Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Χαμένοι και οι δύο

Ξάνθη και Λάρισα ήθελαν απεγνωσμένα τη νίκη για να αποκτήσουν ελπίδες για πεντάδα και παραμονή αντίστοιχα, αλλά έκαναν... μισή δουλειά! Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε μετά τα γκολ των Μπόατενγκ (14΄) και Ρομέου (38΄) δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες, αλλά ήταν το δίκαιο σκορ σε ένα μέτριο ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν μια-δυο ευκαιρία για να “κλέψουν” τη νίκη. “Μοιραίος” ο Τσιμπάμπα για τους Θεσσαλούς.


Αν διαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο σε διαφορετικά μέρη, τότε θα το κάναμε σε πέντε κομμάτια. Στο πρώτο (1΄-10΄), η Λάρισα έδειξε να βρίσκεται σε... άλλο γήπεδο και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν τα “πατήματα” τους. Στο δεύτερο (11΄-20΄), οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις γραμμές τους και μετέφεραν την πίεση στην περιοχή του Τσοντοφάλσκι. Πριν καν βρουν τρόπο να αντιδράσουν σε αυτό οι “βυσσινί” βρέθηκαν πίσω στο σκορ (14΄ Μπόατενγκ).

Στο τρίτο (20΄-30΄), όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια της Λάρισας φέτος, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου... ξύπνησαν αφού δέχτηκαν το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, άρχισαν σιγά-σιγά να φαίνονται στο γήπεδο και να έχουν μία υποτυπώδη ανάπτυξη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και οι πρώτες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γκσπούρνινγκ.

Στο τέταρτο (30΄-37΄), η Ξάνθη άντεξε αυτή την πίεση και άρχισε και πάλι να σπρώχνει τους αντιπάλους της μακριά από την περιοχή της. Και όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά απείλησαν και για δεύτερο γκολ. Στο πέμπτο (38΄-45΄), τελικά, η Λάρισα κατάφερε να ανατρέψει και πάλι το σκηνικό και σχεδόν αμέσως να πετύχει την ισοφάριση με σουτ του Ρομέου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Ξάνθη και πάλι πήρε τα ηνία του ματς και προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά στις περισσότερες των προσπαθειών οι παίκτες του Παπαδόπουλου δεν ήταν εύστοχοι. Η μεγαλύτερη φάση, μάλιστα, σημειώθηκε στο 64΄, όταν μετά από μία εξαιρετική συνεργασία, η κεφαλιά του Μπόατενγκ πέρασε μόλις άουτ.

Ο Κωστένογλου πέρασε στο ματς τους Ρέντζα και Σίμιτς αλλά και πάλι δεν άλλαξε η εικόνα της ομάδας του, με τον Τσιμπάμπα να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και η λέξη “ανάπτυξη” να μην υπάρχει στο ρεπερτόριο των ποδοσφαιριστών του.

Ο ρυθμός στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και οι δύο ομάδες, τελικά, αρκέστηκαν στη λογική πως καλά είναι και ο ένας βαθμός στον κίνδυνο να χαθεί κι αυτός... Παρόλα αυτά, ο Τσιμπάμπα είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά “κλώτσησε” και τις δύο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...