Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Της κούνησε... μαντήλι

«Αδίστακτος» αποδείχτηκε στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου, που με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Μπρέσκα νίκησε 2-1 την ΑΕΛ, βυθίζοντας την και άλλο στη βαθμολογία. 4-3-3 και οι δύο...Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσοντοφάλσκι, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μελίσσης και αριστερά ο Βενετίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νταμπίζας (με προστατευτικό επίδεσμο στο κεφάλι) και Κολοβέτσιος. Αμπουμπακάρι και Ρομέου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και εκείνοι που έκαναν την «βρόμικη» δουλειά στη μεσαία γραμμή για τους Θεσσαλούς. Ο Μετίν είχε πιο οργανωτικό ρόλο ενώ Μπλάζεκ και Σίμιτς έπαιξαν στην επίθεση, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Τσιμπάμπα.

Στην απέναντι πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης διάλεξε και αυτός σύστημα 4-3-3. Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια,  Ζέλεσι δεξιά στην άμυνα και Ζαραδούκας αριστερά. Σανκαρέ και Ντολεζάι αποτέλεσαν και αυτή την Κυριακή το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Καπετάνος και Άλβαρες δέσποζαν στη μεσαία γραμμή ενώ οι Ούμπιντες, Μόνχε και Μπρέσκα αποτέλεσαν την μεσοεπιθετική τριάδα των Βολιωτών. «Καθαρόαιμος» προωθημένος ήταν ο πάντα επικίνδυνος Μάρτιν.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση όμως ιδιαίτερα ποιοτικό ποδόσφαιρο δεν είδαμε. Νεύρα, δυνατές μονομαχίες και ματς κέντρου. Λογικό κατά κάποιο τρόπο καθώς ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους το παιχνίδι ήταν... ζωής ή θανάτου. Μόλις στο 6ο λεπτό ακούστηκε το πρώτο «αχ» από τις εξέδρες όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ρομέου.
Πιο απελευθερωμένοι οι φιλοξενούμενοι...Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερά πιο απελευθερωμένοι. Άλλωστε για αυτούς ήταν μόνο θέμα γοήτρου. Γι αυτό άλλωστε και όσο περνούσε ο χρόνος τους έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο περισσότερα από όσα ήθελε ο προπονητής τους. Στο 38ο λεπτό, ο Μάρτιν σπατάλησε μοναδική ευκαιρία ύστερα από ατομική προσπάθεια του Μπρέσκα ενώ στο 45' ο Ούμπιντες δεν αστόχησε όμως ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία (λανθασμένα καθώς ο σκόρερ καλυπτόταν από τον Μελίσση και δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των Βολιωτών).
Μετά από πέντε επιπλέον λεπτά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τα. νεύρα στο κόκκινο και τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Πίεση και «ψυχρολουσία»Στο ξεκίνημα της επανάληψης, φάνηκε να μετράει η θέληση. Η είσοδος του Κούλιτς έκανε περισσότερο πολυδιάστατη την ΑΕΛ, που μέσα σε τρία λεπτά (54'57') απείλησε τρεις φορές την εστία του Γιακούποβιτς, ο οποίος φώναξε «παρών».
Βροντερό όμως ήταν το «παρών» που φώναξε λίγο αργότερα ο Μάριο Μπρέσκα! Ο Σλοβάκος επιθετικός σκόραρε (έστω και συμπωματικά, από λάθος του Τσοντοφάλσι και ίσως από θέση οφ σάιντ) στο 60ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα ενώ δύο λεπτά αργότερα πραγματοποίησε με ψύχραιμο πλασέ το 0-2, δημιουργώντας γενική «παγωμάρα» στο «AEL FC Arena».
Χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά «ψυχρολουσίας» για να δούμε την αντίδραση των «βυσσινί». Ο Βενετίδης πήρε πέναλτι από τον Ούμπιντες στο 74' και ένα λεπτό αργότερα ο Μετίν δεν λάθεψε, μειώνοντας σε 2-1 και ξαναδίνοντας ελπίδες στην ΑΕΛ.
Η πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά δεν έφερε... καρπούς και το απόγευμα τελείωσε... θλιμμένα για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε μια σπουδαία νίκη (έστω και αν μετά από καιρό δέχτηκε τέρμα εκτός έδρας) ενώ η Λάρισα μπορεί να σκέφτεται πια μόνο την... ελπίδα, η οποία πάντα πεθαίνει τελευταία. Οι «βυσσινί» παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για αυτούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...