Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το μεγάλο ντέρμπυ του Μάντσεστερ

Σε λίγη ώρα απο τώρα το Μάντσεστέρ θα βρίσκεται στο πόδι μιας και οι δύο μεγάλες ομάδες της πολής η Γιουνάιντετ και η Σίτι θα βρίσκονται στην σέντρα του Ολντ Τράφορντ.

Η μεγάλη κόντρα του Μάντσεστερ άρχισε να φουντώνει μετά τον δέυτερο παγκόσμιο πόλεμο.Εκείνη την εποχή οι οπαδοί της Γιουνάιντετ θεωρούσαν την ομάδα πολύ καλύτερη και πολύ πιο υψηλού επιπέδου απο την Σίτι μιας και η Σίτι είχε αρκετά χρόνια να πάρει κάποιον τίτλο.Απο την άλλη οι οπαδοί της Σίτι έλεγαν πως η ομάδα τους ειναι η μοναδική που εδρεύει στον δήμο του Μάντσεστερ καθώς η Γιουνάιντετ ειναι στον δήμο Τράφορντ.


Ωστόσο και οι δύο ομάδες ξέρουν να που υπάρχει μέτρο έτσι το 2008 στον αγώνα του Ολντ Τράφορντ Γιουνάιντετ τιμούσε του 8 παίκτες που έχασαν την ζωή τους το 1958 στην αεροπορική τραγωδία.Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με κλασσικές εμφανίσεις, ενώ οι δύο προπονητές, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Σβεν Γκόραν Έρικσον, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα στεφάνι.

Το σημαντικότερο ομως ειναι πως οι οπαδοί της Σίτι κράτησαν και αυτοί μαζί με αυτούς της Γιουνάιντετ ενός λεπού σιγή.


Το αγωνιστικό και το βαθμολογικό κομμάτι
Έπειτα απο πολλά χρονία η Σίτι διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο και το ντέρμπυ δεν ειναι μόνο τοπικό αλλα και ντέρμπυ κορυφής.Η Γιουνάιντετ την προηγούμενη αγωνιστική μπορεί να ηττήθηκε απο την Γούλβς ωστόσο δεν έχασε σημαντικό έδαφος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...