Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πήρε τον βαθμό στο τέλος η Καβάλα

Ο Ντιέ στο 90' ισοφάρισε σε 1-1 για την Καβάλα τον αγώνα με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και αφαίρεσε από τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με τον Μπάλαμπαν, το δικαίωμα να αναθεωρήσουν τους στόχους τους για την φετινή περίοδο.
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-1-4-1. Ο Μάχο ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας και Κοντοές. «Σκούπα» στο κέντρο ο Ομο και μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά οι Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς και Ριέρα. Μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.
Από την άλλη πλευρά ο Χένρι Κάσπερτσακ παρέταξε την Καβάλα με 4-2-3-1. Ο Γκαλίνοβιτς στο τέρμα και στην άμυνα, δεξιά ο Πφέρτζελ, στο κέντρο οι Ντουγκλάο, Τόμασιτς και αριστερά ο Πετκάκης. Αμυντικά χαφ ήταν οι Καρντόσο, Ντιέ και μπροστά τους οι Περεϊρίνια (δεξιά), Βουκσίτσεβιτς (κέντρο) και Ονουάτσι (αριστερά). Μόνος στην επίθεση ο Νικουλάε.
Ο Πανιώνιος κατάφερε με αυτό το σύστημα να περιορίσει τις κινήσεις της Καβάλας στον χώρο του κέντρου και ταυτόχρονα να κρατήσει μακριά τους παίκτες της από την περιοχή του Μάχο. Ταυτόχρονα ο ίδιος διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτός που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Μήτρογλου θα μπορούσε να πετύχει το τέταρτο συνεχόμενο γκολ του και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως έδειξε να αιφνιδιάζεται στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι, ενώ καλές στιγμές είχε ο Πανιώνιος και με τους Ριέρα, Κουμορτζί.
Στον αντίποδα, προς το τέλος του ημιχρόνου, η Καβάλα βρήκε κάποιους διαδρόμους και προσπάθησε να γίνει απειλητική, όμως ο Μάχο απόκρουσε τόσο το σουτ του Καρντόσο, όσο και την κεφαλιά του Νικουλάε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεμονής ξεκίνησε πρώτος τις κινήσεις από τον πάγκο, προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση. Ετσι πέρασε στον αγώνα τον Μπάλαμπαν στην θέση του Γουνδουλάκη, χωρίς ωστόσο να αλλάξει και το σύστημά του. Απλά ο Κροάτης πήγε στην αριστερή πτέρυγα και ο Ριέρα μετατέθηκε στην δεξιά.
Ο Μπάλαμπαν δικαίωσε τον προπονητή του λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, καθώς ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε στην ασίστ του Μήτρογλου και έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Πανιώνιος έδειχνε ικανός να πάρει και τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι, καθώς έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του και φάνηκε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Η Καβάλα έψαχνε για την μία και μοναδική φάση που θα της έδινε κάτι καλό και την βρήκε στο 90'. Το φάουλ του Ντιέ, βρήκε στην πλάτη του Σβέρκος και η τροχιά της μπάλας ξεγέλασε τον Μάχο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...