Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μια βόλτα απο την Καβάλα.....

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Καβάλας με 89-64 και συνέχισε τις νίκες του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» δεν έδειξαν καθόλου επηρεασμένοι από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης για την Ευρωλίγκα, είχαν τα στοιχεία που ήθελε ο προπονητής τους και με μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής, μπόρεσαν να βγάλουν και ενέργεια και διάθεση.

 
Η Καβάλα από την άλλη, πάλεψε όσο μπορούσε και όσο της επέτρεψαν οι απουσίες που είχε και φυσικά ο μεγάλος αντίπαλος. Το κατάμεστο κλειστό της Καλαμίτσας έκλεψε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, με τους Μακεδόνες να έχουν μεγάλη τύχη με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (τελείωσαν με 100% στις βολές και 53% σε δίποντα και τρίποντα) και αυτό ήταν κάτι πολύ θετικό, ενώ έκαναν και πολύ λίγα λάθη (8),σε ένα παιχνίδι που σε γενικές γραμμές ήταν καλό και από τις δύο ομάδες.

Καλύτερος των γηπεδούχων ο Μιλτ Παλάσιο με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, ενώ για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρομέιν Σάτο με 14 πόντους, ενώ είχε ακόμη και 9 ριμπάουντ. Όσοι πάτησαν παρκέ και από τις δύο πλευρές σκόραραν (εκτός του Πιεβάλιτσα)

Φρεσκάδα και συγκέντρωση ζήτησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τους παίκτες του και αυτοί φρόντισαν να κάνουν πράξη την επιθυμία του από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έκαναν επίδειξη δύναμης. Το προβάδισμα της Καβάλας άντεξε ως το 5’, με το 13-10 και από κει και πέρα είχαμε… καταιγίδα! Οι «πράσινοι» ως το τέλος της περιόδου έτρεξαν ένα 3-17 (16-27), ενώ και στο δεύτερο δεκάλεπτο το… σόου συνεχίστηκε. Επιμέρους σκορ 11-28 και ο φωτεινός πίνακας έγραφε 27-55 στο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά εκπληκτικός στον τομέα της στατιστικής έχοντας: 9/9 βολές, 14/24 δίποντα και 6/7 τρίποντα και ακόμη 18 ριμπάουντ (έναντι 10), 6 ασίστ (έναντι 2), μόλις 2 λάθη (έναντι 6). Ο Μάικ Μπατίστ είχε 9 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ρομέιν Σάτο επίσης 9 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν και η συμμετοχή του Νικ Καλάθη για σχεδόν έξι λεπτά, μετά από αρκετές μέρες. Από πλευράς Καβάλας ο Παλάσιο είχε 9 πόντους.

Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα ήταν αρκετά ισορροπημένα, άλλωστε, το σκορ επέτρεπε μια χαλάρωση και από τις δυο ομάδες, με αποτέλεσμα οι πόντοι να είναι μοιρασμένοι και το τριαντάλεπτο να κλείνει στο 45-76. Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα και να ξεκουράσουν βασικά όπλα τους, ενόψει συνέχειας και το έκαναν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έβαλε στο παρκέ όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες του, ενώ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής στους 12 που είχε στη διάθεσή του. Αυτό είχε αντίκτυπο στην παραγωγικότητα, η οποία από πλευράς Παναθηναϊκού δεν ήταν στα επίπεδα των προηγούμενων περιόδων (μόλις 13 πόντοι έναντι 19 της Καβάλας).

Τελικό σκορ 64-89 και προς τιμήν του κόσμου που βρέθηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας, το χειροκρότημα προς τις δύο ομάδες ήταν εξίσου θερμό.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 27-55, 45-76, 64-89
Καβάλα: Μάκιντος 3, Παλάσιο 15 (3), Κοστόφ 4, Χαφ 2, Παπανικολάου 2, Στεφανίδης 4, Πιεβάλιτσα, Σίμονς 14, Γεωργάλης 5, Καραποστόλου 9 (3), Αγγελόπουλος 6 (2)
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 8, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 9, Φώσης 7 (1), Σάτο 14 (2), Νίκολας 12 (4), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντιδης 8 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Μπόγρης 2, Ζούμπος 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...