Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Άτυχος ο ΠΑΟΚ

Το κρύο ήταν πολικό αλλά η ψυχή ελληνική. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Μόσχα και άγγιξε την πρόκριση στους «16» του Europa League καθώς το 1-1 με την ΤΣΣΚΑ τον αδικεί.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έλεγαν λόγια του αέρα όταν υποστήριζαν ότι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα. Το απέδειξαν με την εμφάνιση τους στο αχανές «Λουζνίκι».


Όπου έπαιζαν σαν να ήταν. γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες από ότι στο ματς της Τούμπας.
Είχαν δοκάρι με τον Μουσλίμοβιτς στο 0-0 και απίθανη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 0-1. Κι εκεί που «ψηνόταν» το 0-2, σε μια αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ έγινε το 1-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Τόσιτς.
Η τύχη δεν ήθελε τον ΠΑΟΚ. Φάνηκε καθαρά στην εκτέλεση του πέναλτι από τον Λοβ, καθώς μετά την απόκρουση του Κρέσιτς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κύλησε στα πόδια του Ιγκνάσεβιτς.
Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τους 10.000 οπαδούς της ΤΣΣΚΑ να «τρίζουν τα δόντια» τους παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στο 67'  με τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Τσεπσούγκοφ.
Τα πλάνα των προπονητών
Μη έχοντας άλλη επιλογή μετά το 0-1 της Τούμπας ο Μάκης Χάβος επέλεξε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα το οποίο περιλάμβανε τους Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς. Με τον Βόσνιο στην κορυφή και τους άλλους δυο στις πτέρυγες στο 4-2-3-1.
 Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα εκτός 11αδας άφησε τους τραυματίες Βιτόλο, Χαλκιά. Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρέσιτς έχοντας μπροστά του την αμυντική τετράδα των Σνάουτσερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και τους δυο κεντρικούς χαφ, Τσουκαλά, Ίβιτς.
Ο Λεονίντ Σλούτσκι παρουσίασε μόνο ένα νέο πρόσωπο στην 11αδα του: Τον Βάγκνερ Λοβ, ο οποίος αποθεραπεύτηκε. Εκτός έμεινε για άλλη μια φορά, ο τραυματίας Χόντα. Ο Ρώσος τεχνικός προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2.
Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Ακινφέεφ, στην άμυνα τους Ναμπάμπκιν (δεξιά), Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι (στόπερ), Σενίκοφ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους  Μαμάεφ, Σεμπέρας (στον άξονα), Τόσιτς, Κάουνα (στις πτέρυγες) και στην επίθεση τους Λοβ, Νέσιντ.
Πιο «ζεστός» ο ΠΑΟΚΟ ΠΑΟΚ μπήκε πιο «ζεστός» στο ματς και στα πρώτα 11 λεπτά όχι μόνο δεν άφησε τους γηπεδούχους να τον απειλήσουν αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φέρει νωρίς-νωρίς στα ίσα τη συνάντηση.
Όμως ο ίβιτς στο 9΄ δεν αξιοποίησε την καλή πάσα του Μουσλίμοβιτς σουτάροντας άουτ και χαραμίζοντας την  κούρσα 40 μέτρων του Βόσνιου. Δυο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης σούταρε διαγώνια δίχως να βρει στόχο.
Βλέποντας το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του ο Σλούτσκι έβαλε τις φωνές και κατάφερε να ξυπνήσει τους παίκτες του, οι οποίοι στο 18΄ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λοβ, τον οποίο όμως σταμάτησε στο τετ α τετ ο Κρέσιτς.
Προοδευτικά οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα αλλά δίχως να ανησυχούν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 29΄ ο Τόσιτς δοκίμασε το πόδι του από μακριά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Λοβ στο 33΄.
Το «δοκάρι» του Μούσλι
Ο ΠΑΟΚ ξεθάρρεψε γρήγορα και στο 35΄ αγκάλιασε το 0-1, αυτή τη φορά με τον Μουσλίμοβιτς ο οποίος με κεραυνό τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ. Από τη φάση αυτή και για ένα τρίλεπτο οι παίκτες του «Δικεφάλου» εγκαταστάθηκαν στην ρωσική περιοχή.
Η πολιορκία λύθηκε με το σουτ του Τσιρίλο στο 38΄ που άφησε άγαλμα τον Ρώσο γκολκίπερ αλλά αστόχησε για λίγους πόντους. Η «ρωσική αρκούδα» έδειξε τα δόντια της στο 41΄ αλλά ο Κρέσιτς δεν φοβήθηκε και με τα πόδια έσωσε την εστία του μπροστά στον Λοβ. 
Με το καλημέρα στο β΄ ημίχρονο ο Μουσλίμοβιτς έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Όμως η προβολή του Βόσνιου στο 46΄ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η φάση χτύπησε συναγερμό στην ΤΣΣΚΑ η οποία βγήκε στην επίθεση και στο 50΄ ο Κοντρέρας πρόλαβε στο τσακ το Νέσιντ.
Το παιχνίδι πλέον έχει βγει από τα σφιχτά καλούπια του και οι δυο ομάδες εναλλάσσουν επιθέσεις. Στο 58΄ ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή αλλά δεν  μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα. Στην προσπάθειά του αυτή τραυμάτισε τον Ακινφέεφ.
Ο κρύος γκολκίπερΟ διεθνής γκολκίπερ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο  Σλούτσκι αναγκάστηκε να σηκώσει από τον πάγκο τον Τσεπσούγκοφ. Μέχρι να ντυθεί ο αναπληρωματικός γκολκίπερ πέρασε ένα 5λεπτο. Στο διάστημα αυτό οι παίκτες και οι διαιτητές έτρεχαν για να ζεσταθούν.
Με το που ξανάρχισε το ματς ο κρύος Τσεπσούγκοφ υπέπεσε σε γκάφα και έδωσε την ευκαιρία στον Μουσλίμοβιτς να ανοίξει το σκορ. Το ρολόι έδειχνε το 67΄ όταν ο τερματοφύλακας τροφοδότησε τον Μπερεζούτσκι, αυτός του γύρισε τη μπάλα, κι εκείνος προσπάθησε να την διώξει όπως-όπως.
Ο Μουσλίμοβιτς που μυρίστηκε το γκολ έτρεξε και έβαλε την κόντρα, η οποαία αποδείχτηκε η ωραιότερη της καριέρας του (0-1). Το γκολ πάγωσε ακόμη πιο πολύ την ατμόσφαιρα στο «Λουζνίκι» στο οποίο ακούγονταν πλέον μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
Κι ενώ οι 800 εκδρομείς από την Ελλάδα είχαν στήσει πάρτι στην εξέδρα ο Σαλπιγγίδης στο 75΄ έχασε την ευκαιρία του αγώνα αστοχώντας από τα τρία μέτρα με τον τερματοφύλακα ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Κι εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι στο ματς, ήρθε το 1-1.
Η ατυχία του Κρέσιτς
Ο Τόσιτς βγήκε στην πλάτη του Λίνο στο 78΄ και ο Κρέσιτς τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λοβ αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε. Ωστόσο η ατυχία (η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι) και η ολιγωρία της άμυνας έχρισαν τον Ιγκνάσεβιτς σκόρερ (80΄)
Ο Χάβος τα έπαιξε όλα για όλα στο 86΄ αντικαθιστώντας τον Ιβιτς με τον Αθανασιάδη και μετατρέποντας το σύστημά του σε 4-4-2. Αλλά οι Ρώσοι είχαν κλειστεί πια στην περιοχή τους και τα περιθώρια για ένα ακόμη γκολ είχαν στενέψει υπερβολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...