Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Καλημέρα και... καληνύχτα!

Πριν προλάβει να ξεκινήσει το παιχνίδι η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Ξάνθη και ουσιαστικά να... τελειώσει το ματς! Οι παίκτες του Χιμένεθ νίκησαν 2-0, αλλά προβλημάτισαν για μία ακόμη φορά με την απόδοσή τους. Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος πέτυχαν τα γκολ, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Μίτσελ.


Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Ξάνθη με σκοπό τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι παίκτες του Χιμένεθ που φέτος έχουν περάσει από Σέρρες και Τρίπολη ήθελαν μόνο τη νίκη.

Από την άλλη οι ακρίτες ήθελαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και προέρχονται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.

Το παιχνίδι, πάντως ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ. Ενα ξεκίνημα που ούτε ο Χιμένεθ δεν είχε φανταστεί! Μόλις στο 3’ ο Λεονάρντο που βρίσκει το όνομά του συνέχεια στις λίστες προς παραχώρηση ποδοσφαιριστών, άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Βάλλα που έκανε το "τσαφ" μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε από το ύψος του πέναλτι τον Γκσπούρνινγκ.

Αυτό το γκολ, όπως είναι φυσικό σάστισε τους γηπεδούχους που έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Στα λεπτά που ακολούθησαν είδαμε κακό ποδόσφαιρο με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο, αλλά τους ακρίτες να προσπαθούν ανορθόδοξα να σκοράρουν.

Ομως στο 26’ ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ και ουσιαστικά κλείδωσε το ματς. Υστερα από κόρνερ, ο Κωστούλας έχασε τον Λυμπερόπουλο που έπιασε μία εξαιρετική κεφαλιά που πήγε στη συμβολή των δύο δοκαριών. Δύσκολο σημείο για να επέμβει ο Γκσπούρνινγκ που παρόλα αυτά ευθύνεται για το γκολ που δέχτηκε.

Με το 2-0 η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφηνε διαδρόμους στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έδειχνε ότι προτιμά περισσότερο να κρατήσει το αποτέλεσμα παρά να κυνηγήσει ένα τρίτο γκολ. Γι αυτό και η Ξάνθη ήταν πιο απειλητική και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 61’ ο Καζάκης δεν κατάφερε από πολύ κοντά με προβολή να σκοράρει, όπως και ο Πόι παρόλο που του στρώθηκε η μπάλα μπροστά του. Τυχερός ο Αραμπατζής αφού η μπάλα βρήκε πάνω στον γυρισμένο Γιάχιτς και κατέληξε κόρνερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 77’! Ο Έντερ όμως καθυστερεί και δίνει την ευκαιρία στην άμυνα να επιστρέψει και να κοντράρει την προσπάθεια του. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν. Ο Καζάκης με κεφαλιά στρώνει τη μπάλα στον Βασιλακάκη που ερχόταν από πίσω αλλά υπό πίεση το σουτ του κοντραρίστηκε και κατέληξε κόρνερ. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η κακή ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...