Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κλειδώνει την τετράδα

Μετά τη φυγή του Λάζαρου Παπαδόπουλου η κοινή πεποίθηση ήταν ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεφουσκώσει. Κι όμως ο Σούλης Μαρκόπουλος αποδεικνύεται μάστορας, καθώς κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού για την ομάδα του που νίκησε στη Γλυφάδα τον Ίκαρο (σκορ 64-76), χωρίς να παρουσιάσει κενά στη ρακέτα! Μάρσαλ και Γκρέι ήταν σούπερ στην επίθεση, αλλά η νίκη πιστώνεται σε όλους τους παίκτες των φιλοξενούμενων που φάνηκαν πολύ διαβασμένοι.


Ο Ίκαρος ήταν πιο θετικός στις πρώτες κατοχές και, έχοντας πολύ κεφάτο τον Καλαμπόκη προηγήθηκε με 9-4. Ο Γκρέι ανέλαβε πρωτοβουλίες για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 8-2, όμως ο Καλαμπόκης συνέχισε να δημιουργεί καταστάσεις και οι γηπεδούχοι ξαναπήγαν στο +5 με το κλείσιμο του δεκαλέπτου. Το καλό σερί του Ίκαρου συνεχίστηκε και στη β' περίοδο για να φτάσει το 11-0 με συνεχόμενους πόντους του Τόμσον (24-14 στο 12'). Ο ΠΑΟΚ μείωσε προς στιγμήν στο -6, για να απαντήσουν Κράσιτς και Καλαμπόκης για το 31-21. Ο Μαρκόπουλος έφερε φρέσκους παίκτες από τον πάγκο και βελτίωσε την άμυνά του, ενώ ο Γκρέι εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά τον Καλλέ. Κάπως έτσι η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να τρέχει 14-1 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων.

Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ ο Τόμσον έδωσε γρήγορα το προβάδισμα ξανά στους γηπεδούχους, για να ακολουθήσει ένα σερί 7-0 του ΠΑΟΚ (με Μάρσαλ να ανεβαίνει) που διαμόρφωσε το 36-42 (μέγιστη διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων). Όμως ο Καλαμπόκης είχε διαφορετική γνώμη και από αυτόν ξεκίνησε η απάντηση του Ίκαρου: 7-0 και ισοπαλία 42-42 στο 16'. Στο διάστημα ως τη συμπλήρωση του 30λεπτου οι δύο ομάδες πήγαιναν καλάθι-καλάθι με τους ΠΑΟΚτσήδες να γκρινιάζουν για έναν αντικανονικό (όπως ισχυρίζονταν) κόψιμο του Καλαμπόκη σε λέι-απ του Γιαννακίδη.

Με την έναρξη της 4ης περιόδου οι Θεσσαλονικείς έσπασαν την ισοπαλία παίρνοντας σκορ από τους χαρισματικούς Αμερικανούς του. Το 51-51 έγινε 51-58 μέσα σε 3-4 λεπτά, καθώς οι παίκτες του Λυκογιάννη δεν είχαν επιθετικές λύσεις. Ο Καλαμπόκης κουράστηκε και έμεινε μόνος ο Χάρις να προσπαθεί να κρατήσει την... έφοδο των φιλοξενούμενων που όλο και αύξαναν τη διαφορά (58-67 στο 38'). Μοναδικό σημείο που ο Ίκαρος απείλησε ήταν ένα ανέλπιστο σερί 5-0 (για το 63-70) ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, αλλά ο ΠΑΟΚ σκόραρε αμέσως με ωραία κίνηση και κάρφωμα του Ντόζιερ και δεν δέχτηκε άλλο καλάθι στις επόμενες κατοχές. Συνολικά, ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν δίκαια τη νίκη και να εκπλήσσοντας τους φίλους του μπάσκετ. Αντίθετα, για τον Ίκαρο είναι η 5η συνεχής ήττα και το τρένο των πλέι-οφ μάλλον χάνεται. Αν δεν είναι απλώς ένα κακό φεγγάρι, είναι τα κιλά που λείπουν από τη φανέλα των νεοφώτιστων.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 32-35, 51-51, 64-76.
ΙΚΑΡΟΣ(Λυκογιάννης): Χάρις 14 (1), Αγαδάκος, Φαλέκας, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τόμπσον 14 (7ρ, 3κλ), Καλαμπόκης 14 (1), Τζιγκάνοβιτς 2, Μακ Άλαρνι 11(2), Κερασοβίτης, Κατούφας, Κράσιτς 6(2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 22 (2τρ, 6ρ), Αράπης, Αποστολίδης, 2, Δέδας 12 (2), Ντόζιερ 8 (8ρ), Γκρέι 16 (1τρ, 6ασ), Γιαννακίδης 2, Καλλές 6, Γκετσέφσκι 8 (10ρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...