Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ικανοποιημένοι και οι δύο

Ο Πανιώνιος με το... σβέρκο του Σβέρκος πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από τον Ολυμπιακό και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος κι όπως έγραφε το πανό των «πανθήρων» Εverything gonna be all right! Το τελικό 1-1 ευχαρίστησε τους «κυανέρυθρους», αλλά όχι τους Πειραιώτες που προηγήθηκαν με γκολ του Μιραλάς, που ήταν το 11ο στο πρωτάθλημα. Την δόξα του αδερφού του έκλεψε ο Ριέρα που χτύπησε εκτός φάσης τον Κοντοέ κι αποβλήθηκε.

 
Ο Πανιώνιος υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και ήθελε πάση θυσία τη νίκη, ειδικά μετά τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης. Ο Τάκης Λεμονής είχε πολλές απουσίες, μιας και δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Ομο και Ριέρα, καθώς και στους Μήτρογλου και Γκαλίτσιος που είχε γίνει συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» να μην παίξουν.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, μετά τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού ήθελε το τρίποντο, όπως άλλωστε ζήτησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να πάει η διαφορά στο +12.

Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν ότι ο Γιάννης Μανιάτης έπαιξε πρώτη φορά αντίπαλος στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, καθώς και ότι ο Κβικβέλια έκανε ντεμπούτο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως σε ρυθμούς Μπομπ Μάρλεϊ μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι είχαν φτιάξει ένα πολύχρωμο κορεό (στα χρώματα της Τζαμάικα) και ένα πανώ που έγραφε "everything gonna be all right". Αναφερόμενο μάλλον στην πορεία του Πανιωνίου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε από το πρώτο λεπτό να επιβληθεί του Πανιωνίου. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα πλάγια, κυρίως χάρη στην ταχύτητα του Μιραλάς αλλά και με μπαλιές προς τον Τζιμπούρ.

Ο Ερνέστο Βαβέρδε, όμως, είχε και ένα... «κρυφό όπλο». Ο Κουμορτζί, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και πραγματικά αδιάφορος, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν ότι θέλουν στο κέντρο! Είναι χαρακτηριστικό ότι όποιος έπαιρνε την μπάλα διέσχιζε 20 μέτρα το γήπεδο, προκείμενου να βρε παίκτη του Πανιωνίου και ουσιαστικά βρισκόταν έξω από την μεγάλη περιοχή του Μάχο.

Στο 14’ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Μιραλάς περνάει από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, αφού έκανε το 1-2 με τον Φουστέρ πλάσαρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε αουτ! Εφτα λεπτά αργότερα, εκτέλεση κόρνερ για τους Νεοσμυρνιώτες, ο Πάρντο δείχνει ασταθής, αλλά με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει προτού γίνει επικίνδυνος ο Σιόβας.

Σε εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος ανέβηκε, προσπάθησε να πιέσει, χωρίς επιτυχία. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στο ημίχρονο, ο Κέβιν Μιραλάς είχε διαφορετική άποψη! Υστερα από αντεπίθεση από τον Ριέρα που τροφοδοτεί τον Μιραλάς με τον Βέλγο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό πλασέ νικώντας τον Μάχο. Για μία ακόμη φορά το κέντρο του Πανιωνίου ήταν απλά ανύπαρκτο! Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, μιας και δεν άλλαξε κάτι.

Στην επανάληψη, ο Λεμονής έβγαλε τον Κουμορτζί και μπήκε ο Σβέρκος. Αυτομάτως άλλαξε όλη η εικόνα του Πανιωνίου, μιας και δεν άφηνε διαδρόμους στον Ολυμπιακό, που έδειχνε ότι κάθισε στο αποτέλεσμα. Στο 58’ απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ριέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μάχο αρχικά απομακρύνει ο Τζιμπούρ στην επαναφορά σουτάρει αλλά ο Αυστριακός πορτιέρο μπλοκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε, έστω και με την βοήθεια της τύχης, η ισοφάριση για τον Πανιώνιο. Ο Μοντεστό στην προσπάθειά του να διώξει βρίσκει στο πρόσωπο του Σβέρκος και καταλήγει στα δίχτυα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ριέρα έδειξε γιατί στο αίμα του έχει το ίδιο αίμα με τον Σίτο! Ο άσος του Ολυμπιακού χτύπησε από πίσω τον Κοντοέ και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...