να επιβάλλει το ρυθμό του μπροστά στο κοινό του. Είναι δεδομένη η υπεροπλία του τριφυλλιού μέσα στη ρακέτα κι εκεί θα προσπαθήσει να χτυπήσει την ομάδα του Τσους Ματέο, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να περάσει τη φιλοσοφία του στους Ανδαλουσιανούς.


Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα, η δράση θα ξεκινήσει από το Τελ Αβίβ, όπου η Μακάμπι του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Ρόμα. Για τους Ισραηλινούς είναι μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη, που θα τους ξαναβάλει στο κόλπο της πρόκρισης.


Για τους Ιταλούς, οι οποίοι θα παίξουν χωρίς τον Λούκα Βιτάλι που έχει πάθει πνευμονία, τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς αν θέλουν να φτάσουν στην έκπληξη, θα πρέπει να τραβήξουν πολύ ψηλά το σκορ και να ανταποκριθούν στις δυνατές προκλήσεις στα μαρκαρίσματα.


Για τον όμιλο του Ολυμπιακού, η Φενέρ υποδέχεται τη Βαλένθια, με τις δύο ομάδες να μετρούν ήδη από μια νίκη και να θέλουν να τις διπλασιάσουν για να έχουν αβαντάζ ενόψει συνέχειας. Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη, μιας και ο Νέβιν Σπάχια που κοουτσάρει τους Τούρκους, πέρυσι οδήγησε τους Ισπανούς στην κατάκτηση του Eurocup. Η Βαλένθια μετρά πέντε νίκες στα τελευταία της έξι ματς στην Ευρωλίγκα, αλλά η Φενέρ στο Σινάν Ερντέμ φέτος, έχει μέσο όρο διαφοράς 23 πόντων στις επικρατήσεις της.


Τέλος, στη Λιουμπλιάνα και στην πανέμορφη Στόζιτσε Αρένα (με sold out εδώ και καιρό) κοντράρονται δύο επίσης αήττητες από την πρώτη αγωνιστική ομάδες. Η Ολίμπια, η οποία πέρασε από τη Ρώμη και η Μπαρτσελόνα, η οποία επιβλήθηκε της Μακάμπι. Οι Σλοβένοι στο νέο τους γήπεδο έχουν το απόλυτο ως τώρα (5-0) και φυσικά θέλουν να το διατηρήσουν, με τους Ισπανούς να ανεβάζουν ρυθμούς όσο προχωράμε στη σαιζόν και ένα διπλό σε αυτό το γήπεδο σίγουρα θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...