Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Έκανε το καθήκον του

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ξάνθης στο "Καραϊσκάκης" και αύξησε προσωρινά, τουλάχιστον, την διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στο +10. Σκόρερ των "ερυθρολεύκων" ήταν ο Νταβίντι Φουστέρ, ο οποίος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ. "Λίγη" η Ξάνθη επιθετικά, απείλησε ελάχιστα την άμυνα των Πειραιωτών.


Η εικόνα του αγώνα
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και στο πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τους παίκτες του Βαλβέρδε μακριά από την εστία του Γκσπούρνινγκ. Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, σημειώθηκε στο 26` όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα από τα δεξιά, ο Μοντέστο σηκώθηκε ψηλά, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά η λύση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Τοροσίδης σέντραρε ιδανικά και ο καραδοκών Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο μέρος και μετά από ένα τρίλεπτο πρωτοβουλιών της Ξάνθης, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες με τους Τοροσίδη (60` απέκρουσε ο Γκσπούρνινγκ), Μοντέστο (66` κεφαλιά άουτ) και Πάντελιτς (70` δεν πρόλαβε την μπάλα), χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τελικά ο Ολυμπιακός κράτησε σχετικά εύκολα την νίκη και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Πως έπαιξαν οι κόουτς

Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός): Με το σύνηθες 4-2-3-1 παρέταξε τους "ερυθρόλευκους" ο Βάσκος τεχνικός. Ο Πάρντο κάθισε κάτω από τα δοακάρια έχοντας μπροστά του τους Χολέμπας, Μπράβο, Μέλμπεργκ και Τοροσίδη. Μοντεστό και Ιμπαγάσα ήταν στα χαφ, με τους Ριέρα και Ζαϊρί να καλύπτουν την αριστερή και την δεξιά πλευρά και τον Φουστέρ να παίζει πίσω από τον Μάκρο Πάντελιτς.

Νίκος Παπαδόπουλος (Ξάνθη): Με 4-2-3-1 παρέταξε τους "ακρίτες" ο νεαρός τεχνικός. Ο Γκσπούρνινγκ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Στιούαρτ, Κωστούλα, Βάλλα και Κομεσίδη να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας.Οι Φλίσκας και Αντεφέμι συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Πόι, Βασιλακάκη και Κατόνγκο να είναι οι τρεις που αγωνίστηκαν πίσω από τον Μάουρο Πόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...