Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Φερέιρα: «Στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι μπορούμε να τους νικήσουμε»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε βέβαιος ότι οι παίκτες του μπορούν να πάρουν διπλό στο Καραϊσκάκη και να μπουν εκ νέου στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος προπονητής στάθηκε αρκετά και στην διαιτησία και άσκησε έντονη κριτική στις αποφάσεις Παμπορίδη.

 
Αναλυτικά οι δηλώσεις Φερέιρα:
Για τη νίκη του Παναθηναϊκού: "
Ο Παναθηναικός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι γνωρίζετε ότι προερχόμαστε από μία σειρά δύσκολων αγώνων. Πολλοί είχαν μία βαριά σειρά πέντε αγώνων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν φάνηκε ποιοι παίκτες έλειπαν από το γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ μας είναι αξιόμαχο, παραμένει με ικανότητες. Δεχτήκαμε γκολ δεδομένου ότι ο διαιτητής δεν στάθηκε στο ύψος του αγώνα. Δεν σφύριξε το φάουλ στον Λέτο και σημειώθηκε το γκολ. Μερικές φορές, δεδομένου ότι δεν υπήρχε η σωστή ανάλυση, όμως τέτοιες φάσεις μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Το 2-0 δεν είναι 2-1. Μετά όμως είχαμε να πετύχουμε ακόμα ένα γκολ, αρά ουσιαστικά να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με το Κύπελλο. Και πάλι, όπως στο Κύπελλο, ένας διαιτητής δεν στάθηκε σωστά. Ποτέ στην καριέρα μου δεν υπήρξε κάποιος ο οποίος να κάνει κριτική. Εγώ δεν θα το κάνω στην Ελλάδα. Στις δύο φορές που αναφέρθηκα, το έκανα σε παιχνίδια που νικήσαμε".

Για το αν πιστεύει στην κάλυψη της διαφοράς: "Οι εφτά βαθμοί αποτελούν μεγάλη διαφορά. Στον επόμενο αγώνα ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί έχοντας δύο αποτελέσματα. Η νίκη και η ισοπαλία του κάνουν. Για τον Παναθηναϊκό το μόνο καλό αποτέλεσμα είναι να νικήσει. Άρα έχουμε με έναν αγώνα διαφορετικού προσανατολισμού. Όμως είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, ξέρουν ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Ελπίζω στο ματς αυτό να υπάρξει διαιτητής που να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που αρμόζει στις δύο αυτές ομάδες. Και στο θέαμα που παρουσιάζουν αυτές οι δυο ομάδες. Γιατί και οι δύο είμαστε σε καλή κατάσταση".

Για το αν η διαφορά αντικατοπτρίζει τη δυναμική των δύο ομάδων: "Μπορώ να μιλήσω για το διάστημα που είμαι εδώ. Σήμερα έκανα το ενδέκατο παιχνίδι μου στο πρωτάθλημα. Έχουμε συγκεντρώσει 27 βαθμούς. Θεωρώ οτι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την αξία των δύο ομάδων. Είχαμε τρία άσχημα αποτελέσματα και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι ένας αγώνας που μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη".

Για τη διαιτησία: "Κατά τη διάρκεια του αγώνα του Κυπέλλου, μίλησα για το ματς και το αποτέλεσμα και μόνο στο τέλος της τοποθετήσεως μου, μίλησα για την ευθύνη του διαιτητή στο τελικό αποτέλεσμα. Σήμερα είπα ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και συνέδεσα το τέρμα της ΑΕΚ με το φάουλ που δεν σφυρίχτηκε υπέρ του Λέτο, για αυτό η φάση κατέληξε σε γκολ. Το λέω ως επαγγελματίας και όταν εμείς κάνουμε λάθος. το πληρώνουμε. Ένας επαγγελματίας για όλους τους αγώνες και επειδή παίζουμε επαγγελματίες, πρέπει οι διαιτητές να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Κάναμε ένα μεγάλο ματς, πετύχαμε τρία γκολ, είχαμε ευκαιρίες, τον έλεγχο, κρατήσαμε το ματς όταν έπρεπε και στις στιγμές που έπρεπε. Από αυτό το ματς, δεν ήθελα να δεχτώ ένα τέτοιο γκολ, για το οποίο δεν φτάνει οι ποδοσφαιριστές μου, αλλά ο διαιτητής που δεν υπέδειξε το φάουλ στον Λέτο".

Για το ντέρμπι με Ολυμπιακός: "Ο αντίπαλος μας αξίζει τις νίκες που κάνει. Η ευθύνη της διαφοράς, την έχουμε εμείς. Δεν θέλω να υπεισέλθω στο θέμα, γιατί δεν είδα τους αγώνες. Δεν θέλω να συνεχίσω, δεν είναι θέμα της δουλειάς μου. Αναφορικά με τη διαφορά, θα έλεγα ότι δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δυο ομάδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...